SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kils AIK Hockey
A-LAG HERR
NYFÖRVÄRV MED SHL-RUTIN
2021-05-09 15:45
Nej, den här gången skojar vi inte. Även om det finns en del paralleller att dra. Som till exempel att dom båda(Daniel och Per), spelade tillsammans i Färjestad BK i SHL under säsongen 19/20 när Daniel fick chansen vid 4 tillfällen att få representera ett av Sveriges största lag i Sveriges högsta liga. Det var för snart två år sen. Nu väljer Kilssonen, Daniel Kyrk, 20, att komma hem och dra på sig det rödvita stället igen.
Han kommer närmast från spel med överraskningslaget Forshaga IF i Hockeyettan.
-Kil är min moderklubb och något jag håller varmt om hjärtat, samtidigt som jag får intrycket av att det är ett härligt gäng här med hög potential, kommenterar han till sidan.
Det finns mycket i den här värvningen som man kan lyfta. Det självklara är att Daniel är en fantastiskt duktig hockeyspelare och kommer att tillföra både speed, kunskap och även fysiskt hårt spel på isen. Men det som både tränarna, Marcus och Tobias, och sportchefen Peter, nämner som något som värmer extra gott i hjärtat är att det ÅTERIGEN är en Kilskille som väljer att komma hem.
-Det är någonstans ett kvitto på att vi gör något bra här, säger Marcus och fortsätter:
-Vi har nu 11st i truppen med Kils AIK som moderförening. Det gör både mig, Tobbe och Peter stolta. Det är så här vi vill bygga, säger han.
Daniel själv är laddad och kan knappt vänta på att komma igång med fysen på måndag och träffa laget. Han har en bra bild av vad det är för spelare och killar i laget och tror som ovan nämnt att det är ett härligt gäng att komma in i. Han har dessutom bilden klar för sig inför vintern.
-Jag vill att vi ska vara med och slåss i toppen, kommenterar han och, det börjar bli tjatigt, men han har ett lag han ser fram emot lite extra att få möta:
-Lite tråkigt svar kanske men jag tycker precis som dom flesta av killarna i laget att det ska bli kul att möta IFK Munkfors, avslutar han.
Daniel spelade sina barn-/ungdomsår i Kils AIK innan han för 7 år sen begav sig till Färjestad BK som han sedan representerade från U16, genom J18 och J20 för att sen alltså toppa det med spel i A-laget i Färjestad BK och Forshaga IF de två senaste säsongerna. Huvudtränare Marcus är väldigt nöjd med sitt senaste tillskott.
-Det känns väldigt kul. En spelare med många egenskaper, bra skolning och härlig inställning, säger han och fyller i:
-Vi är såklart väldigt nöjda med att Daniel valt att komma tillbaka till moderföreningen, avslutar han.
Sportchefen är också han väldigt glad över att Daniel kommer hem. En kille han hade under sina vingar som ledare i ungdomsåren.
-Eftersom jag känner Daniel sedan hans år i våra ungdomslag vet jag att vi får in en spelare som genom sitt sätt att vara vid träning, match och allt runtomkring kommer att bidra stort med sin inställning, kommenterar han.
-Jag är också helt övertygad om att han kommer bjuda oss på både finesser och ett rejält jobb, inklusive en hel del fysiskt spel, avslutar han.
Ja, det finns väl inte så mycket annat att fylla på med utan då återstår bara att hälsa Daniel varmt välkommen tillbaka till Kils AIK och önska honom lycka till i vinter
GRANRUD KLAR - ANSLUTER FRÅN HAMMARÖ HC
2021-05-04 07:22
Ja, det är ingen dussinlirare som nu gjort klart med klubben utan självaste lagkaptenen från Hammarö HC. Det innebär ledaregenskaper och stort hockeykunnande.
- I Oscar får vi en rutinerad och meriterad center, precis vad vi ville komplettera med. Skönt att ha en sådan viktig position klar redan nu, kommenterar sportchefen.
Det är alltså 24årige Oscar Granrud som skrivit på för rödvitt i vinter. Oscar har ett förflutet, på seniornivå, i Hammarö HC de tre senaste åren och innan dess var han i Grums IK och spelade både i Hockeytvåan och Hockeyettan. I ungdomsåren skolades han i moderklubben Färjestad BK:s organisation.
Så, trots sin relativt unga ålder så är det en rutinerad herre vi får in. Men vad gjorde att han valde att lämna?
- Jag har varit i samma förening de 3 senaste åren och känner att jag vill ha en ny utmaning, samtidigt som Kil ser ut att få ett väldigt intressant lag. Så det fanns egentligen ingen tvekan, kommenterar Oscar.
Huvudtränare Marcus är nöjd och han vet vad han får in. Något som man varit på jakt efter i kölvattnet av att Rocky lagt skridskorna på hyllan; ledaregenskaper.
- Vi får in en spelare som varit med på den här nivån länge och som vi ser som en ledande spelare i vårt lag, säger han.
