Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Kils AIK Hockey
TEAM 07

Första etappen barmark avklarad
2018-05-28 11:11
Nu har vi kört klar vår första etapp med barmark. Åtta pass under fyra veckor där fokus har varit att få igång ben och bål. De flesta tillfällen har haft bra närvaro. Denna vecka går vi in i nästa etapp där vi fortsätter jobba med ben och bål.
Gänget är grymt duktiga och har riktigt kul. Nu när det varit så otroligt varmt har vi flera gånger krupit in och kört övningar i en sval och skön (men islös) ishall. Fyra nya veckor med åtta nya pass väntar. Glöm inte följa oss på Instagram där vi brukar lägga ut en bild per barmarkspass. Igår skickade våra härliga barn en hälsning till alla mammor på mors dag. Extra roligt är det att barn utanför vår egen årskull anslutit och varit med på några av passen.
Vill du vara med och träna? Vi har plats för fler! Följ länken för mer information.
Härligt gäng med gött driv vill bli fler! - Team 07
2018-04-27 12:38
Vi är ett gäng glada hockeyspelare födda 2007 som har plats för fler lagkamrater till nästa säsong. Vårt lag tar till vara på glädjen med hockey. Vår ambition är att alla ska ges möjlighet att utvecklas som spelare och person. Varje spelare är viktig i vårt lag och vi lägger mycket tid på att skapa laganda och ha en värdegrund som är tillåtande för att spelare ska känna trygghet och trivsel. Hos oss är laget större än jaget!

Vi har en inarbetad organisation i och runt laget som stöttar spelarna på och utanför isen. Laget har engagerade föräldrar som aktivt deltar och jobbar ihop för lagets och föreningens bästa.

Säsongen 2018-19 satsar vi åter helhjärtat på våra spelare. Vi kommer under försäsongen köra ett program där vi förbereder oss inför nästa säsongs mer fysiska spel.

Vi söker alla typer av spelare och genom nivåanpassning kan vi utveckla varje spelare optimalt på deras villkor. Gillar man hockey kommer man gilla att träna och spela med KAIK Team 07!

Vårt preliminära upplägg inför säsongen 2018-19 ser ut enligt följande:

Barmark/Off ice:
Maj- början av augusti: Off Ice. 2 gånger per vecka. Fokus på explosivitet och att utföra övningarna korrekt. Personliga program för att köra extra en gång per vecka om man vill.

Issäsongen träning:
3 ispass/vecka. Minst ett pass/vecka fokuserar på matchliknande skridskoåkning.
2 fyspass/vecka i samband med ispassen.
1-2 egna hockeycamper under helger med olika tema under hösten och 1-2 camper efter nyår.
Föreningens gemensamma frivillig träning varje lördag kväll på is.
Föreningens gemensamma målvaktsträningar.

Issäsongen match:
Vi planerar att spela minst 40 matcher under säsongen. (56 matcher spelades 17-18)
Ett lag U12 Östra
Ett lag U12 Västra
Möjlighet till spel med U13.

Cuper:
Vi planerar deltagande i 6 cuper.

Organisation:
Huvudtränare: Patrik Backman & Patrik Arwengrim
Assisterande: Fredrik Backlund & David Lennartsson
Materialförvaltare: Anders Nilsson & Tobias Sundman

Kontakt
Har du som förälder eller spelare frågor eller är nyfiken på att testa träna med oss? Tveka inte att kontakta oss. Patrik Arwengrim: arwengrim@gmail.com mobil 070-202 38 24 eller Patrik Backman patrik.backman@kil.se mobil 070-5261303
Off Ice Sommarträning 2018
2018-04-11 21:57
Inför förra säsongen mjukstartade vi med några veckors off ice-träning eller barmarksträning som vi kallade det förr. Inför säsongen 2018-19 växlar vi upp ett hack och kör igång redan i maj och vi håller på fram tills det blir is igen.
Vi kommer träna två dagar per vecka och i dagsläget är det inte helt spikat vilka dagar det blir. Träningsprogrammet är så gott som klart och det är utformat så att man kan köra tillsammans eller själv om man inte har möjlighet att vara med vissa tillfällen. Alla barn kommer få ett häfte med övningar och en träningsdagbok. Målet med dagboken är att höja barnen mentalt, det är en härlig känsla att få skriva ner ett avklarat pass.

