SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kils AIK Hockey
A-LAG HERR
EFTER SJU SÄSONGER HAR ANDREAS GJORT KLART FÖR SITT ÅTTONDE
2021-04-07 05:56
Att Andreas är en stabil spelare och någon som aldrig gör en dålig match, det vet vi. Vad som däremot växt fram de senaste säsongerna ihop med att vi haft skador och bortfall på backsidan vid olika tillfällen är att Andreas klivit in och vikarierat som back – och gjort det med den äran.
Detta har lett till att vi nu har Andreas som en av sju backar i den här truppen.
-Jag ska bidra med min defensiv och hålla koll på ynglingarna i laget, kommenterar han.
Det ska bli spännande att se vad Andreas kan åstadkomma från en backposition som är gjuten för honom redan från början den här säsongen. Andreas roll i övrigt har sportchefen en klar bild över.
-För mig är Andreas den typ av spelare som kanske inte syns så mycket i de olika statistiktabellerna men som genom sitt sätt att vara och spela ser till att andra får möjlighet till det och är därigenom såklart en väldigt viktig spelare att få med, säger han.
Precis som i princip alla andra i laget så är det Sponsormatchen som är höjdpunkten på säsongen och det är det grymma stämningen med gänget som gör valet av lag lätt. Något han ser fram emot lite extra är också det något som går i linje med de flesta i laget.
-Att få åka upp till Munkfors och ta med sig alla tre poängen hem till ladan är alltid lika roligt, säger han.
Vi kan inte annat än hålla med dig, Andreas.
En stor skyffel med klubbhjärta, lojalitet och rutin är vad som presenteras idag. Det är något som har en vana att lysa med sin frånvaro 2021. Därför är vi väldigt glada att Andreas fortsätter och gör det med oss.
Välkommen till ditt åttonde,
Andreas
JOHAN VÄLJER MODERFÖRENINGEN IGEN
2021-04-07 05:55
Han är en av de spelare som varit moderklubben trogen hela sin karriär och nu står det också klart att nästa säsong inte blir något undantag.
-Med Kil som moderförening och det härliga gänget som vi har så var det inte ens en fråga om jag skulle välja något annat, säger Kilssonen.
Precis som med nyligen presenterade Olof, så har även Johan, trots sin unga ålder, skaffat sig mycket rutin i seniorsammanhang med sina 79 framträdanden i representationslaget. Johan själv vill fortsätta utvecklas.
-Jag vill visa framfötterna och därigenom etablera mig ännu mer i Hockeytvåan, kommenterar han.
Johan är en spelare med många verktyg i sin låda och kan således användas i många olika spelformer och situationer.
En sak som för många andra kan anses vara något man bara gör men som Johan blivit något av en expert på är att täcka skott. En uppgift som inte kommer självklart för alla spelare men för Johan finns det med i arbetsbeskrivningen och på så vis är det heller ingen tvekan när situationerna uppstår. Han sticker däremot inte under stol med att han gärna bidrar framåt också.
-Jag hoppas kunna bidra med ett allround-jobb egentligen. Jag vill både sätta några kassar och göra ett bra jobb hemåt och täcka ett och annat skott, säger han.
”Ett och annat skott” tycker vi är blygsamt men det visar också på en ödmjukhet.
Vi är glada att
Johan
väljer att stanna och vi hälsar honom välkommen till ännu ett år i rödvitt
ADAM FORTSÄTTER I RÖDVITT - KLAR FÖR SITT ANDRA
2021-04-05 19:55
Den storväxte backen anlände sent förra året från Viking HC men hann med att visa upp tillräckligt för att vi skulle vilja fortsätta jobba med honom.
- Jag vill försöka utvecklas så mycket som möjligt och jag vill även försöka utveckla mitt offensiva spel, kommenterar han.
Förutom att han lagt till med ett skägg som får självaste tomten att bli orolig över sitt jobb, så såg vi tidigt att det finns mycket hockey i Adam. Med rätt styrning och samarbete tror vi det kan bli ett långvarigt förhållande OCH att Adam utvecklas på absolut bästa sätt.
- Vi är väldigt nöjda med Adam. På isen är han stabil och har sina styrkor i defensiven med sin storlek och räckvidd, säger huvudtränare Marcus och fortsätter:
- Även off-ice är Adam en grym kille som passar bra in i detta omklädningsrum och med den truppen vi besitter, avslutar han.
Adam själv håller med om bilden av sig själv men vill även framhålla att han gärna utvecklar andra delar i sitt spel.
- Jag hoppas först och främst att kunna bidra med stabilt försvarsspel men jag vill även försöka utveckla mitt offensiva spel och kunna bidra där också, säger han.
Riktigt roligt att få ha kvar Adam. Vi ser en kille som kommer gå genom eld för sina lagkamrater och det kan man inte annat än älska.
Det drar ihop sig. Laget börjar bli fullsatt och det ser onekligen spännande ut. Spännande tider framåt
Vi hälsar
Adam
välkommen till sitt andra år med klubben
OLOF HAR KRITAT PÅ FÖR 6:E GÅNGEN
2021-04-05 19:53
Han har varit klubben trogen ända sedan de stapplande första skären på Sannerudsisen och efter att tidigt ha debuterat i A-laget kommer nu den blott 20-årige backen kliva in i sin 6:e säsong för representationslaget.
- En förebild för de yngre i föreningen att se att man kan ta sig hela vägen, kommenterar sportchefen.
Förra säsongen är svårt att säga något om. Men Olofs utvecklingskurva har genom åren pekat rakt uppåt och säsongen innan Corona gjorde han dessutom sin poängmässigt bästa säsong.
