Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Kils AIK Hockey
TEAM 07

Paraden 2019
2019-08-13 10:54
Självklart hade vi ett gäng med på paraden även denna gång. Häftig känsla för barnen att gå bland över 500 aktiva från 30 föreningar genom Storgatan som bjöd på en publik om många tusen. Skratt, massor av fotande från stolta föräldrar och anhöriga. Och en riktigt härlig gemenskap. Måndag 26/8 sätts kylaggregatet igång, nu är det inte långt kvar!
Fysträningen fortsätter fram till is
2019-08-12 15:19
Vi fortsätter med fys fram till vi får istider. Dagar och tider ligger i kalendern och de kan variera något. Största fokus ligger på rörlighet och vi tränar även massor på förmågan att ta snabba beslut under press. Kul men svårt tycker grabbarna!
Ta med klubba till skottrampen och en klubba som man använder på asfalt på inlinerinken.
Vi har plats för fler i vårt gäng
2019-07-30 22:54
Ett gött gäng som precis tagit hem guldet i Eskilstuna Trophy
Inför säsongen 2019-20 har KAIK Team 07 plats för några fler spelare. Kanske är du exempelvis nyinflyttad hockeyspelare eller har spelat hockey tidigare och vill börja igen. Är du nyfiken, har frågor eller bara vill säga hej, tveka inte att kontakta oss!

Om oss
Vi är ett riktigt härligt gäng som älskar ishockey och att ha kul tillsammans. Att utvecklas som lag och som enskild spelare är viktigt för oss. Kommande säsong kommer vi spela med två lag i U13-serierna och vi kommer även spela i flera cuper. Vi har många träningar och spelar massor med matcher. Gillar du hockey och härlig laganda kommer du helt enkelt gilla oss!

Förra säsongen i korthet
Vi hade 89st egna träningar.
Vi spelade 77st matcher. Matcherna spelades i 19 olika ishallar och vi mötte 45 olika lag från tre olika länder. Under säsongen var vi med i 8 olika cuper.

Andra plats i Filipstads Cup U12
2019-03-25 10:32
Då har vi spelat vår fjärde cup i Mars. Denna minicup slutade med en hedrande andraplats. Först och främst vill vi rikta ett STORT TACK till alla föräldrar som ställer upp och skjutsar och lägger sin fritid på våra barns stora intresse. Det blev mycket tid i ishallar under mars men det vill gärna bli så när det är slutspurt på säsongen.

Den här gången räckte det till ett silver där vi förlorade finalen mot Mora med 4-0. Många av oss som såg matchen är nog överens om att slutresultatet definitivt inte speglade matchen men som vi alla vet är det laget som gör flest mål (eller mål överhuvudtaget 😍 ) också laget som vinner. Stort tack till Filipstad för en bra och prisvärd cup. Vi kommer gärna tillbaka i framtiden!

Nu lider säsongen mot sitt slut och vi har en vecka kvar med träning. Någon gång i maj drar vi igång med barmarksträning och börjar planera för nästa säsong.

Våra matcher under cupen slutade såhär:

Grundspel
KAIK - Mora 1-3
Malung - KAIK 0-8
Filipstad - KAIK 3-12

Final
Mora - KAIK 4-0


Guld i Eskilstuna Trophy!
2019-03-18 12:37
13.31, Jyväskylä tar timeout. Det är final. Ett guld står på spel. Kaik leder med 2-1 och spänningen är olidlig. Jyväskylä plockar målvakten och de sista 89 sekunderna blir en rysare men till större delen lyckas vi hålla pucken utanför vår egna zon. Vi är nära att träffa tom kasse flera gånger men Jyväskylä kämpar med näbbar och klor för att komma mot vårt mål med med pucken.
14.55 får Kaik en utvisning, tekning i egen zon. Det är fem nervkittlande sekunder och det känns som en oändlighet innan slutsignalen ljuder. Vi vann, vi vann finalen, guldet är vårt!

10 deltagande lag varav tre från Lindens vänort i Finland. Vi spelade sex matcher och gick obesegrade genom hela cupen.

Vi ledare är oerhört stolta över det lag som tillsammans tog hem guldet i Eskilstuna. Vi har varit och nosat tidigare men det har inte riktigt räckt hela vägen. Brons i Trollhättan, följt av silver i Kristinehamn och den här gången överst på prispallen. Ett grymt facit för de tre cuper vi spelat under mars.

Flera domare och ledare från andra lag har öst beröm över oss kring det typ av spel vi haft under cupen. Alla får vara delaktiga och känna på puck. Många mål har varit riktiga skönheter med både två och tre pass innan avslut, ibland i öppen kasse. Vi utvecklas och blir bättre och bättre såväl individuellt som lag. Stort tack till våra medföljande supporters som faktiskt gör det möjligt att åka iväg på cup och som ger ett sånt fantastiskt stöd från läktaren!

Matcherna i korthet:

Jyväskylä Red - KAIK 0-3 (0-2, 0-1) skott 14-16
KAIK - Eskilstuna Linden 11-3 (3-2, 8-0) skott 45-7
Jyväskylä Black - KAIK 2-6 (1-2, 1-4) skott 18-22
Visby Roma - KAIK 0-13 (0-6, 0-7) skott 7-35
Semi: KAIK - Hille/Åbyggeby 6-2 (3-1, 3-1) skott 21-20
Final: Jyväskylä White - KAIK 1-2 (1-1, 0-1) skott 24-8
2:A i Maxi Youth Hockey Challenge
2019-03-11 12:49
Ännu en cup är slut och den här gången gick det ett hack bättre än i Trollhättan. Med oss hem i bagaget fick vi ett silver. Fem matcher spelades och det var bara finalen som innebar förlust. Vi är många erfarenheter rikare och ser fin utveckling på våra spelare. Samtliga matcher finns filmade och alla i laget kommer få tillgång till dessa. Kul och lärorikt att titta på sina matcher i efterhand!

