Viking HC - Kils AIK 2-4 (2-2, 0-2, 0-0)

1-1 Christian Rockmyr (Robin Wall, Henric Höglund)
2-2 Patrik Eriksson (Henric Höglund, Robin Wall)
2-3 Andreas Andersson (Carl Forsberg, Josef Hallquist)
2-4 Robin Wall (Henric Höglund)

Premiären för säsongen 18/19 är avklarad och när vi packar ner grejerna i trunken denna afton så åker det med 3 poäng också!
Viking börjar starkt och får våra killar att bli aningen stirriga i egen zon. Premiärnerver? Kanske, men det som märktes tydligt var att vi spelade med alldeles för mycket känslor och för lite huvud. Viking får oss lite dit de vill och gör det bra. Trots virrigt spel och lite övertändning känslomässigt så lyckas vi sätta ett väldigt psykologiskt viktigt 2-2 mål bara sekunder innan pausvilan. Det är Patrik som håller sig framme framför mål och kan sätta 2-2. Det målet förtjänande vi inte, men hockey är inte alltid rättvist.

Efter periodvilan och lite justeringar i spelet kommer vi ner lite i oss själva och kan fokusera rätt. Mycket bättre över hela banan och det betalar sig när Andreas, drygt 15 minuter in i perioden, sätter 2-3 på retur efter att Carl lossat bössan från backposition. Riktigt fint förarbete och slit från vår ungtupp, Johan Forsberg, som fortsätter att gå från klarhet till klarhet!
Innan perioden är slut får vi ytterligare ett psykologiskt viktigt mål då Wall trycker in pucken vid stolpen med 1.13 kvar att spela.

Inför sista perioden handlade det om att behålla lugnet och fortsätta på andra periodens bästa sidor. Så här i efterhand kändes det aldrig riktigt farligt utan Kil kunde rida ut stormen relativt enkelt. Sista perioden slutar alltså 0-0 vilket gör att slutresultatet skrivs till 2-4⭐️

Analys:
Hur ser en premiärmatch ut? Ptja, ungefär som den som spelades idag. En del slarv, en del bra spel och en del nerver. Det vi ändå får ta med oss från den här matchen är att vi kan gå från det som var i första, till att lugna ner och hitta rätt och då också hitta vägen att vinna denna alltid så svåra bortamatch mot Viking!

Matchens Mr. King⭐️⭐️⭐️
Oscar Skoglund
Ett grymt jobb från sista utposten idag. Ställde till det för sig vid ett tillfälle bakom mål så Vikingspelaren blev ren med öppet mål mem tack vare Ravellitakter hos Herr Skoglund så räddas skottet och därmed heller ingen skada skedd. Stabil matchen igenom!

På onsdag är det dags för 🔥💥HEMMAPREMIÄR💥🔥 DET vill ni inte missa. Då är det topptippade Munkfors, med förstaplatsen som mål den här säsongen, som kommer på besök!
Hjärtligt välkomna in i hallen för hockeygodis då!