2018-10-28 20:41
Kils AIK - HC Flyers 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)

Skott: 32-26

Tungt tapp i poängskörden ikväll igen.
Ett fall framåt efter förra matchen, helt klart, men det saknas lite i det där sista, målgörandet. Vi är desperata men inte desperata nog.

HC Flyers börjar bäst och etablerar många anfall i den första perioden. Dock kändes det ändå ganska så lugnt. Hugo var stabil i kassen och försvaret verkade funka. Några gånger kommer de lite för lätt igenom oss genom mittzonen men väl i försvarszon gör vi vårt jobb. Värt att nämnas är också vårt BP som i första perioden är riktigt riktigt bra och killarna verkligen ”käkar puck” och visar kampen för laget!
Skott: 4-15

I andra perioden stänger vi till mittzon bättre och HC Flyers trycks ner gång på gång i deras zon istället. Rollerna var ombytta och vi hade bra energi i laget. Efter en bra period och bra tryck från de rödvita så letar sig en puck från blå in bakom Hugo som denne nog helst hade sluppit. 0-1 på tavlan men glädjande denna gång att vi inte går ner oss direkt vi släpper ett mål.
Skott: 11-4

Vi fortsätter trycka på för en kvittering i tredje perioden men den rycks sönder en aning av många utvisningar. Vi kommer till några fina lägen men i kombination med att vi inte är riktigt så farliga som vi vill vara och att HC Flyers spelade väldigt strukturerat och klokt i egen zon, så lyckas vi inte få hål på den för dagen mycket duktige, Robin Gustavsson, i Flyersmålet.
Skott 17-7

Återigen vinner vi skotten. Återigen förlorar vi. Att vinna skotten betyder inte nödvändigtvis vinst men det är en indikation på att vi inte har önskad effektivitet i avsluten.
Något vi får jobba på och förhoppningsvis rätta till tills nästa match mot Arvika på onsdag!
Detta var en bra match från vår sida och det grinar oss lite i ansiktet när vi inte lyckas göra mål men vi tar med oss ett bra go i laget och att vi aldrig ger upp!

Arvika nästa alltså, nu på onsdag kl 19.00 i Sparbanken Arena.