Kils AIK – Hammarö HC 6-2 (0-2, 3-0, 3-0)

1-2 Kristofer Ekengren (Patrik Eriksson)
3-2 Oscar Edström (Olof Persson, Josef Hallquist)
4-2 Kristofer Ekengren (Tommie Ardon, Oscar Edström)
5-2 Albin Sterner (Pontus Adolfsson, Pontus Zetterström)
6-2 Jesper Erlandsson (Pontus Zetterström, Albin Sterner)

Tredje raka!!
Kil kom till spel med 2 vinster i ryggen och lite vind i seglen medan Hammarö kom med en övertidsförlust mot Flyers senast och en seger mot Åmål innan det. Efter många toppar och dalar, så här i inledningen av serien, skulle det bli intressant att se om Kil kunde fortsätta hålla spelet som man gjort de två senaste och bärga en tredje raka seger…och det kunde man ju!

Första perioden visar de röda mannarna tendenser till att man är påkopplad. Åtminstone de första 5-8 minuterna. Kanske är det lite spänt och lite övertänt nästan som gör att vi slarvar lite med passen och tillåter Hammarö få komma alldeles för enkelt in o vår egen zon. Vi glömmer dessutom bort andravågen både en och två och tre gånger. När Hammarö efter drygt halva den första perioden är spelad sätter sitt första för kvällen, sker det efter en bra aktion från vår sida där vi sätter in en fin tackling. Problemet är bara att alla stannar upp och nästintill beundrar tacklingen och i och med det glömmer av pucken som hamnar hos de, för kvällen, vita Hammaröspelarna som då trycker in ledningsmålet. Några minuter senare är det dags igen när vi har otur vid en retur och pucken är i luften när vi ska försöka ta med den med handen men istället råkar den studsa in i egen kasse. Sär och då är det tungt för mannarna men vi reder ut perioden och går in i periodpaus med lite saker att fundera kring.
Skotten i första 11-11.

I pausen pratades det om marginaler, om andravågen, att våga och att försöka slappna av lite. Det märktes tydligt att Kilsgrabbarna tagit till sig av allt och verkligen använt vilan väl. Kil dundrar igång perioden med bra tempo och trycker ner öborna i deras zon långa stunder samtidigt som man tar tillbaka puck på ett bra sätt många gånger. Det ger utdelning när Eken dryga 6 minuter in kan trycka in reduceringen under armen på målvakten. Nu är Kil riktigt på gång och fortsätter sätta bra press på motståndarna och nu är det istället Hammarökillarna som stressar iväg puckar som vi snappar upp. 2 minuter efter målet är det så pass pressat att Hammarö tar en Timeout. Det skulle dock inte hjälpa idag. Klockan står på 15:47 när Flödén kommer in från kanten och stänker upp den distinkt i taket och kvitteringen är ett faktum. Bara minuten senare är det Edströms tur att denna gången föra laget till ledning i matchen när han blir serverad av Olof som slår en riktig smörpass rakt igenom Hammaröförsvaret så Edström bara har att sätta dit bladet så är det mål. Vändningen är gjord och vi går till paus med 3-2 och med en skottstatistik som slutar å¨14-5.

Periodsnacket handlade mestadels om att bevara lugnet och fortsätta på den inslagna vägen. Jobba två och två i anfallszon och ligga rätt i banan. När vi kommer ut är det ingen tvekan om att det här Kilsgänget har bestämt sig för att ta alla tre pinnar med sig idag. Redan efter 01:18 sätter Eken sitt andra för kvällen efter en fin uppåkning och servering av Tommie. Resten av perioden går i samma anda som den andra perioden där Sterner och Erlandsson sätter varsitt innan Hesa Fredrik ljuder och 6-2 prydel matchtavlan vackert uppe på väggen.
Skotten i sista, 10-14.

En mycket väl genomförd match. En styrka att visa för oss själva och för hemmapubliken att vi kan resa oss när målen trillar in bakåt. 6 mål på seriens tätaste lag visar också på att vi har en hög högstanivå. Vi måste bara lära oss att det arbetet som lades ner igår krävs i varje match, oavsett motstånd.
Det finns många att hylla denna afton men jag väljer att lyfta tre spelare lite extra(utöver Matchens Mr. King).
⭐️Jofa – Kliver in och använder sin storlek och sin fart på ett mycket bra sätt. Var nära vid ett flertal tillfällen att sätta pucken. Med samma arbete så komer målen komma också, helt säkert.
⭐️Sterner – Tacklade, sköt, åkte skridskor och gjorde mål. Sterner har kommit igång och fortsätter det på det här viset kommer det bli en rolig vinter för den hårdskjutande forwarden.
⭐️Hugo – Började tungt med två insläppta mot gamla klubben men spelade upp sig på ett väldigt fint sätt. Tät och väldigt aktiv både i sitt spel och i kommunikationen med utespelarna.

Matchens Mr. King går alltså till Pontus Zetterström⭐️⭐️⭐️ som utbrast i ett ”Nääej!” när Assisterande Kapten Flödén delade ut priset😄
Trots scenskräcken så höll han sitt tal till laget och berömde allihop innan han avslutade med: ”Så j*vla go seger”💪🏼

Med dem orden tackar vi för den här gången och hoppas ni alla är tillbaka igen nästa söndag, den 18:e November, då vänder serien och vi gästas av Viking HC.