SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kils AIK Hockey
A-LAG HERR
KIL VÄRVAR NY CENTER – JOACHIM KLAR
2022-07-22 10:59
Efter en lite längre tystnad här på presentationsfronten så är det nu dags för en ny spelare att få strålkastarljuset på sig. Det är ingen mindre än duktige tvåvägscentern – Joachim Johansson – som valt att skriva på för klubben.
-Jag har inte kommit till Kil för att förlora, utan jag är här för att vinna hockeymatcher, säger han.
Joachim och Peter hade redan förra hösten en kontakt när HC Flyers, hans dåvarande klubb, tyvärr fick dra sig ur serien. Han har dessutom varit med och gjort några träningar så han känner till Sannerudshallen väl…och Sannerudshallen har han haft ett ont öga till när han haft ”fel” tröja på sig.
-Man vet ju själv att det inte är så enkelt att komma till Sannerdshallen och plockka tre poäng så det känns extremt bra att få spela här nu, kommenterar han.
Trots sin unga ålder har han ändå hunnit med cirka 70 matcher i Hockeytvåan och har på de matcherna snittat nära 1p / match. Men att det bara är mål och assist som han ska bidra med, det håller han inte med om.
-Jag vill bidra i alla delar av spelet, hjälpa laget vinna matcher och ta ett stort ansvar både offensivt och defensivt, avslutar han.
Kommentar från sportchefen:
”Joachim var och tränade med oss några gånger och även om han inte kunde göra sig själv full rättvisa då pga ett längre uppehåll så tyckte jag det fanns något som väckte mitt intresse. Av olika anledningar blev det inte mer än så då men vi har haft lite kontakt under våren och sommaren och nu känns det kul att få hälsa Joachim välkommen till Kil som nyinflyttad till kommunen samt såklart till Kils AIK Hockey och kommande säsong. I Joachim får vi in en center som är stark med puck och inte minst har ett starkt driv i att fortsätt utveckla sin hockey. Jag tror att vi kan erbjuda den miljö som tillåter det samt att vi har letat efter den spelartypen Joachim till stor del redan är nu vilket gör att han passar in i vår trupp på ett bra sätt. Och jag är övertygad om att han tillsammans med våra ledare och deras hjälp kommer att ha en fortsatt bra utveckling.”
Vi hälsar Joachim varmt välkommen till Kils AIK och önskar honom lycka till i vinter
MARTINS VAPENDRAGARE KLAR – JONAS ERIKSSON KLIVER IN SOM ASSISTERANDE
2022-06-02 13:13
Som ytterligare ett steg i att fullfölja förändringen i ledargruppen har vi nu gjort klart med assisterande tränare till Martin.
Det är en ledare med stort föreningsengagemang som vi såklart är fantastiskt nöjda med att kunna presentera och många känner säkert till honom som en av vår mesta ungdomstränare, nämligen Jonas Eriksson.
Likväl som det är kul att presentera spelare som fostrats i Kils AIK, är det även minst lika roligt när vi även kan presentera en ledare som gått hela vägen i sitt ledarskap hos oss. Jonas har en gedigen hockeybakgrund både som spelare och ledare i ungdomsleden och nu senast som ansvarig för vårt J18-lag. Utifrån det är vi övertygade om att han kommer att ha alla förutsättningar för att lyckas lika bra i seniorsammanhang i arbetet med att utbilda våra spelare i A-laget.
Vi i Sportgruppen är övertygade om att vi med Jonas och Martin kommer att få det lite förnyade ledarskap vi eftersträvar och att det i och med det kommer att bli en förändring som vi tror stenhårt på. Givetvis tror vi också att det blir väl mottaget bland spelarna samt att de ställer upp på det hårda arbete som väntar för dom tillsammans med Jonas och Martin.
Sammantaget är det ytterligare ett steg för att fullfölja vår tanke om att skapa en miljö för att få en ny drivkraft i gruppen genom att byta personer i ledargruppen.
För er som inte känner till Jonas så kommer här lite frågor och svar:
1 Varför blev det Kils AIK A-lag för dig?
Efter ca. 20 år i föreningen som tränare/ledare så finns det bara Kils AIK för mig. En homogen, mysig och välskött förening som jag stortrivs i.
2 Vilken typ av ledarskap vill du stå för?
Jag försöker stå för tydlighet, engagemang och närvaro. Spelarna ska veta att jag finns där för dom till 100%.
3 Vad har du för bakgrund inom hockeyn?
Som spelare har jag tillbringat min tid i Nor IK, FBK och Nyedshov. Lite veteranhockey har det också blivit.
