Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Kils AIK Hockey
A-LAG HERR
Andra raka efter ännu en stabil insats
2020-01-13 15:04

Viking HC – Kils AIK 1-5 (0-2, 1-2, 0-1)

Skott: 26-41

0-1 R. Nilsson (W. Flodin, P. Eriksson)
0-2 C. Forsberg (W. Flodin)
0-3 R. Nilsson (W. Flodin, C. Forsberg)
0-4 C. Flödén (P. Eriksson, C. Rockmyr)
1-5 P. Eriksson (T. Ardon, R. Nilsson)

Efter en mycket stabil insats över hela banan med få saker på minuskontot att rapportera så nyper Kil åt sig alla tre poängen från Hagfors denna söndagsafton.

Vi började stabilt och oftast kan man se redan på de första bytena i en match, vilken inställning och dagsform vi har på grabbarna och idag stämde det väl in. Vi får flera långa anfall på dem och efter drygt 8 minuter kan en fristående Rasmus trycka in 0-1 efter fint förarbete från William och Patrik. Vi fortsätter sedan perioden i samma anda och det känns som att vi är numret större än mootståndarna när vi efter ett antal situationer till slut får chansen att spela PP. Väl där behövde inte William mer än fem sekunder på sig innan han hade serverat Carl som säkert tryckte in 0-2. Resultatet står sig liksom spelet perioden ut.

Det fanns ytterst få pekpinnar att ge laget i paus men fanns det något att slipa till lite så var det några chanspuckar in i mitten som gav omställningar som vi helst ville slippa se i de återstående 40 minuterna av matchen.
Vi börjar snarlikt den första perioden med något längre anfall och redan 02:52 in så hittar Rasmus nätet för andra gången ikväll, återigen serverad av sin vapendragare William. Ni som såg Färjestad-Malmö i helgen och närmare bestämt Vikstens mål på Marcus Nilssons passning kan använda den referensen som bild av Williams läckra framspelning. 0-4 kommer återigen i PP men denna gång från Flödén som trycker dit den med ett direktskott på Patriks fina framspelning. Efter målet har vi vår enda lilla dipp i matchen när vi slappnar av något och det blir lite Hawaii-hockey över det hela strax innan pausvila och mitt i det så sätter Viking reduceringen på ett skott från blå som stannar upp lite på vägen och ställer Crille i målet som redan gått ner för räddning, istället snappas pucken up av Sebastian Ström som glider förbi och trycker in pucken.

Fyra minuter in i tredje sätter vi spiken i kistan när Patrik den här gången istället får bli serverad av Tommie efter fint förarbete av Rasmus och 1-5 är ett faktum. Vi spelar sen stabilt av resten av matchen och spelade smart med blicken upp för att undvika skador i ett mycket fysiskt spelande motstånd för kvällen.

Det var alltså en stabil insats matchen igenom och precis som önskades innan matchen i dagens ”Gameday” så fick vi ikväll njuta av en stabil avslutning istället för att ha hjärtat i halsgropen de sista minuterna.

William fick ordet efter matchen och skulle dela ut mössan. Motivering?
-Det blev ingen nolla men nästan iaf, så du är värd den här, bra match!
Matchens Mr King:
Cristofer Hvittensten⭐️⭐️⭐️

Nu är det två otroligt viktiga matcher som står för dörren när vi med en dag emellan möter Filipstad IF hemma på onsdag och borta på fredag. Det skiljer en poäng lagen emellan så det blir förhoppningsvis riktigt härliga matcher!🔥
Så boka in onsdagskvällen i Sanerudshallen redan nu!🤩💪🏼

Tack för ikväll🔴⚪️

Stark lagseger mot tabelltrean, trots manfall
2020-01-09 07:43

Kils AIK - HC Flyers 3-2 (0-1, 2-1, 1-0)

Skott: 23-38

1-1 R. Nilsson (K. Ekengren, W. Flodin)
2-2 W. Flodin (T. Ardon)
3-2 W. Flodin (R. Nilsson, K. Ekengren)

Inför matchen hade vi redan tunga skador och namn på frånvarolistan och under dagen kom även beskedet att Flödén får avstå på grund av sjukdom. Inte dom bästa förutsättningarna, men vad gör väl det när vi har ett helt lag som i slutändan offrar allt och krigar till sig alla tre poängen.

