Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Kils AIK Hockey
TEAM 07

Andra plats i Filipstads Cup U12
2019-03-25 10:32
Då har vi spelat vår fjärde cup i Mars. Denna minicup slutade med en hedrande andraplats. Först och främst vill vi rikta ett STORT TACK till alla föräldrar som ställer upp och skjutsar och lägger sin fritid på våra barns stora intresse. Det blev mycket tid i ishallar under mars men det vill gärna bli så när det är slutspurt på säsongen.

Den här gången räckte det till ett silver där vi förlorade finalen mot Mora med 4-0. Många av oss som såg matchen är nog överens om att slutresultatet definitivt inte speglade matchen men som vi alla vet är det laget som gör flest mål (eller mål överhuvudtaget 😍 ) också laget som vinner. Stort tack till Filipstad för en bra och prisvärd cup. Vi kommer gärna tillbaka i framtiden!

Nu lider säsongen mot sitt slut och vi har en vecka kvar med träning. Någon gång i maj drar vi igång med barmarksträning och börjar planera för nästa säsong.

Våra matcher under cupen slutade såhär:

Grundspel
KAIK - Mora 1-3
Malung - KAIK 0-8
Filipstad - KAIK 3-12

Final
Mora - KAIK 4-0


Guld i Eskilstuna Trophy!
2019-03-18 12:37
13.31, Jyväskylä tar timeout. Det är final. Ett guld står på spel. Kaik leder med 2-1 och spänningen är olidlig. Jyväskylä plockar målvakten och de sista 89 sekunderna blir en rysare men till större delen lyckas vi hålla pucken utanför vår egna zon. Vi är nära att träffa tom kasse flera gånger men Jyväskylä kämpar med näbbar och klor för att komma mot vårt mål med med pucken.
14.55 får Kaik en utvisning, tekning i egen zon. Det är fem nervkittlande sekunder och det känns som en oändlighet innan slutsignalen ljuder. Vi vann, vi vann finalen, guldet är vårt!

10 deltagande lag varav tre från Lindens vänort i Finland. Vi spelade sex matcher och gick obesegrade genom hela cupen.

Vi ledare är oerhört stolta över det lag som tillsammans tog hem guldet i Eskilstuna. Vi har varit och nosat tidigare men det har inte riktigt räckt hela vägen. Brons i Trollhättan, följt av silver i Kristinehamn och den här gången överst på prispallen. Ett grymt facit för de tre cuper vi spelat under mars.

Flera domare och ledare från andra lag har öst beröm över oss kring det typ av spel vi haft under cupen. Alla får vara delaktiga och känna på puck. Många mål har varit riktiga skönheter med både två och tre pass innan avslut, ibland i öppen kasse. Vi utvecklas och blir bättre och bättre såväl individuellt som lag. Stort tack till våra medföljande supporters som faktiskt gör det möjligt att åka iväg på cup och som ger ett sånt fantastiskt stöd från läktaren!

Matcherna i korthet:

Jyväskylä Red - KAIK 0-3 (0-2, 0-1) skott 14-16
KAIK - Eskilstuna Linden 11-3 (3-2, 8-0) skott 45-7
Jyväskylä Black - KAIK 2-6 (1-2, 1-4) skott 18-22
Visby Roma - KAIK 0-13 (0-6, 0-7) skott 7-35
Semi: KAIK - Hille/Åbyggeby 6-2 (3-1, 3-1) skott 21-20
Final: Jyväskylä White - KAIK 1-2 (1-1, 0-1) skott 24-8
2:A i Maxi Youth Hockey Challenge
2019-03-11 12:49
Ännu en cup är slut och den här gången gick det ett hack bättre än i Trollhättan. Med oss hem i bagaget fick vi ett silver. Fem matcher spelades och det var bara finalen som innebar förlust. Vi är många erfarenheter rikare och ser fin utveckling på våra spelare. Samtliga matcher finns filmade och alla i laget kommer få tillgång till dessa. Kul och lärorikt att titta på sina matcher i efterhand!

Lördag 9/3
Lördagens gruppspel innebar tre matcher. Vi spelade två oavgjorda och en vinst vilket gav oss en andraplats i gruppen och därmed blev vi klara för semifinal.

KAIK - Stavanger Oilers 
4-4 (0-2, 4-2) skott 12-12
Vi har mött Stavanger tidigare och visste att det skulle bli en tuff match. Ändå gick gänget ut på isen väldigt sömnigt. En tidig ledning för Stavanger gör inte att vi vaknar till och vid 10 minuter utökar Stavanger sin ledning till 2-0.
När andra perioden inleds lovar vi varandra att vakna till och verkligen tävla. 24 sekunder in i andra perioden utökar Stavanger ledningen till 3-0 och stämningen är kanske inte direkt på topp. En gnista hopp tänds när vi reducerar till 1-3 men glädjen varar bara några minuter då Stavanger knäpper in 1-4.
Då händer något, vi vaknar till! Sakta men säkert mal vi oss in i matchen och när en minut återstår är ställningen 3-4. Vi tar timeout och plockar målisen. Det är olidligt spännande och med endast två sekunder kvar kvitterar vi till 4-4. Fantastiskt att se att det faktiskt går om man bara inte ger upp!

