Kils AIK – Hammarö HC 5-6 e.str. (1-0, 2-4, 2-1, 0-0, 0-1)

2-3 C. Rockmyr (P. Eriksson, A. Hermansson)
3-4 J. Hallquist (C. Flödén, K. Ekengren)
4-4 C. Forsberg (A. Hermansson, C. Flödén)
5-5 C. Flödén (J. Hallquist, K. Ekengren)

Hammarö kom med rätta med hög svansföring då man placerade sig på en andraplats i serien. För den som endast tittar i tabellen inför matcherna så var det nog svårt att se vilket lag som var vilket när dessa två drabbade samman ikväll. Det skulle dock, än en gång, bli tunga poängtapp när hesa Fredrik slutligen ljöd efter en gastkramamnde avslutning på matchen som fick krönas med ett straffdrama.

Kil kom ut och tog tag i taktpinnen direkt. Vi sköljde över gång på gång och hade flera fina lägen inledningsvis och det skulle inte dröja mer än dryga minuten innan Eken hittar målet efter fint förarbete från Patrik. Perioden fortsatte i lite samma färger förutom under en tid i mitten av perioden då vi slarvar en del och Hammarö kan använda sina spetsspelare som får lite snurr och kommer ner i vår zon.
Resultatet står sig dock perioden ut och vi går till vila med ett, vad det kändes som, övertag och vind i seglen. Skotten var en fingervisning som då visade 17-8 i Kils favör.

Andra perioden hade kunnat börja precis som den första då vi är otroligt nära 2-0 direkt men istället är det Hammarö som får ett tidigt mål genom Forshagalånet och poängmaskinen Hedi som tar vara på en slumppuck som vi inte får ur zon. Efter målet fortsätter vi i samma anda som tidigare, visar styrka i att inte tappa huvet när vi släpper in en kasse. Tyvärr får Hammarö ytterligare en puck i nät efter drygt halva perioden. Kort efter 1-2 drar vi på oss en utvisning som Hammarö utnyttjar och det är den andre herren som vi varnat för inför matchen, nämligen Felix, som sätter den i PP. Vi var dock svåra att trycka ner denna afton då Rocky bara ett par minuter efter målet trycker in reduceringen efter att Patrik återigen snyggt jobbat fram pucken och Rocky blivit fri i slottet. Felix gör sen 2-4 innan vi får ytterligare en viktig reducering till 3-4 med endast 22 sekunder kvar av perioden genom Jofa.

Inte helt nöjda med andraperioden trots spelmässigt övertag så behöver vi täppa till läckorna bakåt. Känslan är, som det varit i några matcher nu, att vi får slita lite mer för våra mål än våra motståndare får för tillfället. Det tär på det mentala hos grabbarna såklart. Men jag tycker vi visar upp en grym inställning idag när vi trots ett och två måls underläge hela tiden fick jaga matchen igenom, bortsett från första perioden. Carl smäller snyggt in 4-4 efter halva den sista perioden och med drygt 4 minuter kvar av matchen är Hedi där och återigen ger Hammarö ledningen. 18:26 på klockan när Flödda trycker in kvitteringen och tar matchen till förlängning.
Väl där så verkade det vara två trötta lag som kämpade in i det sista men inga jättechanser vaskades fram utan det hela skulle få avgöras på straffar. Vi hade tyvärr inte flytet med oss idag utan Hammarö HC avgick med segern efter att Albin Holmgren blev ensam målskytt i straffavgörandet.

Som nämndes efter matchen mot Munkfors senast så känns det som att vi nu är på rätt väg. Det är många tunga poängtapp så det viktiga nu är att jobba på den mentala biten, att inte låta det bildas några hjärnspöken utan fortsätta tro på det vi gör så kommer trepoängarna att börja trilla in dom med, var så säker. Gärna redan nu på onsdag då vi åker österut för en drabbning i klassiska Nobelhallen mot HC Flyers🏒