Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Kils AIK Hockey
A-LAG DAM

Vinst mot SK Iron på bortaplan
2018-11-04 22:33

KAIK/CHC kommer till match på bortaplan mot SK Iron med 11 utespelare och två målvakter, efter en 5 timmar lång bussresa och strul i förberedelser med mat och matchvärmning. Förberedelserna till trots så startar matchen med högt tempo bra spel och många målchanser. KAIK/CHC pressar långa stunder SK Iron hårt, och spelet är förlagt i anfallszonen.  KAIK/CHC tar ledningen med 0-1 genom Emma M efter ett fint förarbete av Alva A, där SK irons backar stressas till felpass. Målet görs 5:12 in i första perioden. KAIK/CHC fortsätter att ha långa spelsekvenser i anfallszonen och flera fina målchanser. Efter ett fint målvaktsspel från SK Irons målvakt under första perioden, och att KAIK/CHC överarbetar sina målchanser slutar perioden 0-1 med skotten 10-16 till KAIK/CHC:s fördel.


I periodpausen mellan första och andra perioden pratar vi om att komma till avslut snabbare med snabbare 1: a skott, samt att gå hårt på returer.


KAIK/CHC går ut i andra perioden och fortsätter pressen mot SK Irons mål, med skillnaden att avsluten kommer snabbare och att vi är hungrigare på returerna. KAIK /CHC får snabbt utdelning, och 2:11 in i andra perioden utökar KAIK/CHC ledningen till 0-2. Målet görs av Lina A assisterad av Hilda S. Spelet fortsätter att vara i SK Irons försvarszon under långa stunder, med undantag av några enstaka kontringschanser för SK Iron som enkelt avvärjs. 8:59 in i perioden utökar KAIK/CHC ledningen till 0-3 genom Hilda S assisterad av Lina L. 12:37 in i andra perioden byter KAIK/CHC målvakt. Sophia J som under första halvan av matchen som hon vaktar kassen håller 0:an, ersätts av Malin Ä. Det som sker sedan är att KAIK/CHC utökar 13:31 in i andra ledningen till 0-4 genom Madde B på en retur på ett skott från Nellie B. Perioden slutar 0-4 till KAIK/CHC med skotten 5-16.


I tredje perioden sjunker speltempot markant, och spelet mellan lagen jämnare. Orken tryter i KAIK/CHC båset som följd av få utespelare. Sk Iron reducerar till 1-4, 5:41 in i tredje perioden. KAIK/CHC orkar ändå hålla undan och radar upp flertalet fina målchanser. Matchen avslutas med 1-4 på resultattavlan. (Skotten i tredjeperioden 8-16)  


Det var kul att de lagets härliga inställning och kämpa anda under matchen, och att vi inte påverkas av allt strul som var innan matchstart. Det också härligt att se att alla ger allt trots att vi är trötta och det tar emot. Till matchens kämpe utsågs Tove V-E   

 
VÅRA SPONSORER