Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Kils AIK Hockey

1-kronas match den 25 januari
2019-01-15 21:22
Säsongens sponsormatch (1-kronas match) där IFK Munkfors gästar Kil närmar sig.
Mycket händer i hallen den kvällen som tårta till våra gästande sponsorer och pensionärer, lotterier & fredagsmys till alla barn med mera. Se våra yngre spelare i Team 10 samt konståkningen visar upp sig i periodpauserna! Mycket händer också så kom i god tid, insläpp från 18.00! 

Missa inte. Ta med familjen, vänner, grannar. Vi fyller hela läktaren. Fritt inträde.
Kommer vi att slå rekord på 719 personer?

25 januari, nedsläpp 19.00

Hjärtligt välkomna!
Stabil laginsats i segermatchen mot IFK Hallsberg
2019-01-13 22:34
Kils AIK - IFK Hallsberg 4-2 (1-0, 3-1, 0-1)

Skott: 44-31

1-0 P. Adolfsson (T. Ardon)
2-0 R. Wall (P. Eriksson, C. Rockmyr)
3-1 H. Höglund (K. Ekengren, R. Wall)
4-1 C. Rockmyr (T. Nilsson, O. Edström)

En fin andraperiod och stabilt spel över hela banan bäddar för ytterligare tre poäng denna afton! Under några minuter i den tredje perioden kändes det lite skakigt men utöver det, en riktigt stabil insats!💪🏼
Den första perioden skiljer sig en aning från den vi spelade ute på öa senast. Som det pratades om innan så var det idag mycket mer kontrollerat och tight i egen zon. Det som skapades för gästerna kom i powerplay. Efter en spelvändning med ett fint pass rakt igenom mittzon från Ardon så fullföljer Pontus på en retur och petar in 1-0 redan 02:34 in i matchen. Inga fler mål att notera och grabbarna såg stabila och trygga ut!
Skotten slutar 13-11.

Den andra, och för kvällen bästa, perioden skulle innehålla en hel del mål och fortsatt stabilt spel från samtliga. Dryga fyra minuter in i perioden serveras Wall på vänsterkanten som kliver in i zon och trycker iväg ett hårt handledsskott som smiter in vid målvaktens första stolpe. 2-0 och det kändes att vi var starka och hade fått matchen dit vi ville. Efter lite slarv i mittzon kommer dock Hallsberg loss i ett friläge som man säkert förvaltar och 2-1 är ett faktum. Kil får sen ett powerplay och vår första PP-line kliver in för att försöka manövrera ut IFK Hallsbergs boxplay. Man lyckades sådär får man väl säga ända fram till att Högga klappar på ett slagskott som via målvakten går ribba in. En halvminut före paus skickar Rocky iväg en handledare från blå som turligt styrs på en back i Hallsbergsförsvaret och vi kan gå till vila med fina 4-1 i ryggen.
Skott: 19-12.

Den tredje perioden startade lika bra som de andra två och vi kontrollerade matchen rakt igenom...tills det återstår ca 12 minuter och vi åker på en 5+20 när Sterner får kliva av(värt att nämnas är att Sterner inte hade något med något att göra utan han råkade bara hamna i blickfånget när en gubbe skulle plockas🤔🤷🏻‍♂️). I efterföljande powerplay sätter gästerna 4-2 och här känns det för en stund lite skakigt när fokuset hamnar på lite fel saker och Hallsberg ser ut att få oss dit de vill. När några i Hallsberg tror att de gjort 4-3 får en gubbe istället åka och sätta sig på botbänken då han på ett icke regelrätt sätt försökt att forcera både puck och Hugo över mållinjen. Där blev en ”turning point” igen och vi kunde rida ut stormen och ta tre härliga poäng.
Skotten i sista slutar 12-8.

En viktig seger för att försöka få känning på seriesuveränerna IFK Munkfors som överraskande nog fick gå lottlös från Wasahallen denna afton. Kul om toppstriden får lite liv och vi vet ju alla vad som stundar på fredag om två veckor när just IFK Munkfors kommer på besök i seriefinalen OCH Enkronasmatchen 🙌⭐️💥

Matchens Mr King utseddes av Carl och han skickade trofén vidare till en som är Mr 100% och aldrig gör en dålig match.
Patrik Eriksson ⭐️⭐️⭐️
- En stabil match tycker jag. Bättre än senast mot Hammarö iaf. Tycker dom här är bättre än dom egentligen så det var en bra genomförd match, säger den nykrönte ”kingen” efter matchen.

Viking borta på söndag som stundar. Nu tar vi kvällen och laddar för ny vecka ⭐️
Tack för ikväll 🔴⚪️
Seger i svängig och målrik toppmatch!
2019-01-10 11:13
Hammarö HC – Kils AIK 5-8 (2-1, 2-3, 1-4)
 
Skott: 39-40
 
0-1  A. Sterner (H. Höglund)
4-2 H. Höglund (P. Eriksson, P. Zetterström)
4-3 A. Sterner (T. Ardon, K. Ekengren)
4-4 R. Wall (C. Rockmyr)
4-5 H. Höglund (C. Forsberg)
4-6 P. Adolfsson (C. Flödén, A. Sterner)
4-7 C. Flödén (A. Sterner, T. Ardon)
5-8 C. Rockmyr (A. Andersson)
 
Det var dags att kliva upp på hästryggen igen och visa att den fina formen som infann sig innan jul inte var någon tillfällighet. Vi har, tidigare år, haft en tendens att dippa efter jul/nyår så det las vikt vid att gå ut och bestämma och växla upp ytterligare inför den här matchen som är en svår bortamatch mot ett bra motstånd.
Det skulle visa sig, än en gång, att vi behöver ge motståndarna lite handikapp innan vi vaknar.
 
