Kils AIK – Guldsmedshytte SK 4-3 (1-1, 2-1, 1-1)

1-1  W. Flodin (R. Nilsson, T. Ardon)

2-1 C. Flödén (R. Nilsson, K. Ekengren)
3-2 P. Eriksson (T. Ardon, K. Ekengren)

4-2 W. Flodin (R. Nilsson)

Det blev en väldigt härlig inramning med gott om folk på läktaren, festkommittén Coop som ordnade med både godisregn, bjöd på reklamprodukter och delade ut pris till Matchens Lirare och dessutom, vi gör en närmast hundraprocentig insats!

Det syntes redan på isvärmningen att idag var vi påkopplade. Den här gången var det heller inte någon dimridå, utan den här gången tog vi med oss det ut på isen. Vi tog tag i det direkt och tryckte ned gästerna gång efter gång samtidigt som vi stängde ner deras fart i anfallen och höll dem på utsidan av farligt område. Därför kändes det väldigt snöpligt när det 6:34 in i perioden skrivs 0-1 på tavlan. GSK får PP hittar krysset från blå på kanske sitt första skott i perioden. I många andra matcher i år så har ett mål i baken betytt hängande huvuden och håglöst spel. Idag fanns inte tillstymmelse till detta. Vi fortsätter enligt gameplan och när lite mer än halva perioden är spelad är det återigen dags för William och Rasmus att bjuda på godis när Rasmus hittar in med ett instick till William som rakar in den mellan benen på GSK:s bäste spelare för kvällen. Resultatet står sig perioden ut men skotten visar på övertaget, 17-7.

Andra perioden är ganska lik den första. Vi för spelet och de få gånger som GSK kommer upp i vår zon så stöter de på ett tight Kilsförsvar i mitttzon och får dumpa puck. Vi tar också ledningen för första gången i matchen drygt fem minuter in när Flödén ovetande styr in ett skott från Rasmus som på egen hand jobbat sig upp i slottet från ena hörnet och fått iväg ett rappt skott.

Men..precis som i den första perioden så är det i powerplay och sitt första skott på mål i perioden som efter 10 minuter hittar in, snyggt förvisso, i krysset. Men en till sak som var precis som i första perioden är att vi inte låter detta påverka vår gameplan. Vi fortsätter och i powerplay gör vi, om än något turligt, 3-2 genom Patrik som skicka iväg ett lågt skott som styr på deras försvarare och in i mål. Rättvist går vi till pausvila med ledning och skottövertaget i perioden, 11-3.

Tugget i paus handlade mycket om tålamod. Vi känner att vi har den här matchen så länge vi fortsätter lika disciplinerat och nöter ner motståndarna. Det fanns inte mycket som tydde på att vi skulle göra annat heller när tredje perioden skulle ta sin början. Det absolut enda som stod i vår väg denna afton stavades Linus Sjöstedt, Guldsmedshyttes sista utpost som stod på huvet både en och två och tre gånger när vi i princip redan skrivit in ett mål i vår favör. Vi gör ändå 4-2 med 10 minuter kvar men trots övertaget så hittar man fram med en passning som skär genom mittzon och friställer Felix Zetterberg i GSK som inte gör något misstag utan sätter reduceringen. Lite böljande efter det och en slutforcering med plockad målvakt från GSK:s sida men närmre än så kom aldrig gästerna och vi kunde till slut avgå med alla tre poängen och tredje raka!

Efter matchen utsågs Matchens Lirare med pris från Coop och det gick till en spelare som kommer till jobbet varje dag och visade ikväll upp en grym arbetsmoral. Han satte inte många skär fel överhuvudtaget och var ytterst nära att få kröna kvällen med ett mål. Matchens Lirare gick till, Filip Skoglund.

Det var glada tillrop och ett nöjt gäng som slöt upp i omklädningsrummet efteråt när lagets pris också skulle delas ut. Det var Tommie som senaste innehavare, som fick äran denna gången och det gick till en annan herre som alltid gör jobbet och aldrig en dålig match.