Vi kommer fokusera på förberedande träning inför nästa säsongs mer fysiska spel och vi tränar benstyrka, armstyrka och bål. Med största sannolikhet kommer vi hålla till på Sannerudsvallen. Regniga dagar tränar vi under tak.

Håll utkik i kalendern när vi drar igång men siktet är inställt på vecka 18 (den vecka maj börjar)! Inom kort gör vi ett utskick med mer information samt skickar med träningsprogrammet för er som vill tjuvkika på det innan träningarna drar igång.

Glöm inte följa oss på Instagram där vi kommer lägga upp bilder från våra träningspass.
Silver i Kronwall PåskCup
2018-04-03 10:54
Säsongens sista cup och matcher avslutades på ett riktigt härligt sätt där vi mötte ett antal lag i Järfälla och Kronwall PåskCup. Detta var också den första cup vi spelade med tacklingar. Efter förstaplats i gruppspelet var det så småningom dags för final. Grabbarna skötte sig förträffligt och slutade på en hedrande andra plats där vi förlorade finalen i sudden med 5-4 efter en riktigt spännande match. Prestationsmässigt var matchen vår men som alltid är det målen som räknas och den här gången gick det inte riktigt vår väg. Vi gratulerar Bålsta till vinsten. Vi ledare är riktigt nöjda med det spel och den kämpaglöd våra grabbar bjöd på under hela cupen. Ett riktigt fint kvitto på att vi hänger med spelmässigt och vi ser alla fram emot nästa säsong.

Nu väntar några veckors ledigt och efter det kör vi igång med barmarksträning. Fokus kommer vara benstyrka och att förbereda kroppen för det lite mer fysiska spel som väntar. Innan dess har vi dock gemensam avslutning med Tacos 14/4 15.00. Separat kallelse för detta kommer.

Glöm inte följa oss på Instagram, där finns fler bilder och klipp från Kronwall PåskCup och så småningom kommer ni få tjuvkika på barmarksträningar och annat som händer kring laget.
Wermlandscupen U11 2018-03-11 Välkomna!
2018-03-08 10:41
På söndag 11/3 spelas Wermlandscupen i vår ishall för U11 (födda 2007). Kom gärna och kolla på rolig och kreativ hockey. I vår egna cup har vi givetvis med vårt egna Team 07 från Kil. Cafeterian är öppen och barnen vill ha många glada supportrar som hejar fram dom. Vi är jätteglada att det kommer såpass många lag "utifrån".

Lagen som spelar i cupen är:

Skara IK
Järnbrotts HK (Göteborg)
Hanhals Kings (Kungsbacka)
Kils AIK Hockey
Hammarö HC
Ludvika HF Lightning

Varmt välkomna till cupen önskar vi både publik, ledare och framförallt alla spelare!
Skottcamp och näst sista poolspelet
2018-02-25 22:05
I helgen spelade vi vårt näst sista poolspel som U11. Två väl genomförda matcher. Bra inställning på isen och i båset och stundtals fantastiskt passningsspel. Motståndare denna gång var Åmål och Hammarö. Mot Hammarö spelade vi vår första 0-0-match någonsin och det var riktigt spännande ända in i slutet med chanser för båda lagen. Vi tackar Åmål för poolspelet. För flera spelare var det första gången någonsin de gästade ishallen i Åmål. Nästa helg är vårt sista poolspel, då i Säffle där även Viking väntar.

Under söndag eftermiddag genomförde vi en skottcamp. Under lite över två timmar gick vi igenom både grunder och tränade lite mer avancerade övningar. Spelarna fick även möjlighet att själva testa vad puckens öga innebär. På en klubba satte vi en GoPro  på bladet och bredvid fanns en iPad uppställd. Grabbarna kunde själva se vad pucken "såg" och direkt jämföra med vad de själva såg. Flera blev förvånade vilken skillnad det var.

Nu tar vi Sportlov. Vi tränar som vanligt. Glöm inte svara på kallelsen om kommande helgs matcher. För den som är extra skridskosugen finns massor av allmänhetens under veckan. Både med och utan klubba.
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 11/06 22:27 
Hem, 30/03 22:21 
Hem, 12/03 22:07 
 
VÅRA SPONSORER