SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kils AIK Hockey
A-LAG HERR
MERITERAT NYFÖRVÄRV FRÅN HOCKEYETTAN FÖRSTÄRKER BACKSIDAN
2021-09-19 15:46
Med någon vecka kvar till seriestart kan Kils AIK presentera ett lika spännande som välmeriterat nyförvärv. Han har blott 5 matcher i Hockeytvåan men det beror endast på att han spenderat i princip hela sin seniorkarriär i Hockeyettan där han spelat hela 213 matcher.
-Med den rutinen och hockeykunskapen David kommer in med kommer vi både bredda och spetsa till truppen, kommenterar huvudtränare Marcus.
David Lennartsson , 26, kommer närmast från Forshaga IF, där han varit stationerad de två senaste säsongerna, och innan han kom hem till Värmland spenderade han sina första 4 seniorår i Köping HC, också det i Hockeyettan. Så att rutinen finns, det råder det inga tvivel om.
-En ledare både på och utanför isen som våra yngre spelare kommer få mycket nytta av i vinter, säger Marcus.
David själv säger så här om varför valet hamnade på Kils AIK:
-Jag har fått en bra känsla av hela föreningen. Sen känner jag några grabbar sen innan i laget. Det känns som att det kommer bli en rolig vinter, kommenterar han.
Vi har nu full backuppsättning och sportchef Peter Persson är nöjd med den sista pusselbiten.
-Från början var vår plan att ha med 7 backar i truppen. Men eftersom det blivit lite andra förutsättningar bland våra juniorlag kände vi att vi gärna ville ha en komplett uppsättning även på backsidan, säger han och fortsätter:
-Jag är övertygad om att David kommer att vara en viktig kugge både på- och vid sidan av rinken, samt en riktigt bra förebild för de yngre spelarna i truppen, avslutar han.
David är ju, som nämnt här ovan, ”nykomling” i Hockeytvåan men ett lag som han tampats med även i Hockeyettan återfinns nu som vår seriekollega och suget att vinna mot dom har inte försvunnit.
-Ja, jag är ju ny i den här serien så jag har ju inte mött så många lag ännu. Men det är alltid kul att vinna i Grums, säger han.
Hans egen bild av vad han vill bidra med och har som målsättning i vinter, stämmer väl överens med vad vi ser i honom.
-Jag vill bidra med rutin både på och utanför isen och sen ett stabilt backspel…och så hoppas vi att det trillar in några poäng också, avslutar han.
Det hoppas vi också.
David kommer bära nummer 7 på ryggen och ansluter till gänget direkt.
Vi hälsar David varmt välkommen till Kils AIK och in i värmen i omklädningsrummet och hoppas han ska trivas här hos oss
MALI-GRANBERG ANSLUTER FRÅN FORSHAGA IF
2021-08-26 07:27
Vi var visst inte riktigt färdiga. Då förutsättningar förändras så får man anpassa och förändra. Det har gjort att vi nu har glädjen att presentera ännu en ung och spännande kille. Denna gång är det David Mali-Granberg , som närmast kommer från Forshaga IF, som väljer att byta nyans av rött.
-Jag vill att vi ska kunna komma så långt som möjligt och samtidigt ha väldigt kul på vägen, kommenterar huvudpersonen för dagen.
Sportchefen Peter Persson är nöjd med värvningen och nämner att han haft ett vakande öga på honom sedan tidigare.
-Vi fick en öppning för att ta in en ny forward i vår trupp och då föll det sig naturligt att ta kontakt med David eftersom jag hade lite koll och kontakt med honom redan i våras, säger han.
Peter vill också nämna det att det är inte optimalt att komma in så här sent men han är också säker på att om vi tillsammans skyndar långsamt så kommer David att kunna prestera sin bästa hockey hos oss.
-Att komma in så här sent i barmarkssäsongen och att det dessutom är Davids första år som senior gör att vi såklart ska ge det lite tid, säger han och fortsätter:
-Men väl där så kommer vi att få se en teknisk spelare med offensiven som sin främsta styrka. Vi har fått med oss ytterligare en ung och spännande spelare, inget snack om det, säger Peter.
David själv ger lite samma bild av sig själv.