Första perioden visar Hammarö HC direkt att de är påkopplade och det dröjer inte mer än 5-6 sekunder innan första proppen är ett faktum. Det skulle dock vara vi som får nätet att rassla först denna afton efter att Sterner slagit in en retur i matchens trefje minut och första powerplay. Ungefär 5 minuter in i matchen håller vi ett bra tempo och skapar en del chanser men sen var det roliga slut i den första perioden. Det började slarvas med pass och vi åkte och jagade Hammrökillarna i egen zon vilket skapade stora ytor för dem att hitta varandra på och vi såg mest förvirrade ut. Kapitulationen var ett faktum två gånger om innan första gonggongen ljöd och 2-1 stod på tavlan.
Skotten kändes i överkant men målar ändå en ganska klar bild av perioden då Hammarö vinner med 16-7.
 
Den andra perioden skulle få två ansikten. Efter att ha kämpat oss igenom ett boxplay så kommer 3-1 strax efter vi blivit fulltaliga och 6 minuter senare kommer även 4-1 efter ett kaos framför Oscar i målet. Kort efter 4-1 får Hammarö också ett friläge och där och då kändes det som att luften går ur redan vid blotta synen av att han var fri och 5-1 var nära. Istället räddar Oscar och pucken skickas upp till Högga som bara kliver innanför blå på högerkanten och pangar på ett slagskott till vänster om målvakten som bara har att vända sig om och hämta ut pucken ur nätmaskorna. Detta var verkligen en ”game changer”. 1,5 minut senare är det Sterner som trycker till och pucken leter sig in under målvaktens benskydd och ytterligare 1,5 minut senare skickar Rocky iväg ett skott mot mål från blålinjen som Wall snyggt styr upp i krysset och upphämtningen är ett faktum.
4-4 står sig perioden ut och skotten är nu omvänt och slutar 8-19 i vår favör.
 
Den tredje och sista perioden kom att präglas av utvisningar. Efter att ha tagit 6st utvisningar totalt på två perioder kom nu lungorna att få jobba extra mycket i den sista. Hela 11st tvåminutare hittades och det var svårt för spelarna att riktigt veta var nivån låg ikväll. Bortsett från lite många utvisningar så gör vi en bra sistaperiod där vi framförallt har ett bättre lugn i egen zon där Hammarö inte alls får komma till på samma sätt som tidigare. Periodens läckerbit får tillskrivas Pontus som gräver upp pucken i krysset från nära håll efter ett fint förarbete från Flödén och Sterner. Dem plockar målvakten tidigt vid ställningen 5-7 men kommer väl inte riktigt till något jättefarligt läge. Efter en utvisning för dem och tek i anfallszon med 20 sekunder kvar kan Rocky sätta den sista spiken i kistan när Andreas vinner tekningen och Rocky sveper iväg ett skott som fastställer slutresultatet till 5-8,
Skotten i sista 15-14.
 
En väldigt skön seger som ändå skickar med oss en del frågetecken att jobba med inför IFK Hallsberg på söndag men vi ska också ta med oss styrkan i att, återigen, vända på steken och hitta vägar att vinna. Moralen i detta laget kan ingen ifrågasätta i alla fall!
 
Matchens Mr King delades ikväll ut av hattrick-kungen från Smedjebacken senast och Högga valde denna afton att ge den till en som krigade matchen igenom och var riktigt bra. Så grattis säger vi denna gång till Carl Forsberg
-Halva matchen är bra. Halva är godkänd men vi orkar knyta ihop det och gör 8 mål på bortaplan. Det är bara att ta med sig, säger en nöjd Carl som ju kom just från Hammarö inför den här säsongen!
 
Nu laddar vi som sagt för nästa match som är hemma på söndag kl 16:00 och det är IFK Hallsberg som kommer på besök!
Välkomna då!
Tjejhockeydag 13 jan
2019-01-09 21:39

Värmlands Ishockeyförbund genomför tillsammans med ishockeyföreningar i distriktet och i samarbete med FBK Hockeyallians samt Värmlands Idrottsförbund ett tjejhockeyprojekt som bl a innehåller kostnadsfria ”Tjejhockeydagar”.

Välkommen till Norvalla Ishall i Vålberg på söndag 13 januari. Dagen startar med samling 09.00 och avslutas 17.00. Den innehåller ispass, matcher, aktivitet, lunch mm.

Alla tjejer i alla åldrar är välkomna!

Anmälan görs via Värmlands Ishockeyförbunds hemsida. Klicka här

Styrelsesammanträde den 13 januari
2019-01-07 22:21
Kommande styrelsesammanträde hålls på söndag den 13 januari
Om ni har funderingar, frågor, förbättringsförslag, klagomål eller vill berömma någon eller något tveka inte att kontakta styrelsen via styrelsen@kaikhockey.se
Styrelsen finns till för Er alla
Nordic Youth Trophy U12 runt hörnet
2019-01-02 22:16
Årets första hockeyturnering, Nordic Youth Trophy U12, närmar sig med stora steg.
Passa på, kom till hallen under helgen och heja på Kils AIK U12! Nedsläpp redan på fredag kl. 14.00, Kils AIK mot Arvika HC.
Välkomna!
Nyheter från våra lag
Team 05, 20/01 10:27 
Team 10, 19/01 20:13 
Team 11, 14/01 20:19 
Team 08, 11/01 17:38 
A-lag Herrar, 10/01 11:11 
 
VÅRA SPONSORER