Kils AIK Hockey
TEAM J18

3 poäng mot Karlskoga
2019-02-14 17:20

Det blev 3 poäng för Kil när man besegrade Karlskoga hemma med 4-0 på onsdagskvällen.⭐️👊🔥

En 1:a period som var ett väldigt dåligt tempo i från båda lagen. Med mycket långa åkningar och dåligt passningspel. Man gick till anfall och forecheckade med en spelare och var inte riktigt där för att göra jobbet till 100%. Trotts denna tröga första period så var ändå Kil det lag som tog ledningen  med 1-0 genom ett direktskott från Johan Wåhlin som fick pucken direkt efter vunnen tekning i anfallszon. Det blev inte mycket bättre tempomässigt i första perioden utan slarvigt i positionsspelet och passningsspelet. Tack vare Noel Ankerfeldt i målet kunde Kil gå till paus med en 1-0 ledning.⭐️

2:a perioden såg helt klart bättre ut och Felix Nilsson kunde göra 2-0 direkt i andra perioden efter att kommit fri och gjort en ”Foppa” dragning in i mål. Bara 5 minuter senare så slog Jacob Lindqvist en passning på kanten till Anton Wennergrund som kom i ett 2 mot 1 läge och sköt på egen hand in pucken till 3-0 efter 5:17 in i andra perioden. Trotts att spelet var bättre, släppte pucken mer till varandra så var inte skallen helt påkopplad. Kil drog på sig 10 minuter i utvisningar i mittperioden och tack vare en bra Noel i kassen, ett bra boxplay och ett Karlskoga som inte utnyttjade något powerplay kunde Kil gå till vila med 3-0 efter 40 spelade minuter. ⭐️

3:e perioden var ganska avslagen. Det hände inte så mycket och Kil behövde inte heller gå för fler mål. Men utvisningarna fortsatte även i denna perioden men återigen ett bra boxplay från hemmalaget. Johan Wåhlin kunde göra sitt andra mål för kvällen 18:31 i slutet av matchen och punktera slutresultatet till 4-0. ⭐️⭐️⭐️

En otroligt skön seger även om inte spelet var det bästa och alldeles för dålig disciplin då vi satt 20 minuter i utvisningsbåset. En styrka att orka spela så mycket i boxplay och att inte släppa in mål. Skönt för Noel i målet som stoppade 32 skott för kvällen och kunde få hålla nollan! Tar vi med det jobbet vi gjorde sist match i Arvika och resultatet för dagens match in till helgens match mot Åmål hemma.

Stort grattis till en 4-0 vinst och 3 poäng grabbar!!👊🎉

4-0 (1-0, 2-0, 1-0)

Skott: 43-32 (14-13, 15-13, 14-6)

Utv min: 20-10

1-0, 6:22 Johan Wåhlin, Anton Guldbrandsson

2-0, 20:56 Felix Nilsson

3-0, 25:17 Anton Wennergrund, Jacob Lindqvist

4-0, 58:31 Johan Wåhlin, Lucas Haag