-Jag vill bidra med bra offensivt spel och möjligen något mål såklart, kommenterar han.
När det kommer till lagen i serien har David bra koll på var det kommer bli tufft – åtminstone i den fysiska delen av spelet.
-Hällefors eller Guldsmedshytte är nog de lag som är de tuffare matcherna rent fysiskt, så där kan det hetta till lite extra, avslutar han.
Huvudtränare Marcus är också han nöjd med att nu ha fullt på forwardssidan…igen.
-Vi är jätteglada att ha hittat den här lösningen med David. Det känns som att vi tillsammans med David kommer att hitta bra vägar framåt och det känns fantastiskt med ännu en ung kille med bra inställning och utvecklingsmöjligheter, säger han.
Vi hälsar David välkommen till Kils AIK och hoppas att han ska trivas i sin nya omgivning
NYFÖRVÄRV MED SHL-RUTIN
2021-05-09 15:45
Nej, den här gången skojar vi inte. Även om det finns en del paralleller att dra. Som till exempel att dom båda(Daniel och Per), spelade tillsammans i Färjestad BK i SHL under säsongen 19/20 när Daniel fick chansen vid 4 tillfällen att få representera ett av Sveriges största lag i Sveriges högsta liga. Det var för snart två år sen. Nu väljer Kilssonen, Daniel Kyrk, 20, att komma hem och dra på sig det rödvita stället igen.
Han kommer närmast från spel med överraskningslaget Forshaga IF i Hockeyettan.
-Kil är min moderklubb och något jag håller varmt om hjärtat, samtidigt som jag får intrycket av att det är ett härligt gäng här med hög potential, kommenterar han till sidan.
Det finns mycket i den här värvningen som man kan lyfta. Det självklara är att Daniel är en fantastiskt duktig hockeyspelare och kommer att tillföra både speed, kunskap och även fysiskt hårt spel på isen. Men det som både tränarna, Marcus och Tobias, och sportchefen Peter, nämner som något som värmer extra gott i hjärtat är att det ÅTERIGEN är en Kilskille som väljer att komma hem.
-Det är någonstans ett kvitto på att vi gör något bra här, säger Marcus och fortsätter:
-Vi har nu 11st i truppen med Kils AIK som moderförening. Det gör både mig, Tobbe och Peter stolta. Det är så här vi vill bygga, säger han.
Daniel själv är laddad och kan knappt vänta på att komma igång med fysen på måndag och träffa laget. Han har en bra bild av vad det är för spelare och killar i laget och tror som ovan nämnt att det är ett härligt gäng att komma in i. Han har dessutom bilden klar för sig inför vintern.
-Jag vill att vi ska vara med och slåss i toppen, kommenterar han och, det börjar bli tjatigt, men han har ett lag han ser fram emot lite extra att få möta:
-Lite tråkigt svar kanske men jag tycker precis som dom flesta av killarna i laget att det ska bli kul att möta IFK Munkfors, avslutar han.
Daniel spelade sina barn-/ungdomsår i Kils AIK innan han för 7 år sen begav sig till Färjestad BK som han sedan representerade från U16, genom J18 och J20 för att sen alltså toppa det med spel i A-laget i Färjestad BK och Forshaga IF de två senaste säsongerna. Huvudtränare Marcus är väldigt nöjd med sitt senaste tillskott.
-Det känns väldigt kul. En spelare med många egenskaper, bra skolning och härlig inställning, säger han och fyller i:
-Vi är såklart väldigt nöjda med att Daniel valt att komma tillbaka till moderföreningen, avslutar han.
Sportchefen är också han väldigt glad över att Daniel kommer hem. En kille han hade under sina vingar som ledare i ungdomsåren.
-Eftersom jag känner Daniel sedan hans år i våra ungdomslag vet jag att vi får in en spelare som genom sitt sätt att vara vid träning, match och allt runtomkring kommer att bidra stort med sin inställning, kommenterar han.
-Jag är också helt övertygad om att han kommer bjuda oss på både finesser och ett rejält jobb, inklusive en hel del fysiskt spel, avslutar han.
