Vi försökte, men räckte inte till
2019-12-12 08:30
IFK Munkfors - Kils AIK 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)

Skott: 34-27

Munkfors segrar och trots stundtals bra spel och fina chanser från vår sida men vi lyckas inte få hål på duktige Klier i Munkforskassen.

Vi startar ändå matchen bra och det syns att vi är laddade. Kliver ut med bra inställning och skapar också många fina lägen inledningsvis. Men så visar Munkfors lite senare varför de leder serien storstilat när de får en chans och det smäller direkt. 2-0 hinner också komma innan periodslut och vi tappar lite momentum när dom gör sina mål.

Andra perioden är ganska lik den första. Vi kommer upp i många fina lägen men ändå inte hundraprocentiga chanser och tyvärr lyckas vi heller inte få någon medstuds och vind i seglen utan när vi närmar oss periodpaus och gjort en bra period men utan att få hål på dom så hittar man en puck i slottet och skickar upp den i krysset bakom en för kvällen mycket trygg och säker Oscar i kassen.

Vi kastar om lite i femmorna och gör ett sista desperat försök att gå ikapp i sista. Vi jobbar på bra och visar ändå karaktär med att fortsätta försöka och ge det en chans. Precis som i andra perioden så avslutas en period av press från våran sida med ett mål i baken istället och 4-0, som också blev slutresultatet, sattes upp på tavlan.

Det är tufft redan från början när man beger sig till Munkfors för att möta ett lag som dagens. Men att man sen inte får hål på dom, trots bra spel, och får slita som djur för lägena, då blir det en väldigt tung uppförsbacke när målen för dom kommer direkt efter.
Vi är ödmjuka inför varandra och får helt enkelt erkänna att idag nådde vi inte upp i motståndarnas nivå.

Nu är det återigen träning imorgon och på’t igen på fredag när vi ska till ett förstärkt Hammarö som bjuder upp till sponsormatch.
Fredag, 19:00, Hammarö Ishall.