Första perioden såg ut som en riktig omstartsmatch. Inte bara för oss. Kvalitén överlag var inget som framkallade glädjeyra på läktaren precis. Det var ringrostigt och på många håll lite håglöst. Vi förlorar också första perioden med 0-1 när vi släpper in en puck i numerärt underläge från blå som man snappar upp returen på.

Andra perioden börjar lite som den första. Vi pratade om att idag kanske är en sån dag när konstruktiviteten kanske får ge vika för det lite enklare. Ett rakare spel och bättre kroppsspråk för att höja varandra. Det tar ungefär 10 minuter av andra perioden innan vi fattar vinken. I sina första byten i matchen kliver två av våra tre juniorer för dagen, Adam Olsson och Lucas Haag fram i ett flygande anfall och den förstnämnde är ytterst nära att sätta pucken i förstakrysset. Där någonstans får ett momentum i matchen ihop med att vi slänger om lite i femmorna. Rasmus sätter matchens läckraste när Wille flippar ner pucken till Eken bakom mål som i en och samma rörelse vinklar pucken till en fristående Rasmus framför mål som trycker dit den. Flyers gör sen ytterligare ett mål i powerplay som var snarlikt det första med ett tyst skott uppifrån blå som styrs och letar sig in. Vi kvittrar och går till pausvila med likaläge.

Vi spelar bättre nu och i tredjeperioden märks det mer att vi är inne i grejerna. Det är fler som hörs, både i båset och på isen. Fler som offrar sig. Fler som åker mer skridskor än i inledningen. Vi var inte dominanta på något vis, men känslan var att vi kontrollerade matchen på ett tryggt sätt. Vi boxade ut dom och var det några puckar som kom igenom så stod Oscar där som tryggheten själv och motade.
På en kontring och ett två mot ett-läge lägger Rasmus ut pucken till William som bara kliver in och distinkt trycker in 3-2 med ett handledsskott från vänster. Vi bibehåller tryggheten och även periodnollan och inkasserar tre otroligt sköna poäng!

Matchens Mr King var idag direkt inblandad i alla tre målen och var, sin vana trogen, en riktig trollgubbe där ut är på isen med sina dribblingar och fina speluppfattning.
Matchens Mr King:
William Flodin⭐️⭐️⭐️

Idag fanns det ett koppel av spelare att lyfta fram så här kommer ett axplock:
⭐️ Olof - Otroligt fin match med rejält spel både fysiskt och med pucken. Satte inte ett skär fel på isen och var en trygghet i defensiven!
⭐️ Oscar - Hade nog kunnat dela mössan med Wille ikväll. Gör en handfull fantastiska räddningar och en trygghet för backarna genom hela matchen.
⭐️ Kasper/Adam/Lucas - Våra tre juniorer som idag plockades in för att hjälpa oss gjorde det alldeles lysande. Kasper kamperade ihop med Hermansson som tredje backpar och var stabil matchen igenom. Adam och Lucas hade som sagt ett finger med i spelet när vi fick momentum i matchen när de kastades rakt in i hetluften i mitten på andra och visade båda två upp fin spelförståelse och att dom minsann vill ta för sig även i A-laget. Känns fantastiskt kul att se våra egna produkter komma upp och visa upp sig på det viset 💪🏼

Nu är det träning torsdag och lördag som gäller innan vi på söndag ska upp till, alltid så svårspelade, Valhall och match mot Viking HC!


Tack för ikväll!

Hockey är inte alltid logisk
2019-12-17 07:24

Hammarö HC – Kils AIK 3-2 e.str. (0-2, 0-0, 2-0, 0-0, 1-0)

Skott: 27-51

1-0 R. Nilsson (P. Eriksson, O. Persson)
2-0 W. Flodin (O. Persson, J. Hallquist)

Jag finner knappt styrkan att sätta mig för att skriva de här raderna idag. En oerhört tung förlust på straffar i en smått obegriplig historia.

