Stabil laginsats i segermatchen mot IFK Hallsberg
Kils AIK - IFK Hallsberg 4-2 (1-0, 3-1, 0-1)
1-0 P. Adolfsson (T. Ardon)
2-0 R. Wall (P. Eriksson, C. Rockmyr)
3-1 H. Höglund (K. Ekengren, R. Wall)
4-1 C. Rockmyr (T. Nilsson, O. Edström)
En fin andraperiod och stabilt spel över hela banan bäddar för ytterligare tre poäng denna afton! Under några minuter i den tredje perioden kändes det lite skakigt men utöver det, en riktigt stabil insats!💪🏼
Den första perioden skiljer sig en aning från den vi spelade ute på öa senast. Som det pratades om innan så var det idag mycket mer kontrollerat och tight i egen zon. Det som skapades för gästerna kom i powerplay. Efter en spelvändning med ett fint pass rakt igenom mittzon från Ardon så fullföljer Pontus på en retur och petar in 1-0 redan 02:34 in i matchen. Inga fler mål att notera och grabbarna såg stabila och trygga ut!
Skotten slutar 13-11.
Den andra, och för kvällen bästa, perioden skulle innehålla en hel del mål och fortsatt stabilt spel från samtliga. Dryga fyra minuter in i perioden serveras Wall på vänsterkanten som kliver in i zon och trycker iväg ett hårt handledsskott som smiter in vid målvaktens första stolpe. 2-0 och det kändes att vi var starka och hade fått matchen dit vi ville. Efter lite slarv i mittzon kommer dock Hallsberg loss i ett friläge som man säkert förvaltar och 2-1 är ett faktum. Kil får sen ett powrplay och vår första PP-line kliver in för att försöka manövrera ut IFK Hallsbergs boxplay. Man lyckades sådär får man väl säga ända fram till att Högga klappar på ett slagskott som via målvakten går ribba in. En halvminut före paus skickar Rocky iväg en handledare från blå som turligt styrs på en back i Hallsbergsförsvaret och vi kan gå till vila med fina 4-1 i ryggen.
Skott: 19-12.
Den tredje perioden startade lika bra som de andra två och vi kontrollerade matchen rakt igenom...tills det återstår ca 12 minuter och vi åker på en 5+20 när Sterner får kliva av(värt att nämnas är att Sterner inte hade något med något att göra utan han råkade bara hamna i blickfånget när en gubbe skulle plockas🤔🤷🏻‍♂️). I efterföljande powerplay sätter gästerna 4-2 och här känns det för en stund lite skakigt när fokuset hamnar på lite fel saker och Hallsberg ser ut att få oss dit de vill. När några i Hallsberg tror att de gjort 4-3 får en gubbe istället åka och sätta sig på botbänken då han på ett icke regelrätt sätt försökt att forcera både puck och Hugo över mållinjen. Där blev en ”turning point” igen och vi kunde rida ut stormen och ta tre härliga poäng.
Skotten i sista slutar 12-8.
En viktig seger för att försöka få känning på seriesuveränerna IFK Munkfors som överraskande nog fick gå lottlös från Wasahallen denna afton. Kul om toppstriden får lite liv och vi vet ju alla vad som stundar på fredag om två veckor när just IFK Munkfors kommer på besök i seriefinalen OCH Enkronasmatchen 🙌⭐️💥
Matchens Mr King utseddes av Carl och han skickade trofén vidare till en som är Mr 100% och aldrig gör en dålig match.
Patrik Eriksson ⭐️⭐️⭐️
- En stabil match tycker jag. Bättre än senast mot Hammarö iaf. Tycker dom här är bättre än dom egentligen så det var en bra genomförd match, säger den nykrönte ”kingen” efter matchen.
Viking borta på söndag som stundar. Nu tar vi kvällen och laddar för ny vecka ⭐️