Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Kils AIK Hockey
A-LAG HERR

Tom Nilsson förstärker A-lagstruppen!
2018-10-19 15:21
Underbara nyheter till fredagsmyset - Tom Nilsson förstärker🔥

Efter lite förändringar i truppen gick ledarteamet på back-jakt och har nu fått in en riktigt fin förstärkning. 
Tom Nilsson är 24år och, som många andra i detta gänget, ett välkänt ansikte.
Säsongen 2015-16 debuterade han för Kils AIK och har sedan dess varit klubben trogen.
Efter att ha spenderat ungdomsåren i Färjestads plantskola, J18 och J20, så startade Tom sin seniora karriär i Forshaga IF där han under sitt första år var med och spelade upp dem till Hockeyettan, 2012-13.
Säsongen därpå spelade Tom bland annat 13 matcher med Forshaga IF i ettan för att året efter göra en mellanlandning i dåvarande Karlstad HK innan han alltså anlände till Kils AIK.

Vem är Tom då?
Han är framförallt en kille som alla älskar att ha i omklädningsrummet och som dessutom är en väldigt bra back, både offensivt och defensivt. Spelar med ett lugn och har, trots sin unga ålder, alltid spelat otroligt vuxet och rutinerat.
Vi spetsar till konkurrensen på den redan så kunniga backsidan och det tror vi är en sporre för alla inblandade.

Vi hälsar Tom Välkommen tillbaka in i gänget och ser fram emot att se honom dra på sig den fina röda tröjan igen, denna gången med nummer 15 på ryggen. 
Stark hemmamatch mot Filipstad
2018-10-18 00:01
Kils AIK – Filipstad IF 5-0 (2-0, 0-0, 3-0)
Skott: 38-18

1-0 Oscar Edström (Tommie Ardon) 
2-0 Jesper Erlandsson (Andreas Andersson)
3-0 Henric Höglund (Tommie Ardon)
4-0 Jesper Erlandsson (Olof Persson)
5-0 Johan Forsberg (Josef Hallquist)i

En på förhand svår match mot ett Filipstad som kom till Kil med fina resultat i ryggen. Tvärtom var det i Kilslägret som kom till match med en blytung förlust i ryggsäcken. Kanske var det just det som var tändvätskan, kanske var det att det var just Filipstad som stod på andra sidan eller kanske var det bara att alla kom till jobbet och behöll fokus hela matchen igenom.
För det var den röda tråden denna afton, fokuset. Helt klart den bästa matchen, sett över tre perioder, som vi gjort så här långt den här säsongen!

Vi börjar bra. Redan de flests bytena så pressar vi ner Filipstad djupt i deras egen zon och etablerar tryck runt kassen. Det lönar sig också snabbt då Edström redan efter 2 minuter kan trycka in en retur efter en fin uppåkning av Ardon. Några få gånger gör vi inte helt färdigt i egen zon och blir lite trötta när deras duktiga förstaline snurrar, vilket gör att vi släpper in dom på ett par farliga avslut. Där hade de dock inget att hämta då Hugo stod som sista utpost denna dagen och gjorde det med den äran!
2-0 är riktigt hockeygodis för hockeyälskare. Andreas petar pucken till sig själv, direkt på tekning i den vänstra tekningspunkten i anfallaszon, serverar sen Erlandsson som rundat sin gubbe, och placerar sen säkert in pucken bakom Staen-keepern. 
Vi håller 2-0 och går till vila med en skottstatistik på 11-8.

Det pratades om att fortsätta spela vårt spel och att justera våghalsigheten lite längre ifrån linjerna, både offensivt och defensivt.
Vi fortsätter ha bra fokus och det känns det som att vi är numret större på flera plan då vi i ledningen av andraperioden parkerar i Filipstads zon.
Med ett par-tre försök till att få Hugo, och på så vis hela Kilslaget, ur balans genom att köra på nyss nämnde så fick man till slut nog i Kilslägret. Rocky och Zäta tog varsin Filipstadspelare och berättade att här har ni inget att hämta. 2+2 blev resultatet för alla 4 inblandade. Efter den händelsen kan man ju lätt tro att laget skulle glida in i det psykkriget och tappa fokus, men nope, inte ikväll! Kil hittade snabbt tillbaka och hade trycket i större delen av perioden men lyckades inte peta in pucken. Perioden slutar 0-0 och skotten vinner Kil med 14-8.

