Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Kils AIK Hockey

Referat bortamatch Sunne
2018-09-21 10:10
Carl Forsberg
Sunne IK - Kils AIK 1-5 (1-2, 0-3, 0-0) 

Skott: 14-39

Det blev en klassisk start på den här matchen efter att man för en vecka sen besegrat dagens motståndare med hela 11-0. Inställningen, som var så bra i hemmamatchen, låg kvar i omklädningsrummet när lagen ställde upp för tekning och matchstart. Man märkte snabbt, redan i de första bytena, att huvudena inte var påkopplade på samma sätt som sist. Avsaknaden av inställning till trots, så öppnade vi målskyttet även denna gång. I PP kunde Kapten Rocky, dryga 6min in i perioden, styra in pucken snyggt efter skott från blå av Högga. Efter 14.06 kunde Sunne dock replikera efter ett slarvigt byte som lämnat Sunnes spelare helt ensam med Crille, som idag vaktade buren i bortalaget. Pucken for rakt upp i nättaket och 1-1 var ett faktum! Dryga minuten senare kunde Kil ta över ledningen igen, denna gång genom ett fint samspel av vår förstaline. Högga serverade en flippmacka till Wall som tog med sig pucken förbi målvakten och sen droppade till en fristående Patrik som bara hade att raka in pucken. 
Vi går till pausvila med en ledning men inte mycket mer.
Mycket behövdes slipas på och det märktes snabbt i andra då spelarna verkade vara mer påkopplade och ville ta ansvar där ute! När vi trummar på och styr spelet som vi gör i upptakten av andra så kommer många spelförstörande moment från motståndarna i form av slag och hakningar. Vi håller oss ändå lugna och innan perioden är slut har vi sprintat ifrån till 1-5 genom mål av Carl, Högga och Carl igen!
Den tredje perioden handlade det mest om transport. Hålla huvudet kallt och se till att stänga butiken. Detta gjorde man och perioden slutade mållös och med det skrevs alltså slutresultatet till 1-5 i favör till Kil💥
Analys:
På förhand en svår match rent mentalt. Storsegern som fanns med, frivilligt eller ofrivilligt, i många huvuden där ute vilket gör att man tummar några procent i inställning och sånt märks DIREKT. Det vi ändå får ta med oss är att vi tar oss i kragen, kopplar på igen och visar klassen utan att imponera i andra! En styrka att vinna med 5-1 och ändå inte vara nöjda. Vi ska alltid vilja bli bättre och då behöver man vara påkopplad även en regnig onsdag i Helmia Arena!
Matchens Mr King - Carl Forsberg ⭐️⭐️⭐️
- Inte den bästa matchen vi gjort men en vinst är alltid en vinst. Vi får ta med oss ett bra BP och sista 40, säger tvåmålsskytten.
Nu är det på’t igen med träning imorgon och nästa vecka väntar en riktig värdemätare då Åmåls SK står för motståndet två gånger om. Vi börjar på tisdag hemma i Sannerudshallen med nedsläpp kl 19.00 som vanligt! 

Välkomna då och Tack för ikväll! ⭐️⭐️⭐️
KAIK-are i TV-Pucken 2018
2018-09-13 20:54
Felix Nilsson
För årets TV-Pucken 2018, har vi äran att bidra med en forward till Värmlandslaget!
Felix Nilsson spelar till vardags i U16 och började sin hockeyutveckling med Lek-på-Is för nästan 10 år sedan.

Kils AIK Hockey har också tidigare år utbildat spelare som tagit plats i Värmlandslaget och vi fortsätter vår strävan att få fram nya TV-Pucken lirare i kommande ungdomslag.
Glädje, vilja, engagemang och hårt arbete är några av nycklarna till att vi har så många duktiga hockeyspelare och ledare.

Lycka till Felix!
Kross mot Sunne i hemmapremiären!
2018-09-12 23:02
Det blev en så kallad promenadseger i Sannerudshallen ikväll när Kil tryckte till nykomlingarna med hela 11-0 efter periodsiffrorna 5-0, 1-0 och 5-0 ⭐️

Kil trummade igång maskineriet direkt och redan efter 15 sekunder fick Sunnes målvakt för dagen, Kevin Bäckström, hämta pucken bland nätmaskorna efter att Högga tryckt dit den! Kil fortsatte sen i samma anda och man släppte inte in Sunne i matchen överhuvudtaget. Riktigt starkt att fortsätta trumma på trots kraftigt spelövertag. Övriga målskyttar i perioden var Pontus, Patrik, Erlandsson och Wall!
Skott: 15-3

Den andra perioden skulle präglas av en del utvisningar då Sunne lyckades med sitt spel att ligga lite på gränsen med klubborna så att grabbarna till slut började tappa lite fokus från matchen och mer på han i randigt. Innan det hade Erlandsson hunnit med att göra sitt andra i matchen redan när klockan stod på 1.32. Kil vinner perioden med 1-0 och går till paus med en betryggande 6-0-ledning.
Skott: 7-9

I den tredje perioden höll puckarna på att ta slut borta i sekretariatet då både Olof, som gör sitt första mål i A-laget, och Carl, som gör sitt första mål i KAIK-tröjan, fick sina puckar levererade och märkta för att åka upp på troféhyllan hemma👏🏆 I övrigt så fortsatte Kil att öka på målskörden. Innan Olof och Carl fick sätta sina så hade Andreas och Högga satt ett varsitt innan Andreas satte slutresultatet 11-0 med sitt andra i matchen.
Skott:20-2

Analys:
Två saker tar vi med oss från den här matchen. Vi fortsätter att kriga, vill äga puck och göra rätt saker där ute. En liten dipp i andra men sedan är vi snabbt uppe på hästryggen igen! Starkt ⭐️ Det andra är PP och BP som såg ut att fungera fint där ute, trots att vi inte börjat nöta det speciellt hårt än!