Oscar ser samma bild av sig själv som vi har och han kommer för att bidra. Ledaregenskaperna lyser dessutom igenom redan vid intervjun.
- För min egen del så ska jag väl försöka hjälpa laget till att vinna matcher på ett eller annat sätt, säger han och fortsätter:
- Jag ska försöka bidra med mina ledaregenskaper och förhoppningsvis göra andra bättre, säger han.
Som så många andra så ser Oscar mest fram emot matcherna mot alltid lika hypade och topptippade IFK Munkfors - men givetvis också ett annat lag.
- Kanske ett tråkigt svar men Munkfors har jag spelat många roliga matcher mot genom åren, både vinster och förluster. Sen kan jag ju inte säga något annat än att det kommer bli speciella matcher mot Hammarö, avslutar han.
Sportchefen är nöjd och påtalar vikten av värvningen om vi ska ha någon chans till årets målsättning.
- Oscar stärker vår centrallinje i truppen, vilket kommer att behövas om vi ska lyckas med vår målsättning för kommande säsong, avslutar han.
Jättekul att du kommer till oss Oscar. Vi hoppas du ska trivas i din nya omgivning och hälsar dig varmt välkommen in i gänget
ASTRID IDERSTRÖM LIDÉN TAR ÖVER SOM FYSTRÄNARE
2021-04-24 20:08
Efter att ha sökt med ljus och lykta efter en lösning fick vi till slut napp på ett namn som vi, innan vi pratat med personen i fråga, tyckte verkade intressant. När vi sedan pratats vid i både textform och samtal kändes det som att det klickade direkt – ”Henne ska vi ha”(tänk: tjuren Ferdinand).
Vi är därför oerhört glada över att nu kunna presentera - Astrid Iderström Lidén - som ny ansvarig för fysen i sommar.
- Killarna kan vänta sig både roliga och jobbiga pass i sommar och förhoppningsvis en del skratt mellan backintervallerna, hälsar Astrid till sina nya adepter.
Astrid har under de senaste tre åren pluggat idrottsvetenskap på Karlstads universitet, samtidigt som hon jobbat med träning på olika sätt vid sidan av. Hon kommer drilla killarna i sommar med både styrka och puls, precis som hon själv tycker om att träna.
- När jag tränar själv kör jag styrkelyft och styrketräning, samtidigt gillar jag att grisa till det med pulshöjande intervaller, säger hon.
Sedan december förra året har Astrid drivit eget företag, ”IDELID – träning & personlig coaching”, där hon främst fokuserar på fysträning och gruppträning samt personlig träning ute och inne i en PT-studio.
Känner ni förresten att ni vill komma igång med träningen så rekommenderar vi er att kika in på hennes sociala medier på både Facebook och Instagram, där ni söker på företagets namn bara för att hitta rätt.
- Det bästa, och sämsta, med att driva eget är att jag bestämmer hur allt blir i företaget. Det finns ingen annan att skylla på när nåt inte har hunnits med, men samtidigt är allt jobb jag lägger ner för min egen skull, säger hon på frågan om vad som är det bästa kontra den största utmaningen med att driva eget.
På frågan om Astrids bakgrund inom hockeyn så är svaret att hon själv inte spelat, men däremot har hon spelat fotboll och faktiskt också här i Kil, där hon gjort en säsong i IF Kils A-lag.
- Sen har jag sedan årsskiftet 19/20 varit fystränare inom Färjestad BK och har genom all den kompetens som finns där inom föreningen lärt mig väldigt mycket, kommenterar hon.
Målbilden för sommarens träning för killarna har hon klart för sig. Det ska va kul, det ska va jobbigt – och så lite ”grisigt”.
- Mitt främsta mål med killarna i sommar är att de ska få utmana sig och känna att de orkar mer än de kanske tror, och att det kommer ge dem resultat när det är dags att gå på is, säger hon och fortsätter:
- Allt jobb vi gör i sommar är för att de ska kunna fokusera på hockeyn, utan att känna att fysiken begränsar dem på isen, avslutar hon.
Det tycker vi låter alldeles lysande och vi både hoppas och tror att Astrid kommer ha laget mer än väl redo för vad som komma skall när isen ligger i vinter.
Avslutningsvis  vill vi hälsa Astrid varmt välkommen till Kils AIK Ishockey och önska henne lycka till i sommar med drillningen av laget
SPEEDPAKETET WEDEMAR ANSLUTER
2021-04-24 19:09
Det är fredag och vi har ett nyförvärv att presentera. Det är en speedkula av rang och det är ungt och det är precis vad vi sökt. 20-årige Albin Wedemar kommer med spel i Grums J20-Elitlag och även några framträdanden i representationslaget i Hockeyettan i bagaget. Sportchefen är nöjd med vad han får in.
-Albin kommer att bidra stort med bra inställning och rejält med energi både vid träning och match vilket är perfekt för den rollen vi vill ge Albin nu till att börja med, säger Peter.
En ”perfect match” kan vi ändå säga att detta blivit efter det avslutande samtalet där det klickade och inte minst Albin själv är nöjd med sitt val.