Tredje och sista perioden kom att bjuda på en riktig delikatess signerad Erlandsson!
När först Högga satt 3-0, fint framspelad i slottet av Ardon, då var det alltså Erlandssons tur att kliva in i handlingarna för andra gången ikväll! Med bra fart på rören kommer han en mot en med backen, fintar, går runt backen på utsidan och bryter snyggt in framför mål och rundar målvakten innan han kyligt placerar in den. Mums!
Slutordet får ändå Johan ”Foppa” Forsberg som sätter 5-0 på en retur efter att Jofa starkt och modigt brutit in framför mål!
Filipstad skulle forcera i sista perioden, vara desperata. Det slutar med 12-2 i skott till Kil och 3-0 i mål, det säger det mesta om det mesta det👏

Matchens Mr King valdes idag av föregående vinnare tillika avåran andremålvakt förd agen och jag instämmer nog i hans motivering:
- Många som förtjänade Mr King där ute idag men, en nolla är alltid en nolla🏆
⭐️ Hugo Svensson⭐️ 
I sitt tal till laget efter matchen:
- Gött att se att vi gör en så bra insats försvarsmässigt idag. Knappt en enda tvåmotetta eller ens tvåmotnolla😄😯🤔
Tvåmotnolla? Är det en harmlös och gömd pik till försvaret måntro🤔😄

Jag skulle som sagt vilja dela ut ett helt gäng Mr King-hattar idag men nöjer mig med att låta er illustrera i era huvuden hur en gigantisk Mr King-hatt träs över hela laget istället ⭐️🏆👏

Nu bär vi med oss detta in i helgen och framförallt till på söndag då vi ska återvända till Helmia Arena igen för ytterligare batalj med Sunne IK. Den tredje i ordningen redan denna säsong!

Tack för ikväll och välkomna tillbaka på nästa hemmamatch  som spelas på onsdag och då är det storfavoriterna Åmål SK som kommer på besök👀

På återseende /Ledarna
Tack för Ert stöd!
2018-10-15 14:30
Fantastiskt 🙏💫💗
Vi vill från Kils AIK:s sida rikta ett stort Tack till alla spelare, i både IFK Munkfors och Kil, och till publik som alla var med och bidrog till att vi nu kan skänka över 6 000kr till forskningen mot cancern och i synnerhet bröstcancern🎀 TACK🙏

På onsdag vankas det match igen. Filipstad IF kommer till Sannerudshallen på besök och efter deras urladdning mot Åmål SK senast(vinst med 6-2), så finns det all anledning för taggning och knyta näven i byxfickan för att studsa tillbaka💪

Vi vill också passa på att skicka våra stärkande tankar till @ifk_munkfors_hockey s spelare, Petter Hjerpe med familj, efter den otäcka olyckan som var framme under gårdagens match mellan IFK Munkfors och Arvika HC💙💪
Målkalas i förlustmatch!
2018-10-11 21:07
Laget före matchen. Resten av bilder kolla i Bildgalleri
Kils AIK – IFK Munkfors 6-7 (3-2, 2-1, 1-4)
Skott: 32-20
 
1-2 Henric Höglund (Albin Sterner, Christian Rockmyr)
2-2 Pontus Adolfsson (Christian Flödén, Albin Sterner)
3-2 Henric Höglund (Robin Wall, Pontus Zetterström)
4-2 Robin Wall (Henric Höglund, Patrik Eriksson)
5-3 Albin Sterner (Johan Roos, Christian Flödén)
6-7 Henric Höglund (Patrik Eriksson)
 
Jag vill börja med att återigen Tacka alla som kom denna afton. Det blir alltid en härlig inramning med mycket folk på läktaren och skulle man se till antal mål så fick man sannerligen valuta för pengen då inte mindre än 13mål kunde bevittnas denna kväll.
 
