1-1 Henric Höglund (Albin Sterner)

2-1 Robin Wall

3-2 Christian Flödén (Christian Rockmyr, Pontus Zetterström)

4-2 Andreas Andersson (Albin Sterner)

Kil vinner veckans första match mot topptippade Åmål SK tämligen komfortabelt även om siffrorna vittnar om en jämn tillställning. Några siffror som visar matchens lite mer rättvisa ansikte är skotten som Kil vinner med klara 47-21!

Det som det också visar på är oskärpan i avsluten. Kil är bra mestadels hela matchen och kommer till mycket avslut och tar många bra beslut, men det där sista saknades ikväll.

Första perioden börjar lite konstigt. Vi är påslagna och där men det är, som under resten av matchen, liiiite för mycket kladdande med puck och det ser ut som att huvet är med men händerna kopplar inte riktigt lika fort. Åmål tar ledningen med 0-1 genom ett snabbt sidledspass och direktskott som smiter in under benskyddet på dagens debutmålvakt på sin nya hemmaplan, Hugo Svensson! Kil svarar dock redan inom knappa minuten när Högga, från i princip ingen vinkel alla, hittar in med en puck upp i taket bakom en för dagen lysande Åmålsmålvakt tillika nyförvärvet Tom McGuckin! 1-1 står sig perioden ut.

Andra perioden präglades av en hel del utvisningar. Mestadels var det gästerna som fick hälsa på botbänken vilket resulterade i 2-1 för Kil genom Wall som snappade upp en puck i slottet och placerade pucken fint i krysset!

Utvisningar ja. När Åmål sätter sitt 2-2 mål genom en fin styrning på ett backskott, så hade Roos endast hunnit sitta 6 sekunder i snickarboden innan han fick skrinna ut på isen igen, nu till ett likaläge 2-2, som också höll sig perioden ut!

Det var verkligen ingen grinig eller het match på något vis idag men det blev ändå en hel del utvisningar. Under en situation i tredje perioden drar Åmål på sig två utvisningar i samma byte vilket betydde fem mot tre i två minuter för hemmalaget. Tack för kaffet och 3-2 var ett faktum genom en lite tilltrasslad situation framför målet där Flödén till slut kan trycka dit den! Med ett par minuter kvar av matchen dödar Andreas den strimma hopp som fanns hos motståndarna genom att placera den fint i krysset, på passning från Sterner!

Som helhet är det en bra match från de rödvita, även om det finns kvar att ta av för att nå upp till varje spelares individuella toppnivå! En bra genomkörare där vi fick spänna musklerna mot ett motstånd som tippas vara i toppen i årets serie!

Matchens Mr King - Christian ”Skröder” Flödén ⭐️⭐️⭐️

- Gött o se en uppryckning efter matchen senast i Sunne, säger dagens Mr King innan laget stämmer i kör med segerhurrandet.

Nu samlar vi ihop oss, gör en bra träning på torsdag och åker ner till Åmål på fredag för genrep inför seriestarten mot Viking nästa söndag!