- Jag valde Kil för det kändes bra i magen. Det är en seriös klubb med ett mål med säsongen som jag vill vara delaktig i, säger han och fortsätter:-Jag vill bidra med min styrka och vara en hårt jobbande och jobbig forward för motståndarna att möta och samtidigt ha väldigt kul med laget, säger han.
Huvudtränare Marcus håller med Albin och fyller i:
- Det känns bra att få med Albin i vårt lagbygge. En ung spelare som vill framåt och kommer tävla om varje meter där ute, kommenterar han.
Albin kommer som sagt närmast från Grums organisation men just nu har han ett annat uppdrag innan han ansluter till laget och sommarfysen.
-Albin kommer in efter han muckat i juni då han just nu gör lumpen, kommenterar sportchefen.
Vi har genom åren haft flertalet killar som Albin, som gjort resan med att komma till oss som förstaårssenior och efter att vi fått jobba tillsammans under ett eller två år fått en riktigt brant utvecklingskurva. Det är mycket så vi vill jobba och här får vi nu ännu en chans att tillsammans utvecklas.
-Vi ser stora möjligheter i att arbeta tillsammans med Albin för att utveckla de egenskaper som krävs för att etablera sig på seniornivå och förhoppningsvis kunna axla en stor roll i laget, säger Peter och tillägger:
-Här känner jag att vi fått med oss ytterligare en spännande ung spelare med rätt attityd och inställning till sin hockey, avslutar han.
Väldigt kul att få dig till vårt lag, Albin och vi hälsar dig hjärtligt välkommen till
Kils AIK  Hockey
EFTER SJU SÄSONGER HAR ANDREAS GJORT KLART FÖR SITT ÅTTONDE
2021-04-07 05:56
Att Andreas är en stabil spelare och någon som aldrig gör en dålig match, det vet vi. Vad som däremot växt fram de senaste säsongerna ihop med att vi haft skador och bortfall på backsidan vid olika tillfällen är att Andreas klivit in och vikarierat som back – och gjort det med den äran.
Detta har lett till att vi nu har Andreas som en av sju backar i den här truppen.
-Jag ska bidra med min defensiv och hålla koll på ynglingarna i laget, kommenterar han.
Det ska bli spännande att se vad Andreas kan åstadkomma från en backposition som är gjuten för honom redan från början den här säsongen. Andreas roll i övrigt har sportchefen en klar bild över.
-För mig är Andreas den typ av spelare som kanske inte syns så mycket i de olika statistiktabellerna men som genom sitt sätt att vara och spela ser till att andra får möjlighet till det och är därigenom såklart en väldigt viktig spelare att få med, säger han.
Precis som i princip alla andra i laget så är det Sponsormatchen som är höjdpunkten på säsongen och det är det grymma stämningen med gänget som gör valet av lag lätt. Något han ser fram emot lite extra är också det något som går i linje med de flesta i laget.
-Att få åka upp till Munkfors och ta med sig alla tre poängen hem till ladan är alltid lika roligt, säger han.
Vi kan inte annat än hålla med dig, Andreas.
En stor skyffel med klubbhjärta, lojalitet och rutin är vad som presenteras idag. Det är något som har en vana att lysa med sin frånvaro 2021. Därför är vi väldigt glada att Andreas fortsätter och gör det med oss.
Välkommen till ditt åttonde,
Andreas
JOHAN VÄLJER MODERFÖRENINGEN IGEN
2021-04-07 05:55
Han är en av de spelare som varit moderklubben trogen hela sin karriär och nu står det också klart att nästa säsong inte blir något undantag.
-Med Kil som moderförening och det härliga gänget som vi har så var det inte ens en fråga om jag skulle välja något annat, säger Kilssonen.
Precis som med nyligen presenterade Olof, så har även Johan, trots sin unga ålder, skaffat sig mycket rutin i seniorsammanhang med sina 79 framträdanden i representationslaget. Johan själv vill fortsätta utvecklas.
-Jag vill visa framfötterna och därigenom etablera mig ännu mer i Hockeytvåan, kommenterar han.
Johan är en spelare med många verktyg i sin låda och kan således användas i många olika spelformer och situationer.
En sak som för många andra kan anses vara något man bara gör men som Johan blivit något av en expert på är att täcka skott. En uppgift som inte kommer självklart för alla spelare men för Johan finns det med i arbetsbeskrivningen och på så vis är det heller ingen tvekan när situationerna uppstår. Han sticker däremot inte under stol med att han gärna bidrar framåt också.
-Jag hoppas kunna bidra med ett allround-jobb egentligen. Jag vill både sätta några kassar och göra ett bra jobb hemåt och täcka ett och annat skott, säger han.
”Ett och annat skott” tycker vi är blygsamt men det visar också på en ödmjukhet.
Vi är glada att
Johan
väljer att stanna och vi hälsar honom välkommen till ännu ett år i rödvitt
 
VÅRA SPONSORER