Hockeyn då? Ja, det kom att bli en märklig historia detta när man sätter sig ner för att summera. Det var som att det var flera små matcher i matchen då det vände fram och tillbaka, rent målmässigt, både en och två och tre gånger. En riktig bergochdalbana för alla inblandade och det kändes också i kroppen efteråt.
När vi efter halva den första perioden tappat till 0-2 så var energin låg bland spelarna i båset. Däremot spelade man upp sig och ute på isen vägde det över mer och mer till Kils fördel och när matchuret stod på 17:30 kunde Högga göra sitt och lagets första för kvällen, fint framspelad av Sterner. 17:30 alltså, det innebär två och en halv minut kvar av perioden. Det var det ingen i Kil som brydde sig i. Nu var vi på gång och det riktigt kändes att energinivån hade stigit och vi var påkopplade. Pontus såg först till att sätta 2-2 en minut senare och med endast 7sek kvar av perioden glider Högga igenom som en varm kniv genom smör och petar upp pucken snyggt i taket och 3-2 är ett faktum.
 
Ledningen till trots, så fanns det såklart saker att jobba på. Vi är lite känsliga när vi släpper in mål. Kapten Rockmyr myntade det bra i båset när han sa att ”det är ingen idé att hänga med huvudena när vi släpper in mål mot dom här, det kommer vara tight hela matchen” - och SOM han hade rätt i det. Vi kommer i alla fall ut bra i andra och spelar mer med huvet än känslorna, vilket också resulterar i mål efter dryga 6min när Wall bryter in snyggt från kanten och rundar målvakten för att enkelt smeka in den i tom kasse. Efter en reducering från dom, för dagen, vitklädda mannarna så sätter Sterner Kils 5e mål och vad som kom att bli startskottet för ”raset”. Vi håller 5-3 perioden ut och går till pausvila med en bra känsla och två mål ner till IFK Munkfors.
 
Var ska vi börja? Vi pratade om att spela tight men som målskörden bakåt avslöjar så var det mer öppna spjäll som gällde. Det känns lite konstigt då jag tycker att vi spelmässigt inte alls ska förlora sista perioden med 1-4. Vi släpper för enkla mål och som jag skrev i början så sjunker vi lite för ofta ner i oss själva när vi får mål emot oss. IFK Munkfors sätter alltså 4 raka och har vänt på matchen igen. Högga sätter 6-7 direkt på tekning och med 4:30 kvar på klockan och målhistoriken från matchen så fanns hoppet om både kvittering och matchvinnande mål. Trots att vi avslutar matchen i PP så får vi inte riktigt till det och IFK Munkfors tar med sig alla poängen hem till ladan i norr.
 
Detta var som sagt en svåranalyserad match. En bild på en jojo hade kunnat räcka som analys – upp och ner i både känslor och resultat, matchen igenom. Ingen Mr King utses vid förluster men jag vill ändå lyfta fram Albin Sterner som knappt sätter ett skär fel denna match. 1+2 i statistiken och var ett ständigt hot hos motståndarna.
Trots att dem var ofina nog och snodde poängen för oss vill vi också Tacka IFK Munkfors för bidraget som nu alltså blir 140kr/spelare. Ett bra bidrag kommer trilla in till Rosa Bandet här i dagarna och från Kils sida blir det alltså 120kr/spelare. TACK!

Grattis Alfred Forsbeg Team 08 som vann lotteriet och en dag med A-laget och en säsongsbiljett.

Nu är det tillbaka till arbetsbänken och skruva ihop maskineriet igen. Nästa vecka, på onsdag, är det nämligen dags för hemmamatch igen då Filipstad IF kommer på besök. 
Hoppas vi ses igen då!
2018-10-08 17:49
På onsdag byter vi vår vanliga vita snörning i skridskorna till Rosa💗
I Sverige dör ungefär 1400 kvinnor i bröstcancer, varje år. Vi vill dra vårt strå till stacken och bidra till att nå framgång i forskningen mot cancern💪
💗
I samband med matchen mot IFK Munkfors nu på onsdag har vi därför startat en egen insamling som vi hoppas att så många som möjligt kan vara med och bidra till. Alla bidrag, stora som små, tas givetvis emot med öppna armar.
💗
Swisha ”BESEGRA 59145” till 90 1951 4 om du vill vara med och bidra!
💗
Förutom att laget kommer spela i Rosa snörning så kommer de även bidra själva. För varje mål som vi lyckas göra på IFK Munkfors, skänker varje spelare 20kr. Så givetvis hoppas vi i dubbel bemärkelse på en målrik afton för de rödvita🔴⚪️
💗
Gratis lotteri för våra barn och ungdomar där en dag med A-laget står på spel. Vinnaren dras av vår egen Kapten Rockmyr i pausen mellan andra och tredje och denne får alltså ta med sig en kompis och hänga med laget i uppladdningen inför nästa hemmamatch. 💗
Så kom ner på onsdag och stötta, inte bara våra grabbar, utan även dem som bilden framhäver; våra mammor, systrar, mostrar, fastrar, farmor och mormor.
💗
Lyft laget till många mål så ser vi till att bidra fint och samtidigt ta 3 friska poäng.
💗
Välkomna💗
Seger i seriepremiären!
2018-10-07 21:01
Viking HC - Kils AIK 2-4 (2-2, 0-2, 0-0)
Skott: 38-44