4 Målsättning med laget kommande säsong?
Jag delar Martins syn på det, lagets målsättning sätts tillsammans i gruppen.
Vi hälsar Jonas varmt Välkommen till A-laget och önskar honom lycka till i vinter
CARL FORSBERG GÖR SIG REDO FÖR SIN FEMTE SÄSONG
2022-05-24 18:32
Hammarö-sonen, som man numera nästan kan kalla Kils-sonen, har kritat på igen och kommer alltså att skrinna ut på Sannerudshallens is för femte året i rad till vintern.
-Jag får väl erkänna att Kils AIK har blivit en klubb man känner för, så det var givet att skriva på, säger han.
Carl är en spelare som tar ton i omklädningsrummet och ställer krav ute på isen. Med ett ”A” på bröstet under föregående säsong och även vikarierande kapten i Ardons frånvaro, så har han också beviset på ledarskap även från ledarnas håll.
-Jag vill vara en kille som visar framfötterna där ute, och står för ledarskap, kommenterar han.
Det börjar bli tjatigt, men Carl, precis som många andra, var inte nöjd med förra säsongen och hoppas och tror på en roligare säsong i år.
-Jag trycker vi ska ge oss själva chansen till revansch på föregående säsong, avslutar han.
Kommentar från sportchefen:
”Med Carl får vi in en allround tvåvägsback som under senaste säsongen även hoppade in som forward vid några matcher. Förutom ett gediget spel har han vid sidan av sina prestationer på isen alltid nära till skratt när det är läge för det och bidrar till den goda stämning vi såklart eftersträvar i truppen. Går nu in i sin femte säsong hos oss i Kils AIK och känns mer eller mindre som en egen spelare numera. Tillsammans med våra övriga mer rutinerade spelare har han såklart en viktig roll i att ”bära upp” våra yngre spelare när det behövs.”
Vi hälsar Carl Välkommen till ännu en säsong och önskar honom lycka till i vinter
MAGNUS FORTSÄTTER I NY OCH NYGAMMAL ROLL
2022-05-24 18:31
Ni som läst mina inlägg efter säsongen vet min ståndpunkt i vikten av den här rollen i och runtom laget. Har ni inte läst det så finns det att läsa i ”Tack”-inlägget lite längre ner i flödet.
Vi lämnar över ordet till sportchefen direkt som får ge sin syn på, och förklara det nya i hans roll, när Magnus nu gjort klart för ännu en säsong:
”Då Magnus till kommande säsong inte kommer att ha lika mycket tid till övers för att vara med oss pga. utökade arbetsuppgifter är vi ändå otroligt nöjda att kunna presentera honom i en lite anpassad roll, nu som huvudansvarig materialare för A-laget.
I den rollen kommer han att finnas med som ansvarig för inköp, ha koll på slipning av skridskor, hjälpa spelarna i deras utveckling genom att t. ex. komma med förslag på slipningsradier, klubbmodeller osv. En mycket, mycket viktig position att fylla och jag är riktigt glad att vi får med oss Magnus igen.
Magnus har en gedigen kunskap om allt material och inte minst när det gäller den svåra konsten att försöka få till en slipning som var och en av spelarna har sina egna önskemål kring. Tror inte jag har träffat på någon annan som har ett så brinnande intresse för alla delarna hans uppgift innebär. En oftast väldigt oglamorös men återigen otroligt viktig roll kring ett hockeylag och det känns skönt att veta att vi får en rutinerad och kompetent person med oss för de delarna.
Vi kommer nu att försöka hitta en lämplig person som ska jobba tillsammans med Magnus för att kunna få ta del av hans kunskaper samt ta ansvaret i båset för materialarsysslorna vid matcher.”
Vi hälsar Magnus Välkommen till ännu en säsong
OSCAR BILDAR MÅLVAKTSPAR MED CRILLE – KLAR FÖR SITT 7:E
2022-05-20 11:30
Målvaktsposteringen är klar. Med Oscar in så har vi återigen samma målvaktspar i Oscar och Crille, vilket känns både spännande och stabilt.
-Jag har varit här sedan 2016 och trivs väldigt bra, säger han och fortsätter:
-Vi är en skön grupp där alla krigar för varandra, säger han.
Just att knyta näven är något han tror på är segerreceptet, eller i alla fall ett av dem, för att inte förra årets plump i protokollet ska återupprepas.
