Laget före matchen. Resten av bilder kolla i Bildgalleri
Kils AIK – IFK Munkfors 6-7 (3-2, 2-1, 1-4)

1-2 Henric Höglund (Albin Sterner, Christian Rockmyr)
2-2 Pontus Adolfsson (Christian Flödén, Albin Sterner)
3-2 Henric Höglund (Robin Wall, Pontus Zetterström)
4-2 Robin Wall (Henric Höglund, Patrik Eriksson)
5-3 Albin Sterner (Johan Roos, Christian Flödén)
6-7 Henric Höglund (Patrik Eriksson)

Jag vill börja med att återigen Tacka alla som kom denna afton. Det blir alltid en härlig inramning med mycket folk på läktaren och skulle man se till antal mål så fick man sannerligen valuta för pengen då inte mindre än 13mål kunde bevittnas denna kväll.

Hockeyn då? Ja, det kom att bli en märklig historia detta när man sätter sig ner för att summera. Det var som att det var flera små matcher i matchen då det vände fram och tillbaka, rent målmässigt, både en och två och tre gånger. En riktig bergochdalbana för alla inblandade och det kändes också i kroppen efteråt.
När vi efter halva den första perioden tappat till 0-2 så var energin låg bland spelarna i båset. Däremot spelade man upp sig och ute på isen vägde det över mer och mer till Kils fördel och när matchuret stod på 17:30 kunde Högga göra sitt och lagets första för kvällen, fint framspelad av Sterner. 17:30 alltså, det innebär två och en halv minut kvar av perioden. Det var det ingen i Kil som brydde sig i. Nu var vi på gång och det riktigt kändes att energinivån hade stigit och vi var påkopplade. Pontus såg först till att sätta 2-2 en minut senare och med endast 7sek kvar av perioden glider Högga igenom som en varm kniv genom smör och petar upp pucken snyggt i taket och 3-2 är ett faktum.

Ledningen till trots, så fanns det såklart saker att jobba på. Vi är lite känsliga när vi släpper in mål. Kapten Rockmyr myntade det bra i båset när han sa att ”det är ingen idé att hänga med huvudena när vi släpper in mål mot dom här, det kommer vara tight hela matchen” - och SOM han hade rätt i det. Vi kommer i alla fall ut bra i andra och spelar mer med huvet än känslorna, vilket också resulterar i mål efter dryga 6min när Wall bryter in snyggt från kanten och rundar målvakten för att enkelt smeka in den i tom kasse. Efter en reducering från dom, för dagen, vitklädda mannarna så sätter Sterner Kils 5e mål och vad som kom att bli startskottet för ”raset”. Vi håller 5-3 perioden ut och går till pausvila med en bra känsla och två mål ner till IFK Munkfors.

Var ska vi börja? Vi pratade om att spela tight men som målskörden bakåt avslöjar så var det mer öppna spjäll som gällde. Det känns lite konstigt då jag tycker att vi spelmässigt inte alls ska förlora sista perioden med 1-4. Vi släpper för enkla mål och som jag skrev i början så sjunker vi lite för ofta ner i oss själva när vi får mål emot oss. IFK Munkfors sätter alltså 4 raka och har vänt på matchen igen. Högga sätter 6-7 direkt på tekning och med 4:30 kvar på klockan och målhistoriken från matchen så fanns hoppet om både kvittering och matchvinnande mål. Trots att vi avslutar matchen i PP så får vi inte riktigt till det och IFK Munkfors tar med sig alla poängen hem till ladan i norr.

Detta var som sagt en svåranalyserad match. En bild på en jojo hade kunnat räcka som analys – upp och ner i både känslor och resultat, matchen igenom. Ingen Mr King utses vid förluster men jag vill ändå lyfta fram Albin Sterner som knappt sätter ett skär fel denna match. 1+2 i statistiken och var ett ständigt hot hos motståndarna.
Trots att dem var ofina nog och snodde poängen för oss vill vi också Tacka IFK Munkfors för bidraget som nu alltså blir 140kr/spelare. Ett bra bidrag kommer trilla in till Rosa Bandet här i dagarna och från Kils sida blir det alltså 120kr/spelare. TACK!

Grattis Alfred Forsbeg Team 08 som vann lotteriet och en dag med A-laget och en säsongsbiljett.

Nu är det tillbaka till arbetsbänken och skruva ihop maskineriet igen. Nästa vecka, på onsdag, är det nämligen dags för hemmamatch igen då Filipstad IF kommer på besök.