Kils AIK Hockey

A-lag Herrar
Spelare #7 - Christian Rockmyr
2018-04-20 09:08, A-lag Herrar
Vi har nu glädjen att presentera 191 matcher i Kilströjan, 95 poäng och att säga ryggradsspelare känns nästan i underkant. Vi pratar såklart om allas våran #Capitano - Christian ”Rocky” Rockmyr! Säsongen 2007/2008 klev han in i A-lagets omklädningsrum för första gången och har sedan dess inte lämnat det. Detta blir alltså hans 12:e (!) säsong i Kils färger – det är det inte många som idag kan stoltsera med på sitt CV. Det känns oerhört kul och bra att vi lyckats knyta till oss vår Kapten ett år till. Han bidrar med en enorm rutin och vet vad som krävs för att lyckas – och inte nog med det – förra året blev dessutom hans poängmässigt bästa säsong någonsin!

Du har spelat 11 säsonger i Kils AIK, vad är det som driver dig att fortsätta och vad fick dig att skriva på för ytterligare ett år med oss?
Det är gemenskapen i laget och att det är för roligt med hockey😊. Kände mig sugen på en säsong till när jag för en gångs skull var skadefri förra säsongen.
 
Lite ny ledarstab, en trupp som börjar ta form..vad har du som Kapten att säga om den kommande säsongen?
jag tycker det ser intressant ut och jag gillar tränarnas visioner. Hoppas att vi kan knyta till lite mer spets så blir det en trevlig säsong
 
Under den gångna säsongen gick du och blev pappa till en liten grabb också…har du börjat skola honom än, så han kan ta över C:et efter pappa sen?
Känns som Melker kommer bli en given Ledare. Han har mer vilja än Pappa
 
Det är väldigt tidigt på säsongen, men baserat på förra säsongen och kanske lite rykten som florerat, hur tror du att topp-5-placeringarna ser ut när nästa säsong summeras?
kil munkfors åmål sunne hammarö
 
Till sist..11 snart 12 säsonger i Kils AIK..vad är ditt bästa KAIK-minne?
Inget speciellt , men alla vinster i wasahallen håller jag högt!
A-lag Herrar
Spelare #6 - Tommie Ardon
2018-04-19 15:26, A-lag Herrar
Här kommer väldigt glada nyheter så här i vårvärmen. Vårt andra nyförvärv är landat och det är ett nygammalt ansikte som valt att ansluta. Efter sin sejour i Division 1 och Forshaga IF har nu Tommie Ardon valt att komma tillbaka till moderföreningen och vi i ledarstaben kan inte annat än vara väldigt nöjda. Tommie anslöt redan förra säsongen på lån och hade en lite trevande start men kom sen upp i den nivån vi är vana att se honom. Vi ser Tommie som en allround back med bra händer och stor potential, samtidigt som han kommer lyfta våra yngre med sitt ledarskap. Med Division 1-erfarenheten färsk i ryggsäcken och de redan befintliga kunskaperna tror vi att detta kommer bli riktigt bra i vinter!
Välkommen tillbaka Tommie!

Tillbaka i Kils färger, vad fick dig att välja just KAIK?
Haha ja precis, nej men när Nisse ringde upp så hade jag inte bestämt mig för någonting men när han började prata om hur upplägget skulle vara så blev de mer och mer intressant och därav valet. 

Du testade på Division 1 den gångna säsongen, vad upplever du är den stora skillnaden mellan division 1 och 2 ?
Ja de gjorde jag och de som skiljer 1an från 2an är att i 1an måste du veta vad du ska göra med pucken när du får den för du får inte många sekunder med den. Man får lite mer tid på sig i 2an. Dessutom möter man jämnbra spelare i varje femma.
 
Vad har du för egna mål med säsongen och vad tror du vi kan skapa/nå här i Kil ?
Jag vill kunna bidra med ett jämt spel över hela banan och kunna hjälpa dom yngre med det jag lärt mig under de seniorsäsongerna jag spelat. Som sagt upplägget verkar vara bra och därav kan man ha höga mål. Topp 3 är absolut något vi ska sträva efter.  

Vi alla som spelat hockey vet ju att det tuggas en del mellan spelare på isen, har du någon spelare som du har en liten extra hatkärlek till att möta i serien?
Hahah ja det finns väl en del man byter några väl valda ord med. Ingen nämnd, ingen glömd.
 
Till sist, om du fick välja helt fritt, vem skulle du signa till Kils AIK och varför?
Kristoffer Ekengren, i särklass den gubbigaste gubben.
A-lag Herrar
Spelare #5 - Carl Forsberg
2018-04-17 11:27, A-lag Herrar
Vi kan nu med glädje presentera vårt allra första nyförvärv för säsongen 18/19. Det handlar om ingen mindre än Carl Forsberg, 21år. Carl är en högerfattad back och har sedan tidigare huserat i Hammarö J20 Elit och de två senaste säsongerna i Hammarö A-lag. Vi i ledarstaben är väldigt glada att Carl valt att skriva på för KAIK och tror att han med sin ålder och inställning kommer passa perfekt in i det lagbygget som vi nu ser börjar ta form.