BORO/VETLANDA - KAIK
1-6 (1-3, 0-3) skott 16-27
Boro är en ny bekantskap för oss. Vi har aldrig mött dom tidigare. Matchen inleds med en hel del press från oss där Boro bjuder på fina kontringar. Vi tar ledningen efter ungefär halva första perioden men glädjen varar bara i 10 sekunder när Boro kvitterar. Efter det bestämmer sig våra grabbar för att släppa loss. Spelet flyter på fint, skridskoåkningen får högre tempo och pucken letar sig vår väg. Så småningom slutar matchen med övertygande vinst för gänget och vi laddar batterierna för nästa match.

KAIK-SK IRON
3-3 (0-1, 3-2) skott 11-9
SK Iron är även det ett nytt lag för oss. Matchen var av ganska böljande karaktär där vi kvitterade tre gånger. Spelet fördes till stor del av KAIK men SK Iron är kontringsskickliga och duktiga att ta vara på sina chanser. Vi vinner varsin period och precis som mot Stavanger visar vi att vi aldrig viker oss. när det återstår drygt 40 sekunder av matchen kvitterar vi rättvist.

Söndag 10/3
Söndagen är slutspelsdag och för oss väntar semifinal.

Södertälje SK - KAIK
2-3 (0-2. 2-1) skott 22-26
Vi har mött Södertälje tidigare. I semi blir det ofta hårda matcher och det var precis vad vi förberedde oss på mentalt. Vi visste att varje spelare var tvungen att gå på sitt max för att vi skulle få häng på SSK. Och vilken match det blev. Sällan har vi skådat en sån kämparinställning. I varje moment på isen tävlade vi. Vi hade lite vassare anfall och första perioden slutar också 2-0 till oss. I period 2 ökade SSK tempot och det blev en svettig tillställning. Efter tre minuter i andra perioden reducerar också SSK och det blir mycket nerver för båda lagen. Med lite mer än tre minuter kvar på matchen utökar vi ledningen till 3-1. Södertälje börjar pressa på rejält och spelar 6-5. Så småningom kommer reduceringen till 2-3 för SSK. Ett par extremt spännande minuter följer där Södertälje pressar rejält. Med turen och kämpaglöden på vår sida står vi dock slutligen som segrare när slutsignalen råder. Vi är i final!

SK Iron - KAIK
2-1 (0-1, 2-0) skott 17-20
Finalmotståndare blir SK Iron som vi tidigare mötte i gruppspelet. KAIK inleder matchen med rejäl press utan att få utdelning men så småningom kommer ledningsmålet dryga 10 minuter in i första perioden. Vi fortsätter pressen men stolpar och ribba är inte våra kompisar den här matchen. Det bjuds också på ett varsitt korrekt bortdömt mål som ökar på spänningen extra mycket.
Trots att vi har spelet stor del av matchen så är SK Iron återigen duktiga på kontringar. Och mot slutet av matchen tappar vi först en kontring och med bara 38 sekunder kvar av matchen kontrar SK Iron och lägger in 2-1 som också blir slutresultatet.

Cupen har gått över förväntan bra och vi börjar allt mer få till rutiner för det krävande liv en cup innebär. Mat, sömn, vänskap, ovänskap, skratt, tårar och olika former av skador. Stora påfrestningar som kräver massor av spelarna. Vi blir bättre och bättre på det här och vi ledare är riktigt stolta över hur duktiga spelarna blir för varje dag som går. Nästa helg väntar cup i Eskilstuna som också blir den tredje cupen på tre helger. Men innan dess ska vi hinna med att landa lite och vi klämmer även in ett par ispass i hallen.

Trollhättan Trophy - Brons till KAIK Team 07
2019-03-04 10:22
Nu är vi hemma igen och den vanliga vardagen är igång. Tre nätter på hotell, massor av hockey, promenader och umgänge är över för den här gången. Vi lär oss allt mer att ta hänsyn till varandra och börjar sakta men säkert bli ett erfaret cuplag. Mest glädjande är att alla utespelare i KAIK fick minst en poäng var. Något vi blev ensamma med i hela cupen. En bra lagmaskin som blir allt bättre!

Fredag 1/3
Munkedals BK - Kils AIK
1-7 (0-3, 1-4) skott 15-40
Cupens första motståndare var Munkedal. Ett lag vi aldrig mött tidigare. Vi inleder matchen med anfallsglatt spel och ett relativt tidigt mål. Munkedal spelar bra försvarsspel och det dröjer till slutet av perioden innan vi får in mål två och tre. I mitten av andra perioden prickar Munkedal in sitt första och enda mål för matchen som slutar med seger för KAIK.