Matchens Mr. King - Jesper Erlandsson, får avsluta detta referat med sitt tal till laget efter matchen:
- Lätt match gubbar. Bra köttat. Bra match gubbar👏😆

Med dom orden tackar vi för ikväll och laddar om för träning imorgon 🙌
Stort Tack också till all publik som letat sig ner till hallen⭐️⭐️⭐️
Riktigt kul att se att ni är många redan nu! TACK 🙏
Nordic Youth Trophy U14 avklarad
2018-09-09 23:33
Boo Hockey U14
Första stora turneringen för säsongen är avklarad. Boo Hockey (på bilden) tog seger hem i sudden death efter mycket jämn match mot Örebro.  

Jag passar på och skickar stort tack till alla som genom sina insatser gjorde att våra gäster trivdes hos oss. Under turneringen fick vi många positiva kommentarer om arrangemanget och även om vår hall. Domarna fick beröm för sin beslutsamhet, lugnet och samarbetet. 
Bra jobbat allihopa, sträck på er, ännu en gång bevisar ni att tillsammans kan vi flytta berg. 
Ha en bra vecka och vi ses i hallen!

A-lag Herrar
2 x Vinst i Strömstad
2018-09-09 21:53, A-lag Herrar
Seger igen !!💥
Efter en ganska liknande match som den igår så kunde Kil tämligen komfortabelt städa undan Strömstad ännu en gång. Siffrorna skrevs till 1-4 och regisserades enligt nedan:
Första perioden
0-1 Johan Forsberg, Ass. Ardon
0-2 Pontus Zetterström, Ass. Johan Roos, Henric Höglund
Skott 4-18
Andra perioden
1-3 Patrik Eriksson
Skott 9-9
Tredje perioden
1-4 Alexander Arvidsson, Ass. Andreas Andersson, Jesper Erlandsson

Som bilden skvallrar om så gick dagens Mr. King till Johan Foppa Forsberg ⭐️⭐️⭐️
- Dagens Mr. King går till en som återigen gör en bra match över hela banan och återigen gör mål. Tar steg och utvecklas för varje dag, täcker skott och sliter som ett djur där ute!
Fina lovord från vår äldste(Högga) till vår yngste(Foppa)⭐️💥

Nu tar vi och rebootar för en ny vecka. På onsdag kommer Sunne IK till Sannerudshallen och bjuder upp till dans i vad som blir säsongens första hemmamatch! Kom gärna ner och ta en kik på laget och få en försmak på vad säsongen har att bjuda på. Nedsläpp 19.00⭐️💥🙌
2018-09-08 22:34
Matchvärmning Strömstad Lions vs Kils AIK
Under A-lagets träningsläger i Strömstad spelas två matcher mot just Strömstad Lions i Lionshov. 

Lördagens match spelades klocka 15.00 och slutade med seger för Kils AIK 3-5. 
Här kommer en matchanalys från ledarstaben: 

Strömstad Lions - Kils AIK

Matchen startade bra, Kil såg ut att vara på tårna men kanske också övertända för ett ögonblick. Redan i första bytet höll det på att bli ett friläge för Strömstad men Oscar var vaken i målet och rusade ut och rensade! 
Tidigt i matchen fick vi också se ett Kilsmål och inte från vilken klubba som helst. Det var nämligen Johan Forsberg som fick äran att stöta in sin första puck i målet som A-lagsspelare ⭐️ 
Kil fortsatte bra perioden ut och vann densamma med 0-1 innan Hesa Fredrik ljöd. 
Skott: 7-10

I andra perioden såg det ut som att spelarna bildat sig lite övermod efter övertaget i den första. Man tummade någon procent, hamnade lite efter i varje situation och det skulle också snart visa sig på tavlan. Inte långt in i perioden gjorde Strömstad nämligen både 1-1 och 2-1. Efter kallduschen så kopplade grabbarna på igen och någon som verkligen kopplade på var Henric Höglund⭐️ Pang💥Pang💥Pang💥 Hatrricket var fullbordat och Kil kunde gå till pausvila med en stabil 4-2-ledning! 
Skott: 9-15

Tredjeperioden startade, liksom den andra, lite hafsigt och efter drygt halva perioden knappade Strömstad in igen genom ett PP-mål. Kil skulle dock kontra med ett eget PP-mål, signerat Andreas Andersson och Alexander Arvidsson som med ett fint samspel hittade nät! 
Skott: 10-18

Slutresultatet 3-5 till Kil känns rättvist och ganska målande för matchen. Lite upp och lite ner! 
Första matchen för säsongen och mycket ska till innan allt sitter MEN, många saker var väldigt bra och det var framförallt kul att se våra unga ta för sig, visa orädsla och lugn och dessutom i Johans fall även nätkänning! 

Nu laddar vi om för returmöte imorgon kl 12.30. Vill ni följa lite närmre och få periodresultat ? Följ oss på Instagram, ~ kaikhockey ~ och få reda på liite mer än alla andra ☺️⭐️💥
Nyheter från våra lag
A-lag Herrar, 24/09 13:04 
A-lag Herrar, 21/09 10:08 
Team 03, 19/09 16:13 
A-lag Herrar, 12/09 22:53 
A-lag Herrar, 09/09 21:53 
 
VÅRA SPONSORER