Eftersom Carl blir en ny bekantskap för många passade vi på att ställa några frågor:

Du har ju spelat i Hammarö sedan säsongen 13/14, vilket är ganska många år. Hur kom det sig att du valde just Kil?
Nytändning är väl sammanfattningen, intressant ledarstab, tror det kan bli en bra säsong med kaik! 
 
Vad skulle du själv säga är din styrka på isen?
Snärtiga handleder och bra på knädrop i boxplay
 
Dina förväntningar då…vad har du själv för mål med säsongen och vad förväntar du dig att komma till här i Kil?
För min egen del så vill jag kunna göra en bra säsong och kunna bidra med mitt spel åt laget! Spontant känner jag att kaik passar den hockeyn som jag vill lira efter att ha spelat mot er ett par säsonger! Tror kaik chockar denna säsong.
 
51 utvisningsminuter säsongen 16/17…är du en buse?
Tror nog det är munnen som kanske är lite väl rapp ibland
 
Till sist…NHL-slutspelet har precis dragit igång…vilka tar hem Stanley Cup i år?
Svaren: Antar att Pittsburgh vinner men Columbus såg grymt starka ut i bortasegern mot caps, skrällchans på dem till 15 ggr degen.
A-lag Herrar
Spelare #4 - Pontus Adolfsson
2018-04-16 09:55, A-lag Herrar
Vi har tidigare presenterat den nya tränartrion och även de tre första spelarna som är klara för nästa säsong. Nu kan vi presentera vår fjärde spelare, Pontus Adolfsson.

Förra årets, ska vi säga joker, plockades in lite av en slump men kom att bli ett riktigt spännande utropstecken. Pontus hade haft ett uppehåll med hockey på tävlingsnivå men tränat med veteranerna. Efter ett slumpartat samtal med huvudtränare Marcus "Nisse" Nilsson slutade det med en nytändning för Pontus som började träna och spela med A-laget och visade sig vara ett riktigt fint tillskott för laget. Nu är det klart att Pontus glädjande nog kör ytterligare en säsong med oss!

Ni som följer vår Instagram fick se Pontus redan för några dagar sen. Häng med oss även på Instagram, ibland kommer informationen först där!
A-lag Herrar
Tre första spelarna som är klara för A-laget!
2018-04-13 13:20, A-lag Herrar
Nu när tränarstaben är klar börjar arbetet med att sätta ihop en spelartrupp som ska representera våra färger i vinter. Först ut är några välkända ansikten från förra året:
 
Samuel Bergqvist (F) – En lojal lagspelare som ALLTID kommer till jobbet. Samuel har blivit en trotjänare i Kil och vi är väldigt glada att han valt att fortsätta ett år till med oss. Vanligtvis spelar han forward men under slutet av förra säsongen vikarierade han också på backen – och med den äran! En riktig succé som gör att han fått en ny dimension i sitt spel.
 
Albin Sterner (F) – Jättekul att Albin valt att stanna hos oss. Gjorde sin första säsong i Kil förra året och noterades för fina 22p(10+12) på 25 matcher. Har kommit in väldigt bra i gruppen och ligger inne med ett ruggigt skott som vi kommer att ha användning av när det vankas powerplay i vinter.
 
Oscar Skoglund (MV) – Tog väldiga kliv förra säsongen och kom att spela avgörande roller i flertalet matcher när han spikade igen buren åt oss. Oscar gör nu sitt tredje år i Kil och vi tycker att han växt för varje år, så vi i tränarstaben ser väldigt mycket fram emot att se honom fortsätta utvecklas och växa till en riktigt riktigt bra målvakt.
 
Arbetet fortsätter och i takt med att spelare blir klara kommer det att läggas upp på våra sociala medier. 
Vill även passa på att slå ett slag för vårt instagramkonto * kaikhockey * där ni gärna får gå in och följa för senaste nyheterna kring truppen, nyförvärv, matchreferat och lagets förberedelser inför säsongen 18/19.
A-lag Herrar
Tränartrio för säsongen 2018-19 klar!
2018-04-09 10:28, A-lag Herrar
Fotograf: Oliver Gustafsson
Vi är oerhört nöjda med att ha knutit till oss Marcus "Nisse" Nilsson som huvudtränare även nästa säsong. Som assisterande tillträder Tobias Robertsson och Robin Gustafsson, två mycket meriterade spelare som till vår glädje valt att fortsätta i KAIK som del av ledarteamet. En intervju med tränarna kommer att läggas upp senare. Ronney Heed var också tänkt vara med i teamet men har valt att ta en paus. Vi håller tummarna för att suget kommer tillbaka när isen fryser på igen.
Målsättning är nu att få ihop en spelartrupp med kvalité att hålla en god nivå för division 2.

"Känns riktigt spännande att få med Robin och Tobias på detta nästa år och fortsätta bygga vidare på det vi började med förra säsongen. Vi ska vara ett stabilt div.2 lag med god framtidstro för hela föreningen",  säger "Nisse". Nu kan lagbygget påbörjas ordentligt. Håll utkik på vår hemsida och Facebook för presentation av truppen i den ordning den blir klar!
Nyheter från våra lag
A-lag Herrar, 20/04 09:08 
A-lag Herrar, 19/04 15:26 
Team 04, 18/04 19:11 
A-lag Herrar, 17/04 11:27 
Team 04, 16/04 19:02 
A-lag Herrar, 16/04 09:55 
 
VÅRA SPONSORER