SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kils AIK Hockey
A-LAG HERR

Kils AIK Hockey A-lag 24/25
 
Etablerad back från div 1 klar som nyförvärv!
2023-08-09 10:33
Nyförvärv med stor division 1 rutin!
Vi letade egentligen efter forwards till truppen men så hörde Gustav av sig. Och när vi kollade upp lite referenser var vi i sportgruppen helt eniga om att Gustav var en spelare vi gärna ville ha med till kommande säsong!
Så med lite omplanering i den trupp vi hade satt så långt samt efter ett samtal med Simon kände vi att det inte var något problem att ta in en back till. Vår nya sammansättning av truppen innebär att Simon Danielsson går in som forward även kommande säsong.
Gustav är född 1999 och har Hillevi/Åbyggeby IK som moderförening och spelade U16 i Brynäs. J18 tillbringade han under 2 säsonger i Valbo HC för att sedan avsluta sin juniortid med 2 säsonger i Örebro HK.
I Gustav får vi in en tvåvägsback med stor rutin från J20 SuperElit i Örebro HK där det blev 90 matcher samt div 1 spel med Malungs IF, Köping HC och Strömsbro IF under 4 säsonger och sammanlagt dryga 100 matcher.
Välkommen till Kils AIK Hockey Gurra!
Magnus fortsätter som materialare!
2023-05-12 11:54

Magnus är klar för kommande säsong i samma roll som han hade säsongen 22-23! Vi är otroligt nöjda att kunna presentera honom som fortsatt huvudansvarig materialare för A-laget. I den rollen kommer han att ha ansvar för inköp, ha koll på slipning av skridskor, hjälpa spelarna i deras utveckling genom att t. ex. komma med förslag på slipningsradier, klubbmodeller osv. En mycket, mycket viktig position att fylla och vi är riktigt glada att vi får med oss Magnus igen. Magnus har en gedigen kunskap om allt material och inte minst när det gäller den svåra konsten att försöka få till en slipning som var och en av spelarna har sina egna önskemål kring. Magnus har ett brinnande intresse för alla delarna hans uppgift innebär. En oftast väldigt oglamorös men otroligt viktig roll kring ett hockeylag och det känns skönt att veta att vi får en rutinerad och kompetent person med oss för de delarna. Vi kommer nu att försöka hitta en lämplig person som ska jobba tillsammans med Magnus för att kunna få ta del av hans kunskaper samt ta ansvaret i båset för materialarsysslorna vid matcher.

Nyförvärv från Sollentuna HC
2023-05-04 14:23
Richard, född -00, är en ny bekantskap i hockeyvärmland som vi kom i kontakt med när han valde att flytta till Värmland tillsammans med sin tjej som är härifrån. En spelare som varit runt i olika klubbar och på lite olika nivåer som känns mycket spännande och intressant!
Har Strängnäs HC som moderklubb, spelade J18 i Södertälje SK, J20 i Örebro HK och på seniornivå har han testat div 2 hos Åker/Strängnäs o Sollentuna, div 1 med Örnsköldsvik HF samt näst högsta serien i Norge i Haugesund Seagulls. Lite skador gjorde att sista säsongen blev lite kort men nu är allt i sin ordning igen! Richard spelar center och har sina främsta egenskaper i den offensiva delen av banan men tillsammans med våra tränare är målsättningen att vi ska ta fram lite fler delar i hans spel som gör att vi har en pålitlig tvåvägsspelare som kan vara med och bidra i alla spelformer.
Välkommen till Kils AIK Hockey Richard!
Ungt nyförvärv!
2023-05-04 14:22
Eric är en ung spelare född -03 som vi valt att knyta till oss. Han har fostrats i FBK i ungdomsåren och hamnade i Grums under sin J18 tid. Senaste 2 säsongerna har Eric spelat i Forshaga J20 och även fått vara med A-laget i Hockeyettan ett antal matcher.
Som forward är Eric en kompetent tvåvägsspelare med ett bra spelsinne. Med bakgrund i att Martin var tränare för Eric säsongen 21-22 så vi känner att vi tack vare det har bra koll på Eric även om vi inte har någon koppling sedan tidigare med honom. Eric kommer från en säsong med bra poängproduktion och som alltid ska det bli spännande att se hur en ung spelare kommer in i seniorhockeyn men självklart tror vi att han har alla förutsättningar att klara av det på bästa sätt.
Välkommen till Kils AIK Hockey Eric!
Förlängning!
2023-05-04 14:22
Rasmus Asp Cassåsen anslöt under säsongen som var efter att ha haft ett Tryout-kontrakt med oss under sommaren och inledningen av säsongen. Var hans första seniorsäsong och det finns ju alltid lite saker att ställa om då. Tyvärr var Rasmus skadad i ett par omgångar vilket väl gjorde att det blev lite ryckigt i den processen och att Rasmus inte fick en chans att utveckla sitt spel fullt ut.
Men vi i sportgruppen tycker oss ändå se en potential hos Rasmus vilket nu fallit ut i en förlängning för kommande säsong. Gemensamt med våra tränare ser vi stora möjligheter för Rasmus att fortsätta utvecklingen av sina färdigheter kommande säsong. Bara att hänga i och träna hårt till att börja med under barmarken och sedan under issäsongen så ska det här bli riktigt bra!
Spelade matcher
Lör 24/2 17:00
2 - 1  
Ons 21/2 19:00
0 - 4  
Fre 16/2 19:00
1 - 4  
Sön 11/2 16:00
2 - 1  
Fre 9/2 19:00
7 - 2  
Sön 4/2 16:00
4 - 5  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
VÅRA SPONSORER