Tack till Wikmans Buss och chauffören Anders som fixat resorna till laget under säsongen!

På lördag gästas vi av Örebro HUF, kom till hallen och heja fram laget till en vinst!

Åmål-KAIK
2023-02-06 11:45

Period 1
Vi börjar matchen enormt dåligt och spelar tamt och åker inte skridskor så vi hamnar för långt ifrån motståndarna. Vi släpper tre ganska snabba mål och är i underläge och det blir en rejäl uppförsbacke. I slutet av perioden spelar vi upp oss lite och vi får utdelning med 2 mål framåt efter bättre anfallsspel.

Period 2
Vi startar andra perioden mycket bättre än första och får ett snabbt mål till 3-3 och matchen lever rejält igen. Vi får några dippar men tycker ändå vi spelar helt okej. Ett plus är att Axel som vaktar kassen denna match gör några viktiga räddningar och vi får energi av detta. Perioden slutar 4-4 och lika läge inför sista.

Period 3
Vi kommer ut i sista taggade och sätter dit två tidiga mål och får lite andrum. Vi flyttar pucken mycket bättre och rör mer på benen. Men i slutet slappnar vi av lite för mycket och Åmål gör mål och då blir det en riktig nagelbitare in i det sista.
Vi reder ändå ut det och tar 3 riktigt viktiga poäng för striden i toppen.
Nästa match är på hemmaplan lördag mot Örebro.

Plus och minus i matchen är att vi sitter mycket i utvisningsbåset men vi spelar ändå riktigt bra boxplay. Dåligt att sätta sig i dom situationerna men grymt att reda ut det🤍❤️

Kils AIK - BIK Karlskoga
2023-01-29 10:46

Alltid roligt att möta Bik, duktigt hockeylag som spelar med mycket fart och fysiskt! Efter två förluster i omstarten av serien 1-5 emot Guldsmedshyttan och 7-3 emot Forshaga stod nästa topplag på andra sidan idag! Pga av skador och sjukdomar så var det lite nya kedjor och två debutanter med på laguppställningen!

1.a perioden

Den böljar fram och tillbaka till en början! Sen får vi en utvisning emot oss och 0-1 på tavlan. Men redan minuten efter gör Kalle 1-1 hans första för säsongen, 10 minuter senare är det dags för oss att få spela i powerplay, och efter att ha skjutit ner några killar som va i vägen så dundrar Kalle igen in pucken bakom målvakten i Bik, 2-1 och vi börjar spela mycket bättre! Tre minuter efter 2-1 gör vallin 3-1 efter fint förarbete utav Theo!

2.a perioden

Ja det är lite som förra säsongen. Andra perioderna spelar vi inte vår bästa hockey! Ändå så är det vi som gör periodens enda mål 4-1 och det står Lucas Haag för, hans första för säsongen! Men att vi gör det enda målet den perioden får vi verkligen tacka burväktaren Noel för!

3.e perioden

Bik sätter 4-2 efter 5 minuter men efter ytterligare 5 minuter så sätter Lucas sitt andra mål i matchen till 5-2! Bik gör 5-3 med 2 minuter kvar av matchen men närmre kommer dom inte!

Riktigt skönt med tre poäng, men det kostade också! Anton Guldbrandsson missar resten av säsongen med en bruten fotled! Och Theo Ellström blir borta en månad ungefär med en kraftig hjärnskakning! Riktigt tråkigt och tungt att ytterligare två spelare finns på skadelistan där redan Erik finns efter att ha dragit axeln ur led på en träning och även han missar resterande del av säsongen!

Men ska avsluta denna lilla text positivt! Kalle 2+2 idag🙌🏼 första poängen för i år! Lucas 2+0 första målen för säsongen!
Noel 49 räddningar av 52 skott och 94,23 i räddningsprocent!
Sen har vi ju våra debutanter ifrån j18 idag, Hugo Ellström och Adam Sewik! Två orädda killar som spelade moget och smart i stort sett igenom hela matchen👏🏻🙌🏼
Slutresultat 5-3