-Vi ska vara på övre halvan, topp 5. Vi hade en tuff säsong förra året där vi inte alls kom upp i den nivån vi vet att vi är kapabla till. Vi får knyta nävarna och kriga för varandra där ute så kommer resultaten att komma, säger han.
Oscar är en målvakt som är som bäst när han hittar sitt lugn. Han är stor i målet och är mer av en ”täckande” målvakt som är väldigt duktig på att göra sig just stor vid rätt tillfälle och på rätt ställe. För att hitta lugnet så vet han vad han behöver göra.
-Jag ska komma in i min bubbla och spela på den nivån jag vet att jag kan och vinna matcher åt laget, avslutar han.
Kommentar från sportchefen:
”Med Oscar så har vi klart med samma målvaktspar vi haft de senaste säsongerna. Vi i sportgruppen tror att Oscar och Crille kommer att lyfta varandra på ett bra sätt kommande säsong då det blir en tävling om förstaspaden som kommer att gynna båda två och givetvis även laget. Och vi tror att det är en stor fördel att de känner varandra så väl just i den här tävlingen som kommer att bli dom emellan och att det är precis vad som behövs för att Oscar ska motiveras för att komma upp på hög nivå. Oscar gör sin 7:e säsong hos oss och han bidrar till den mix vi eftersträvar mellan äldre o yngre spelare. Känns skönt att ha säkrat upp Oscar för ytterligare en säsong såklart.”
Vi hälsar Oscar Välkommen till ännu en säsong och önskar honom lycka till i vinter
POÄNGKUNGEN HAR FÖRLÄNGT MED KILS AIK
2022-05-20 11:29
Lite lagom så här precis innan vi ska käka upp de finska lejonen kommer vi med en viktig pusselbit
Det är knappt så man behöver presentera den här killen. Så sevärd som han är på isen så har de flesta koll på vem William Flodin är. Men ok, vi gör det väl ändå då.
William Flodin , 21, slog igenom stort när han under sin debutsäsong i Kils AIK OCH som senior, smällde in 54 poäng på 33 matcher i Hockeytvåan. Den gångna säsongen blev det inte riktigt lika många poäng men trots det ändå fina 33 poäng fördelat på 19 mål och 14 assist.
-Jag vill bara ge 100% och se till så att laget har dom bästa förutsättningarna för att lyckas, säger han själv lite blygsamt.
Ni som sett honom spela ishockey vet att han besitter en skridskoåkning som gör att han mer eller mindre ser ut att flyta fram på isen. Det är bara en av många attribut som Kils AIK kommer ha stor nytta av i vinter. Han själv brinner för sin moderklubb.
-Jag har ett stort KAIK-hjärta, säger han.
I ”bäst och sämst”-frågan är han fåordig men glasklar med vad som styr hans svar:
-Sämst är Filipstad – bedrövlig is. Bäst är Arvika – bra is, avslutar han.
Kommentar från sportchefen:
” William fick chansen att avsluta säsongen med div 1 spel hos Forshaga som ett kvitto på att hans utveckling som hockeyspelare fortsätter framåt. Han var en väldigt viktig spelare för oss och bidrog ju med 19 mål och 14 assist på 27 matcher innan han avslutade säsongen i division 1. Dessutom är han en spelare med hög träningsmoral och en bra kille att ha med i alla delar. Spelar med en härlig inlevelse, hög fart och god teknik kryddat med en bra blick för spelet dessutom. Självklart var han en av de spelare jag verkligen ville jobba hårt med för att få med kommande säsong och det känns otroligt bra att det nu är klart. I min roll som sportchef vet man ju vilken typ av spelare man själv har lite extra koll på för att eventuellt försöka locka till spel i sin egna förening och det gör ju att man vet att en spelare med hans kompetens givetvis är extra intressant för andra klubbar som söker förstärkningar. Liksom ett flertal övriga spelare i truppen har han Kils AIK som moderklubb och det har varit tydligt för mig att Kils AIK ligger honom väldigt nära när vi har haft våra diskussioner om kommande säsong vilket gjorde att det i slutändan inte var så svårt att komma överens. Kul att kunna bjuda vår publik på en sådan sevärd spelare även kommande säsong!”
Vi hälsar ”Wille” välkommen till ännu en säsong och önskar honom lycka till i vinter
Spelade matcher
Fre 11/3 19:00
3 - 4  
Lör 5/3 18:30
3 - 2  
Fre 25/2 19:00
4 - 0  
Fre 18/2 19:00
3 - 2  
Ons 16/2 19:00
5 - 6  
Sön 13/2 16:00
1 - 4  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
VÅRA SPONSORER