- Jag vill fortsätta utvecklas som spelare för att kunna vara med att bidra mer till laget. Det vore ju även kul att peta in nån poäng också, säger den blygsamme backen och tillägger:
- För lagets del så hoppas jag att vi bygger vidare på den riktigt bra starten vi fick förra säsongen, så ska vi nog få det roligt i vinter. Topp tre ska vi definitivt ha som målsättning, säger han.
Topp tre att sikta på, men Olof namnger en viss rival som största hotet.
- Munkfors är det värsta laget att möta då de alltid är jobbiga att möta. Dom är också roligast att möta då det oftast är väldigt jämna matcher med bra tempo och rivalitet, säger han.
Det är något genomgående hos spelarna att Munkfors är både roligast att möta men också tuffast. Nu verkar ju dessutom Grums bli seriekollegor så det kanske blir läge att revidera svaren något till vintern.
Med 97 framträdanden i Kilströjan hittills så kommer Olof med största sannolikhet att kliva upp på 100 matcher i vinter. En imponerande siffra för någon som bara är 20år.
Så om vi blundar för den siffran så är det en rutinerad back  vi får in. En bra kombo med ungdomlig entusiasm och moget spel. Vi ser fram emot vad # 27 kan åstadkomma i vinter.
Välkommen för sjätte gången i ordningen,
Olof
”JOFA” REDO ATT AXLA STÖRRE ROLLER
2021-04-05 19:49
Om vi pratade om Knoph som citatmaskin när han presenterades häromveckan så kommer här vår alldeles egna, i form av
Josef
”Jofa” Hallquist som gjort klart för sitt 10:e år i moderklubben.
- Kil är alltid ett självklart val för mig. Visst, det är min moderklubb men det spelar egentligen ingen roll, säger 24-åringen och tillägger:
- Det känns som alla som kommer till KAIK, nya som gamla, får samma ”moderklubbs-känsla” när de kommer hit. Jag kan t.ex. inte tänka mig in i att
Carl Forsberg
har spelat för någon annan klubb än vår och det tycker jag är en väldigt fin egenskap som vårt lag har, säger han.
Kilshjärtat och laget-före-jaget-inställningen på den här killen kan ingen ta ifrån honom. Där går han verkligen i bräschen. Sen har Jofa också testat på centerrollen en del på slutet och det har sett riktigt spännande ut. Jofa själv vill framåt bland lagdelarna och hakar på det som Knoph nämnde i sin presentation.
-Jag vill bidra mer framåt. PP-specialist, som Knoph så delikat uttryckte det, säger han men kan ändå inte låta bli att lägga till laget-före-jaget-tänket också:
-Sen vill jag prestera på ett sätt så att jag får kedjekamraterna runt mig att bli bättre, säger han.
Nio säsonger i rödvitt har det alltså hunnit att bli. Många år har passerat och många händelser finns det att blicka tillbaka till. Ett särskilt minne som ligger nära till hands för ”Jofa” är ett visst gästspel, samtidigt skickar han också en passning till tränarna.
- När
Gryta
”The Bomber” hoppade in som spelande tränare och smällde in en puck i krysset, det är ett minne jag sent kommer glömma. Hoppas på att kanske någon i vår ledarstab fixar något liknande, säger han, lurig som han är.
Passningarna slutar inte där. Innan intervjun är slut har både Munkfors och Arvika fått sig ett litet stick i sidan när han på frågan om han har några favoritmotståndare svarade följande:
- Munkfors har ju blivit alldeles för enkla motståndare nu så jag skulle nog säga Arvika som roligaste. Vi har alltid lite extra tufft mot dem oavsett tabelläge. Har några jag känner där och de har lite samma idé i laget som oss. Bara att vi sitter på lite mer kvalité, avslutar han med ett flin.
Sportchef
Peter Persson
är nöjd med sin senaste adept och ser även han att det finns potential för mer hos den storväxte forwarden.
-Förutom att han bidrar till god stämning i gruppen är han ju såklart viktig även på isen där han är stor och tung att möta. Ska bli kul och se om han fortsätter visa oss mer av sina offensiva kvalitéer. Han hade ju ett hattrick i en av våra träningsmatcher innan vi fick avsluta säsongen, avslutar han.
Vi hälsar dig varmt välkommen igen, Jofa
SIMON FORTSÄTTER I RÖDVITT
2021-03-30 12:10
Simon kom till oss inför säsongen och skulle då göra sitt första år i A-lagssammanhang.
- Simon gjorde sin första seniorsäsong under väldigt konstiga förutsättningar under pågående pandemi, säger Peter Persson och fortsätter:
- Vi tycker ändå att han visade oss kvalitéer och en bra inställning som gjorde att vi ville erbjuda honom ett nytt kontrakt för att vi tillsammans ska kunna jobba vidare med hans utveckling hos Kils AIK.
Roller och rollfördelning är något väldigt viktigt i ett lagbygge. Av vikt är också då att alla köper sina roller. Simon har likt många av våra yngre påbörjat sin utvecklingsresa och har också tagit en nog så viktig roll i omklädningsrummet menar sportchefen.
- En viktig faktor är också såklart att Simon är en pigg och glad person till sin natur med en stark träningsmoral och därigenom starkt bidrar till den goda stämning vi har i vår grupp, avslutar han.
Vi hoppas att Simon, ihop med gruppen och tränarna, ska fortsätta utvecklas och vi hälsar dig varmt välkommen till ännu ett år i moderklubben
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
VÅRA SPONSORER