1-1 Christian Rockmyr (Robin Wall, Henric Höglund)
2-2 Patrik Eriksson (Henric Höglund, Robin Wall)
2-3 Andreas Andersson (Carl Forsberg, Josef Hallquist)
2-4 Robin Wall (Henric Höglund)

Premiären för säsongen 18/19 är avklarad och när vi packar ner grejerna i trunken denna afton så åker det med 3 poäng också!
Viking börjar starkt och får våra killar att bli aningen stirriga i egen zon. Premiärnerver? Kanske, men det som märktes tydligt var att vi spelade med alldeles för mycket känslor och för lite huvud. Viking får oss lite dit de vill och gör det bra. Trots virrigt spel och lite övertändning känslomässigt så lyckas vi sätta ett väldigt psykologiskt viktigt 2-2 mål bara sekunder innan pausvilan. Det är Patrik som håller sig framme framför mål och kan sätta 2-2. Det målet förtjänande vi inte, men hockey är inte alltid rättvist.

Efter periodvilan och lite justeringar i spelet kommer vi ner lite i oss själva och kan fokusera rätt. Mycket bättre över hela banan och det betalar sig när Andreas, drygt 15 minuter in i perioden, sätter 2-3 på retur efter att Carl lossat bössan från backposition. Riktigt fint förarbete och slit från vår ungtupp, Johan Forsberg, som fortsätter att gå från klarhet till klarhet!
Innan perioden är slut får vi ytterligare ett psykologiskt viktigt mål då Wall trycker in pucken vid stolpen med 1.13 kvar att spela.

Inför sista perioden handlade det om att behålla lugnet och fortsätta på andra periodens bästa sidor. Så här i efterhand kändes det aldrig riktigt farligt utan Kil kunde rida ut stormen relativt enkelt. Sista perioden slutar alltså 0-0 vilket gör att slutresultatet skrivs till 2-4⭐️

Analys:
Hur ser en premiärmatch ut? Ptja, ungefär som den som spelades idag. En del slarv, en del bra spel och en del nerver. Det vi ändå får ta med oss från den här matchen är att vi kan gå från det som var i första, till att lugna ner och hitta rätt och då också hitta vägen att vinna denna alltid så svåra bortamatch mot Viking!

Matchens Mr. King⭐️⭐️⭐️
Oscar Skoglund
Ett grymt jobb från sista utposten idag. Ställde till det för sig vid ett tillfälle bakom mål så Vikingspelaren blev ren med öppet mål mem tack vare Ravellitakter hos Herr Skoglund så räddas skottet och därmed heller ingen skada skedd. Stabil matchen igenom!

På onsdag är det dags för 🔥💥HEMMAPREMIÄR💥🔥 DET vill ni inte missa. Då är det topptippade Munkfors, med förstaplatsen som mål den här säsongen, som kommer på besök!
Hjärtligt välkomna in i hallen för hockeygodis då!
Hoppas vi ses 🙌💪💥⭐️
Kommande matcher
Spelade matcher
Ons 17/10 19:00
5 - 0  
Ons 10/10 19:00
6 - 7  
Sön 7/10 16:00
2 - 4  
Fre 28/9 19:00
4 - 1  
Tis 25/9 19:00
4 - 2  
Ons 19/9 19:00
1 - 5  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 07/10 21:02 
Hem, 06/10 22:24 
Hem, 06/10 09:46 
 
VÅRA SPONSORER