Lördag 9/3
Lördagens gruppspel innebar tre matcher. Vi spelade två oavgjorda och en vinst vilket gav oss en andraplats i gruppen och därmed blev vi klara för semifinal.

KAIK - Stavanger Oilers 
4-4 (0-2, 4-2) skott 12-12
Vi har mött Stavanger tidigare och visste att det skulle bli en tuff match. Ändå gick gänget ut på isen väldigt sömnigt. En tidig ledning för Stavanger gör inte att vi vaknar till och vid 10 minuter utökar Stavanger sin ledning till 2-0.
När andra perioden inleds lovar vi varandra att vakna till och verkligen tävla. 24 sekunder in i andra perioden utökar Stavanger ledningen till 3-0 och stämningen är kanske inte direkt på topp. En gnista hopp tänds när vi reducerar till 1-3 men glädjen varar bara några minuter då Stavanger knäpper in 1-4.
Då händer något, vi vaknar till! Sakta men säkert mal vi oss in i matchen och när en minut återstår är ställningen 3-4. Vi tar timeout och plockar målisen. Det är olidligt spännande och med endast två sekunder kvar kvitterar vi till 4-4. Fantastiskt att se att det faktiskt går om man bara inte ger upp!

BORO/VETLANDA - KAIK
1-6 (1-3, 0-3) skott 16-27
Boro är en ny bekantskap för oss. Vi har aldrig mött dom tidigare. Matchen inleds med en hel del press från oss där Boro bjuder på fina kontringar. Vi tar ledningen efter ungefär halva första perioden men glädjen varar bara i 10 sekunder när Boro kvitterar. Efter det bestämmer sig våra grabbar för att släppa loss. Spelet flyter på fint, skridskoåkningen får högre tempo och pucken letar sig vår väg. Så småningom slutar matchen med övertygande vinst för gänget och vi laddar batterierna för nästa match.

KAIK-SK IRON
3-3 (0-1, 3-2) skott 11-9
SK Iron är även det ett nytt lag för oss. Matchen var av ganska böljande karaktär där vi kvitterade tre gånger. Spelet fördes till stor del av KAIK men SK Iron är kontringsskickliga och duktiga att ta vara på sina chanser. Vi vinner varsin period och precis som mot Stavanger visar vi att vi aldrig viker oss. när det återstår drygt 40 sekunder av matchen kvitterar vi rättvist.

Söndag 10/3
Söndagen är slutspelsdag och för oss väntar semifinal.

Södertälje SK - KAIK
2-3 (0-2. 2-1) skott 22-26
Vi har mött Södertälje tidigare. I semi blir det ofta hårda matcher och det var precis vad vi förberedde oss på mentalt. Vi visste att varje spelare var tvungen att gå på sitt max för att vi skulle få häng på SSK. Och vilken match det blev. Sällan har vi skådat en sån kämparinställning. I varje moment på isen tävlade vi. Vi hade lite vassare anfall och första perioden slutar också 2-0 till oss. I period 2 ökade SSK tempot och det blev en svettig tillställning. Efter tre minuter i andra perioden reducerar också SSK och det blir mycket nerver för båda lagen. Med lite mer än tre minuter kvar på matchen utökar vi ledningen till 3-1. Södertälje börjar pressa på rejält och spelar 6-5. Så småningom kommer reduceringen till 2-3 för SSK. Ett par extremt spännande minuter följer där Södertälje pressar rejält. Med turen och kämpaglöden på vår sida står vi dock slutligen som segrare när slutsignalen råder. Vi är i final!

SK Iron - KAIK
2-1 (0-1, 2-0) skott 17-20
Finalmotståndare blir SK Iron som vi tidigare mötte i gruppspelet. KAIK inleder matchen med rejäl press utan att få utdelning men så småningom kommer ledningsmålet dryga 10 minuter in i första perioden. Vi fortsätter pressen men stolpar och ribba är inte våra kompisar den här matchen. Det bjuds också på ett varsitt korrekt bortdömt mål som ökar på spänningen extra mycket.
Trots att vi har spelet stor del av matchen så är SK Iron återigen duktiga på kontringar. Och mot slutet av matchen tappar vi först en kontring och med bara 38 sekunder kvar av matchen kontrar SK Iron och lägger in 2-1 som också blir slutresultatet.

Cupen har gått över förväntan bra och vi börjar allt mer få till rutiner för det krävande liv en cup innebär. Mat, sömn, vänskap, ovänskap, skratt, tårar och olika former av skador. Stora påfrestningar som kräver massor av spelarna. Vi blir bättre och bättre på det här och vi ledare är riktigt stolta över hur duktiga spelarna blir för varje dag som går. Nästa helg väntar cup i Eskilstuna som också blir den tredje cupen på tre helger. Men innan dess ska vi hinna med att landa lite och vi klämmer även in ett par ispass i hallen.

Spelade matcher
Sön 23/2 17:00
3 - 2  
Sön 23/2 10:40
9 - 1  
Sön 16/2 11:00
3 - 2  
Lör 15/2 16:30
10 - 2  
Lör 15/2 13:00
2 - 6  
Sön 9/2 17:00
4 - 5  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 13/06 23:22 
Hem, 12/06 08:59 
Hem, 10/03 11:14 
 
VÅRA SPONSORER