Som bilden antyder..ikväll kan man inte beskriva det på annat sätt än att vi blev rånade på poängen. Jag är så tom på ord. Försöker sortera tankarna, frustrationen, alla känslorna som drar åt alla håll i kroppen så här efteråt. Vad hände? Jag har en väldig massa att säga men precis som under matchen så är det ingen som vinner på att det kommer ut.
Därför gör jag ikväll en kort analys som lyder:
Vi var det bättre laget i första, andra, tredje och fjärde perioden. Vi vann skotten med 27-51. Vi spelar stabilt och känner oss egentligen aldrig hotade i egen zon när vi håller de namnkunniga motståndarna på utsidan. Tillfälligheter och bristande beslutsfattande(tolkning: fri) gör att det på något sätt trillar in två mål även för hemmalaget vilket tar det hela till förlängning där vi återigen parkerar i anfallszon. Vi har skrivit in 2-3 ett par gånger men en vägg som sistautpost lyckas med några sjuka räddningar.
Straffläggning – förlust.

Jag kan inte låta bli att lida lite med grabbarna idag. Det är en jättebra match från vår sida och hela laget ska ha cred, men vi saknar skärpan i avsluten för att stänga matchen och får absolut inget med oss.

Det här är hockey sägs det. Men vi var värda mer än så här idag.

Ber om ursäkt om en bitterhet letar sig fram i texten ikväll men det är så här ofärgat jag klarar av att skriva så här tätt inpål.

Nu tar vi Jul.
På återhörande.

Tack för ikväll 🔴⚪️

Vi försökte, men räckte inte till
2019-12-12 08:30
IFK Munkfors - Kils AIK 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)

Skott: 34-27

Munkfors segrar och trots stundtals bra spel och fina chanser från vår sida men vi lyckas inte få hål på duktige Klier i Munkforskassen.

Vi startar ändå matchen bra och det syns att vi är laddade. Kliver ut med bra inställning och skapar också många fina lägen inledningsvis. Men så visar Munkfors lite senare varför de leder serien storstilat när de får en chans och det smäller direkt. 2-0 hinner också komma innan periodslut och vi tappar lite momentum när dom gör sina mål.

Andra perioden är ganska lik den första. Vi kommer upp i många fina lägen men ändå inte hundraprocentiga chanser och tyvärr lyckas vi heller inte få någon medstuds och vind i seglen utan när vi närmar oss periodpaus och gjort en bra period men utan att få hål på dom så hittar man en puck i slottet och skickar upp den i krysset bakom en för kvällen mycket trygg och säker Oscar i kassen.

Vi kastar om lite i femmorna och gör ett sista desperat försök att gå ikapp i sista. Vi jobbar på bra och visar ändå karaktär med att fortsätta försöka och ge det en chans. Precis som i andra perioden så avslutas en period av press från våran sida med ett mål i baken istället och 4-0, som också blev slutresultatet, sattes upp på tavlan.

Det är tufft redan från början när man beger sig till Munkfors för att möta ett lag som dagens. Men att man sen inte får hål på dom, trots bra spel, och får slita som djur för lägena, då blir det en väldigt tung uppförsbacke när målen för dom kommer direkt efter.
Vi är ödmjuka inför varandra och får helt enkelt erkänna att idag nådde vi inte upp i motståndarnas nivå.

Nu är det återigen träning imorgon och på’t igen på fredag när vi ska till ett förstärkt Hammarö som bjuder upp till sponsormatch.
Fredag, 19:00, Hammarö Ishall.

Tack för ikväll!
Tre poäng, mer än så var det inte
2019-12-09 09:40

Kils AIK - Säffle HC 5-4 (1-0, 3-2, 1-1)

Skott: 38-30

1-0 R. Nilsson (A. Andersson, P. Eriksson)
2-0 R. Nilsson (P. Eriksson, T. Ardon)
3-1 C. Rockmyr (W. Flodin)
4-2 A. Andersson (R. Nilsson)
5-3 S. Bergqvist (J. Hallquist, T. Ardon)

Ja det blev en seger mot nästjumbon till slut men det var inte med några 7 måls marginal som senast.
Kvällens referat blir återigen lite kortfattat då jag vill passa på att tacka av en viss spelare som ikväll gjorde sin sista hemmamatch på obestämd framtid. 

Vi började ändå matchen ok och skapade en hel del tryck men känslan var att fokus inte var på plats. Vi har ledningen med 1-0 och kraftigt skottövertag efter första men det fanns mer att hämta.

Andra perioden fortsatte i samma anda med skillnaden att nu trillade det in fler puckar. Tre för oss och ett för Säffle. Vi drar på oss ett koppel av onödiga utvisningar och bjuder i och med det in Säffle i matchen.