Ja, det finns väl inte så mycket annat att fylla på med utan då återstår bara att hälsa Daniel varmt välkommen tillbaka till Kils AIK och önska honom lycka till i vinter
GRANRUD KLAR - ANSLUTER FRÅN HAMMARÖ HC
2021-05-04 07:22
Ja, det är ingen dussinlirare som nu gjort klart med klubben utan självaste lagkaptenen från Hammarö HC. Det innebär ledaregenskaper och stort hockeykunnande.
- I Oscar får vi en rutinerad och meriterad center, precis vad vi ville komplettera med. Skönt att ha en sådan viktig position klar redan nu, kommenterar sportchefen.
Det är alltså 24årige Oscar Granrud som skrivit på för rödvitt i vinter. Oscar har ett förflutet, på seniornivå, i Hammarö HC de tre senaste åren och innan dess var han i Grums IK och spelade både i Hockeytvåan och Hockeyettan. I ungdomsåren skolades han i moderklubben Färjestad BK:s organisation.
Så, trots sin relativt unga ålder så är det en rutinerad herre vi får in. Men vad gjorde att han valde att lämna?
- Jag har varit i samma förening de 3 senaste åren och känner att jag vill ha en ny utmaning, samtidigt som Kil ser ut att få ett väldigt intressant lag. Så det fanns egentligen ingen tvekan, kommenterar Oscar.
Huvudtränare Marcus är nöjd och han vet vad han får in. Något som man varit på jakt efter i kölvattnet av att Rocky lagt skridskorna på hyllan; ledaregenskaper.
- Vi får in en spelare som varit med på den här nivån länge och som vi ser som en ledande spelare i vårt lag, säger han.
Oscar ser samma bild av sig själv som vi har och han kommer för att bidra. Ledaregenskaperna lyser dessutom igenom redan vid intervjun.
- För min egen del så ska jag väl försöka hjälpa laget till att vinna matcher på ett eller annat sätt, säger han och fortsätter:
- Jag ska försöka bidra med mina ledaregenskaper och förhoppningsvis göra andra bättre, säger han.
Som så många andra så ser Oscar mest fram emot matcherna mot alltid lika hypade och topptippade IFK Munkfors - men givetvis också ett annat lag.
- Kanske ett tråkigt svar men Munkfors har jag spelat många roliga matcher mot genom åren, både vinster och förluster. Sen kan jag ju inte säga något annat än att det kommer bli speciella matcher mot Hammarö, avslutar han.
Sportchefen är nöjd och påtalar vikten av värvningen om vi ska ha någon chans till årets målsättning.
- Oscar stärker vår centrallinje i truppen, vilket kommer att behövas om vi ska lyckas med vår målsättning för kommande säsong, avslutar han.
Jättekul att du kommer till oss Oscar. Vi hoppas du ska trivas i din nya omgivning och hälsar dig varmt välkommen in i gänget
ASTRID IDERSTRÖM LIDÉN TAR ÖVER SOM FYSTRÄNARE
2021-04-24 20:08
Efter att ha sökt med ljus och lykta efter en lösning fick vi till slut napp på ett namn som vi, innan vi pratat med personen i fråga, tyckte verkade intressant. När vi sedan pratats vid i både textform och samtal kändes det som att det klickade direkt – ”Henne ska vi ha”(tänk: tjuren Ferdinand).
Vi är därför oerhört glada över att nu kunna presentera - Astrid Iderström Lidén - som ny ansvarig för fysen i sommar.
- Killarna kan vänta sig både roliga och jobbiga pass i sommar och förhoppningsvis en del skratt mellan backintervallerna, hälsar Astrid till sina nya adepter.
Astrid har under de senaste tre åren pluggat idrottsvetenskap på Karlstads universitet, samtidigt som hon jobbat med träning på olika sätt vid sidan av. Hon kommer drilla killarna i sommar med både styrka och puls, precis som hon själv tycker om att träna.
- När jag tränar själv kör jag styrkelyft och styrketräning, samtidigt gillar jag att grisa till det med pulshöjande intervaller, säger hon.
Sedan december förra året har Astrid drivit eget företag, ”IDELID – träning & personlig coaching”, där hon främst fokuserar på fysträning och gruppträning samt personlig träning ute och inne i en PT-studio.
