0-1 Albin Sterner (Tommie Ardon, Johan Roos)

0-2 Henric Höglund (Christian Flödén, Christian Rockmyr)

0-3 Tommie Ardon (Henric Höglund)

0-4 Henric Höglund (Patrik Eriksson)

Vi inkasserar återigen en stabil seger. Defensiven börjar se riktigt fin ut och efter 7 mål i baken mot IFK Munkfors har nu endast 1 ynka puck hämtats inne bland nätmaskorna på två spelade matcher. Ska vi vara helt ärliga, och det ska vi ju, så skulle det ha varit en nolla i protokollet för motståndarna även den här matchen.

Det var som sagt en stabil insats från alla igen och med liiite bättre skärpa i avsluten så hade denna matchen kunnat stängas än tidigare och än mer komfortabelt.

Kil rivstartar matchen då Sterner, redan i matchens första byte, får en öppnande passning från Ardon som han sen transporterar in i zon och förvaltar snyggt med ett distinkt handledsskott!

De första 5-10 minuterna är bra från vår sida. Sunne Blir tillbakapressade och gör några försök till kontringar men kommer inte riktigt in på kassen. I mittendelen av perioden går vi ner oss lite och släpper upp Sunne lite väl mycket. Hugo i målet visar dock att dörren är stängd hos honom, även denna afton! Ungefär lika lång tid som det tog att göra 0-1, var det kvar av perioden när Högga, 18:51, slår till med kvällens höjdpunkt i form av en RIKTIG projektil! På passning från Flödén, drar han till med ett slagskott, direkt, rakt upp i krysset och Sunnes målvakt kan inget annat än kontrollera så att målburen fortfarande stod kvar.

Kil vinner alltså första perioden med 0-2 och skotten skrivs till 7-12.

Vi kommer ut bra även i andra perioden och får ett tidigt powerplay efter dryga 5 minuter. Är det någonting som får 5 plus ikväll så är det powerplay. Riktigt bra pucktempo tillsammans med fina kombinationer och direktskott! Tyvärr var det det är sista som saknades bara, målskyttet. Försvarsmässigt var det fortsatt bra och Sunne fortsätter att ha svårt att komma åt de riktigt bra chanserna! Halvvägs in i perioden får Ardon autobahn genom hela Sunneförsvaret och kan från mittzon åka rakt fram till slottet och kan knäppa iväg ett lika distinkt handledsskott som från Sterners klubba i den första perioden.

När andra periodens slutsignal ljöd står alltså 0-3 på tavlan men det borde ha stått mer på den senare siffran. Skotten vinner Kil med 9-14.

Inför sista perioden pratade vi om vikten av tålamod. Vi går ut med en 3-0-ledning och behöver inte göra mer än spela enkelt och fortsätta så fokuserat vi gjort nu i två matcher i rad. Sagt och gjort, Kil spelar mycket disciplinerat och trots att det vid ett flertal tillfällen kommer tveksamma beslut från den randige så hittar vi tillbaka till fokuset! Precis som i första perioden kliver vi ut och trycker ner dem direkt. Det resulterar i mål i första bytet igen och den hör gången är det Högga som målar för andra gången i matchen!

Hugo höll sin första nolla för oss mot Filipstad senast. Grabbarna spelade nu för att det skulle bli två raka matcher utan insläppt mål och andra hållna nollan i rad för Hugo. Det höll, ända tills vi drabbas av, i vårt tycke, två MYCKET tveksamma utvisningar ovh för avsluta matchen tre mot fem. Med endast 7 sekunder kvar av matchen lyckas Sunne göra sitt första och enda mål i matchen och densamme slutar alltså 1-4.

I vår bok har du dock hållit nollan två matcher i rad Hugo☝️

Skotten i den sista perioden 8 för Sunne och 16 för Kil. Totalt 24-42

En härlig trepoängare att lägga till på kontot och framförallt bära med sig in i nästkommande match mot svåra Åmåls SK nu på onsdag hemma i Sannerudshallen.

Matchens Mr King

⭐️Albin Sterner⭐️

- Vi gör en bra match, gött med tre poäng men vi borde gjort fler mål, säger en ändå rätt så nöjd Sterner efter matchen.

Det måste man ändå gilla med det här laget. Vi vinner matchen, men det finns ändå saker att jobba på och det är vi där och påminner varann om direkt ⭐️

Nu tar vi nya tag igen, med träning på tisdag för att göra oss redo för att ta oss an Åmåls SK på onsdag alltså!