Referat: Kils AIK Ishockeyklubb - IFK Munkfors
2019-09-26 08:29
Kils AIK - IFK Munkfors 3-4 (1-3, 1-0, 1-1)
Skott: 33-27

TRÖGSTARTAT KIL FÖRLORADE NÄR UPPFÖRSBACKEN BLEV FÖR BRANT!

Det blev till slut en jämn tillställning när IFK Munkfors var och hälsade på i ladan ikväll. Efter att ha startat matchen med huvudena kvar i omklädningsrummet så åt vi oss sakta men säkert in i matchen igen.

Ja, Kil kom ut riktigt virriga i kombination med att Munkfors var mer påkopplade och med sitt koppel av toppspelare så blir man hårt straffade direkt i såna lägen. Så också denna gång. Redan efter knappa fem minuter i första perioden så hittar man en lucka på Crille, som vaktade buren denna afton.
Vi sprattlar dock till kort efter målet när Eken hittar nätet och kvitteringen på sin egen retur. Sen är det inte mycket mer att säga än att vi varken kommer upp i fokus eller kroppsspråk utan det är håglöst och något oinspirerat. Självklart är det något tunga ben efter matchen igår men det är ändå ingen ursäkt för att inte visa vilja och engagemang. Där behövde vi upp på hästryggen!

Perioden slutar 1-3 och efter ett bra snack i pausen kommer vi ut och börjar tugga igång maskineriet. Vi är fortsatt lite tröga men efter fem minuter ungefär så är det som att lampan tänds och vi får några bra byten och till slut också mål när Flödda lägger ner en puck mot William som smugit upp vid målvaktens högra stolpe där han försöker vrida in pucken direkt och den något turligt letar sig in vid bortre stolpen!
Resultatet står sig och vi vi har hugg och 2-3 inför tredje.

Väl där så kommer Herman i ett två mot ett-läge efter att Samuel grävt fram pucken vid egen blå och med en fantastisk fladder-isare sätter han kvitteringen nere vid målvaktens vänstra stolpe.
Munkfors sätter sen 3-4 snyggt i PP och vi försöker mot slutet genom att plocka målvakten men vi orkar inte riktigt utan slutresultatet skrivs till 3-4☑️

Vi tackar IFK Munkfors för träningarna och blickar nu fram emot nästa gång, då det verkligen gäller💪🏼🔥

Tack också till publiken som slöt upp bra både mot Munkfors och Filipstad, ni är SÅ värdefulla❤️🙏
Vi ser fram emot att mötas igen vid hemmapremiären i serien när vi möter Arvika HC🔥🔥🔥