Känner ni förresten att ni vill komma igång med träningen så rekommenderar vi er att kika in på hennes sociala medier på både Facebook och Instagram, där ni söker på företagets namn bara för att hitta rätt.
- Det bästa, och sämsta, med att driva eget är att jag bestämmer hur allt blir i företaget. Det finns ingen annan att skylla på när nåt inte har hunnits med, men samtidigt är allt jobb jag lägger ner för min egen skull, säger hon på frågan om vad som är det bästa kontra den största utmaningen med att driva eget.
På frågan om Astrids bakgrund inom hockeyn så är svaret att hon själv inte spelat, men däremot har hon spelat fotboll och faktiskt också här i Kil, där hon gjort en säsong i IF Kils A-lag.
- Sen har jag sedan årsskiftet 19/20 varit fystränare inom Färjestad BK och har genom all den kompetens som finns där inom föreningen lärt mig väldigt mycket, kommenterar hon.
Målbilden för sommarens träning för killarna har hon klart för sig. Det ska va kul, det ska va jobbigt – och så lite ”grisigt”.
- Mitt främsta mål med killarna i sommar är att de ska få utmana sig och känna att de orkar mer än de kanske tror, och att det kommer ge dem resultat när det är dags att gå på is, säger hon och fortsätter:
- Allt jobb vi gör i sommar är för att de ska kunna fokusera på hockeyn, utan att känna att fysiken begränsar dem på isen, avslutar hon.
Det tycker vi låter alldeles lysande och vi både hoppas och tror att Astrid kommer ha laget mer än väl redo för vad som komma skall när isen ligger i vinter.
Avslutningsvis  vill vi hälsa Astrid varmt välkommen till Kils AIK Ishockey och önska henne lycka till i sommar med drillningen av laget
SPEEDPAKETET WEDEMAR ANSLUTER
2021-04-24 19:09
Det är fredag och vi har ett nyförvärv att presentera. Det är en speedkula av rang och det är ungt och det är precis vad vi sökt. 20-årige Albin Wedemar kommer med spel i Grums J20-Elitlag och även några framträdanden i representationslaget i Hockeyettan i bagaget. Sportchefen är nöjd med vad han får in.
-Albin kommer att bidra stort med bra inställning och rejält med energi både vid träning och match vilket är perfekt för den rollen vi vill ge Albin nu till att börja med, säger Peter.
En ”perfect match” kan vi ändå säga att detta blivit efter det avslutande samtalet där det klickade och inte minst Albin själv är nöjd med sitt val.
- Jag valde Kil för det kändes bra i magen. Det är en seriös klubb med ett mål med säsongen som jag vill vara delaktig i, säger han och fortsätter:-Jag vill bidra med min styrka och vara en hårt jobbande och jobbig forward för motståndarna att möta och samtidigt ha väldigt kul med laget, säger han.
Huvudtränare Marcus håller med Albin och fyller i:
- Det känns bra att få med Albin i vårt lagbygge. En ung spelare som vill framåt och kommer tävla om varje meter där ute, kommenterar han.
Albin kommer som sagt närmast från Grums organisation men just nu har han ett annat uppdrag innan han ansluter till laget och sommarfysen.
-Albin kommer in efter han muckat i juni då han just nu gör lumpen, kommenterar sportchefen.
Vi har genom åren haft flertalet killar som Albin, som gjort resan med att komma till oss som förstaårssenior och efter att vi fått jobba tillsammans under ett eller två år fått en riktigt brant utvecklingskurva. Det är mycket så vi vill jobba och här får vi nu ännu en chans att tillsammans utvecklas.
-Vi ser stora möjligheter i att arbeta tillsammans med Albin för att utveckla de egenskaper som krävs för att etablera sig på seniornivå och förhoppningsvis kunna axla en stor roll i laget, säger Peter och tillägger:
-Här känner jag att vi fått med oss ytterligare en spännande ung spelare med rätt attityd och inställning till sin hockey, avslutar han.
Väldigt kul att få dig till vårt lag, Albin och vi hälsar dig hjärtligt välkommen till
Kils AIK  Hockey
 
VÅRA SPONSORER