Den tredje och sista perioden blev ryckig och långt ifrån välspelad. När vi gör 5-3 och dessutom ska spela numerärt överläge i spel fem mot tre tror nog de flesta att det blir transport resten av perioden. Istället går vi bort oss helt och släpper in 5-4 och det blir darr in mot slutsignalen.

Vi lägger till tre poäng på kontot men mer än så tar vi inte med oss ikväll!

Kils AIK mottog innan matchen pris som bästa alliansförening med en mycket fin motivering som jag tror finns att läsa under morgondagen🙏

Matchens Mr King var given ikväll, 2+1 och ett otroligt slit över hela banan. Matchens Mr King:
Rasmus Nilsson⭐️⭐️⭐️

Det må ha varit matchens stjärna men det finns en annan i det här laget som jag vill hylla lite extra ikväll.
Han ska spela även nästa vecka innan han styr skutan mot Göteborg men eftersom det var sista hemmamatchen ikväll vill jag ändå använda detta tillfället till att lyfta en som nog är den största LAGspelaren som jag spelat med. Jag har både spelat med honom och nu de senaste åren även varit med och coachat honom och oavsett så har han alltid varit någon som man vet lyfter rummet han går in i.
Aldrig nånsin har jag sett eller hört honom klaga om han blivit åsidosatt på en match. ALLTID pushande i båset, till och med om han endast fått ETT enda byte i matchen. En tränares dröm kan man säga.
Han når inte 200 matcher(den här säsongen i alla fall) men strax under och det går inte att nog understryka hur viktig Josef ”Jofa” Hallquist varit under alla åren som han tillhört A-laget. Inte nog med att han alltid ställer upp och har en väldigt hög högstanivå. Han är en kille som skapar stämning i omklädningsrummet med sin karaktär och bara sitt sätt att vara. Inkluderande och en fin människa, rakt igenom, helt enkelt! Pratade med min son precis och berättade för honom att Jofa gjorde sin sista hemmamatch nu. Hans svar?
- Neej, han var ju snällast i hela laget.

Jag vet jag pratar för hela laget när jag säger, att vi kommer sakna Dig Jofa. Vi blir en hockeyspelare kort, men mest av allt kommer det bli tomt och tyst på din plats i omklädningsrummet efter jul.

Vi hoppas pluggandet och framtiden ger dig det du vill ha, och att du sen återvänder för att dra på dig den röda tröjan igen.

Tills dess, gör vi som Rasmus och skickar en go kram och stort lycka till!

Tack för allt Jofa❤️

Effektiviteten fällde avgörandet när Kil föll
2019-12-06 10:00

Åmåls SK - Kils AIK 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)

Skott: 31-33

1-1 K. Ekengren (C. Flödén)

Det blev en tung förlust i Åmål på onsdagskvällen efter en bra, men ineffektiv match från vår sida.

Vissa förluster sitter man efter matchen och bara inser att nej, idag blev vi slagna av ett bättre lag - idag var inte en sån dag. Jag lyssnar in lagets kommentarer efter matchen och det är ett unisont ”hur kunde vi förlora?” som ekar bland trötta kroppar och tomma blickar. Jag gissar att matchens spelare i Åmål blev deras duktige Gustavsson i målet och visst, det ska han nog ha efter några riktigt fina räddningar mot slutet. Men om vi vänder på myntet och tittar från ett annat håll kan vi också se den ineffektivitet som kvällens röda riddare stod för. Vi hjälper honom att bli matchhjälte. Det är där avgörandet finns ikväll om vi ska försöka sätta fingret på det.

Några momentumlägen i matchen skulle vissa också hävda vara avgörande, men när det kommer till kritan så ska vi kunna vinna denna matchen med lite bättre skärpa i avsluten.

Sammanfattningsvis så gör vi en bra match över 60 minuter och har tillräckligt med chanser för att vinna matchen. Dessvärre saknar vi den sista tredjedelen idag och det straffade sig.

Nu är det träning imorgon, slicka såren och ladda för ny batalj på FREDAG då Säffle HC, som ryckt upp sig rejält på sistone, kommer på besök till Sannerudshallen för en härlig fredagsfight!

Hoppas vi ses då!


Tack för ikväll!

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 1/3 16:00
Lör 29/2 16:30
6 - 1  
Ons 26/2 19:00
2 - 6  
Fre 21/2 19:00
4 - 2  
Tis 18/2 19:00
2 - 3  
Sön 16/2 16:00
6 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
VÅRA SPONSORER