Kils AIK - Töreboda
10-0 (0-0, 10-0) skott 57-5
Vår andra match bjuder också på en för oss ny motståndare, Töreboda. Åter inleder vi matchen med massor av anfall. Första perioden slutar 0-0 där vi vinner skotten med 27-1. En mästerlig insats av Törebodas målvakt i period 1. Vi börjar andra perioden på samma sätt som första och efter en dryg minut lyckas vi äntligen hitta nätet. Efter det går proppen ur och segern går till oss.

Lördag 2/3
Hanhals Kings - Kils AIK
6-5 (3-1, 3-4) skott 20-16
Även tredje matchen innebär ett lag vi aldrig mött. Matchen är den sista i gruppspelet och den kom också att bli seriefinal om förstaplatsen i gruppen. Första perioden är en jämn och tät historia där Kil inleder starkast men så småningom tar Hanhals kommandot och vinner perioden rättvist med 3-1. Andra perioden kämpar vi oss in matchen, reducerar och är nära att kvittera gång på gång. Matchens sista minuter har Kil hård press och även om det är nära lyckas vi inte kvittera och matchen slutar med vinst för Hanhals.

Kils AIK - Djurgården *kvartsfinal*
9-2 (5-0, 4-2) skott 32-26
Förlusten mot Hanhals innebar att vi fick sista matchen för kvällen och tillika kvartsfinal. Motståndare blev Djurgården som vi mött en gång tidigare och den gången drog Djurgården längsta stickan. Den här gången skulle det bli annorlunda. Killarna var taggade och bittra över förlusten tidigare under dagen. Nu var det ut på isen och jobba järnet som gällde. Vårt första mål görs innan minuten är passerad och vi vinner första perioden efter hårt jobb laget igenom. Andra perioden slår grabbarna av på takten något men när slutsignalen går är det ett faktum. Vi får revansch på Djurgården.

Söndag 3/3
Grums - Kils AIK *semifinal*
3-2 eft straffar (2-0, 0-2, 1-0) skott 26-22
Gårdagens match var den sista matchen som spelades på kvällen. Semifinal mot Grums blir dagens första match i turneringen. Mindre bra förutsättningar med andra ord. Grums har vi mött många gånger med blandat resultat. Killarna var märkbart trötta i första perioden som Grums rättvist vinner.
Andra perioden börjar vi se att viljan och orken ökar. Vi gör en sen reducering och kvittering och är nära att peta in ett vinnande mål men när slutsignalen råder står det 2-2 och matchen måste ha en vinnare. Lite allmän förvirring råder över vad som gäller och till sist tolkas reglerna som att suddenstraffar ska avgöra. Något som i efterhand visade sig felaktigt (varje lag skulle ha fått 3 straffar och därefter skulle matchen ha avgjorts på suddenstraffar). Vår spelare sätter sin straff i stolpen när det är dags för Grums att lägga straffen är vår målvakt på pucken men retfullt letar den sig in i målet ändå. Vidare till final blir Grums, vi får ladda för match om 3e pris.

Kils AIK - Grästorp *match om 3e pris*
5-4 (3-3, 2-1) skott 29-22
Matchen om 3e pris blir en spelmässigt märklig historia. Det är många matcher i benen och några har nog inte riktigt hunnit smälta förlusten i semifinalen. Kil har stora problem att få till något spel och några av spelarna får inte alls till farten och puckkontrollen. Varje gång vi tar ledningen kvitterar Grästorp och det ser i ärlighetens namn ut att kunna bli en förlust. Med drygt fem minuter kvar tar dock Kil ledningen igen och resultatet står sig matchen ut. Mycket bra gjort med tanke på förutsättningarna och hur prestationen stundtals var på isen. Hatten av grabbar, ni förtjänar verkligen det här bronset med mersmak på mer i framtiden!

Nästa helg blir det nya tag på ny cup. Denna gång i Kristinehamn!
Nordic Youth 2019 - Finalsegrare i Åmål
2019-01-09 09:29
Nu är Nordic Youth över för denna säsong. Vi drog det kortaste strået under några matcher i gruppspelet men höll modet och lagkänslan uppe trots det. Några av våra spelare hjälpte även Charlottenberg med några matcher och genom ödets ironi blev också Charlottenberg vår motståndare i finalen i Åmål. Efter en tät och spännande match stod KAIK som vinnare när slutsignalen ljöd. En bra avslutning på NYT såklart! Tack till alla föräldrar och syskon som stöttade från läktaren, det ger alltid barnen extra energi!
Annandagscupen i Grums gav brons
2018-11-27 09:38
På annandagen la vi julmaten åt sidan och drog tidigt iväg till Grums. Ett yrvaket gäng försökte skaka liv i kroppen vid 7-tiden på morgonen. Första matchen var mot Grums som var klart piggare än oss. Därefter väntade Vänersborg där laget stod för en fin insats. Vi var pigga, pucken fick många gånger göra jobbet och vi spelade som ett lag. Vinsten mot Vänersborg gav oss matchen om 3e-pris där Hammarö stod som motståndare. Vi fick åter se prov på kämpaglöd där alla verkligen gav sitt yttersta. Matchen gick till KAIK och bronset var vårt.
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
VÅRA SPONSORER