HC Flyers - Kils AIK 2-4 (1-1, 1-1, 0-2)

0-1 J. Hallquist (Rocky, Roos)
1-2 T. Ardon (Högga)
2-3 R. Wall (Eken)
2-4 C. Forsberg -ENG-

Den fina formen fortsätter att hålla i sig när Kil tar en oerhört skön seger på bortaplan mot toppkonkurrenten HC Flyers. Med endast 14 utespelare och två målvakter tillgängliga, efter sena sjukdomar, så gör det denna segern än mer meriterande.

Med lite farthinder i vägen i form av sjukdomar så fick vi slänga om lite i laget och starta med tre kedjor och fem backar. Rocky och Zäta fick gå på två hela matchen och gör ett otroligt starkt jobb matchen igenom.
Vi kommer ut bra, spelar stabilt och har bra driv i åkningen över hela banan. Många gånger långtidsparkering i Flyers zon men det skulle dröja ända till matchuret slog över till 12:36 innan Jofa snyggt styr in en puck efter att Rocky svept iväg en macka rakt på bladet.
Vi fortsätter med fint spel efter målet men 1-1 lät inte vänta på sig efter en konstig situation när Patrik blir neddragen och inte riktigt kom loss därifrån och vi inte tar hemjobbet som vi ska. Ett fint mål av Flyers när pucken går som på ett snöre och avslutas i öppen bur.
Skotten i första: 8-13

Med en känsla av orättvisa, sett till resultatet kontra vårt spel, kommer vi ut i Andra perioden och visar återigen att vi är på plats för att vi vill ta med oss poäng. Perioden är ganska snarlik första rent spelmässigt. Vi är spelförande och fortsätter vara det bättre laget i spel fem mot fem.
Flyers kliver upp och försöker men vi är tighta och gör det svårt för dom.
5 minuter in på perioden trycker Tommie in pucken på ett fint handledsskott strax över benskyddet på målvakten. I powerplay kunde Flyers kvittera, dryga två minuter från gonggongen.
Skotten: 7-6

Tredje och sista. Lika på två. Dags att se vad vi är gjorda av!
Precis som de två tidigare perioderna så tycker jag det är vi som tar tag i taktpinnen och Flyers som gör några kontringar som blir till ok lägen. Det som inte försvaret städade bort tog Hugo hand om. Nu mäktades det bara med 3 skott från Flyers klubbor men det är också ett kvitto på hur tighta och i vägen vi var.
Halvvägs in i tredje började det bli lite utvisningar. Zäta hade en första dust med nr 15 och båda fick åka på saftpaus i 4 minuter vardera. Under tiden dem satt och begrundade sina brott, passade Wall på att trycka iväg ett riktigt snärtigt handledsskott som skulle innebära ledning och 2-3 för oss. Eken har ett finger med i spelet med en framspelning och sen driver på mål så målvakten endast har Ekens anlete att vila ögonen på när pucken viner in bredvid honom!
Nu märktes det att matchen började rinna Flyers ur händerna då det togs till både det ena och det andra på isen. I sin forcering för kvittering drar de istället på sig två utvisningar och när de i slutspurten tar ut målvakten så är det Carl som snor åt sig pucken bakom eget mål och med rena Einstein-beräkningarna hittar den perfekta vinkeln mot sargen då han vallar pucken via långsida och in i det tomma målet 🙌 2-4 och mindre än en minut kvar att spela. Det kom att bli en dryg minut då det tappades lite huvuden och frustrationen tog överhanden hos hemmalaget. En ful slashing och ytterligare boxningsmatch mellan de två tidigare nämna herrarna resulterade i tre matchstraff fördelat 2 Flyers och 1 Kil.
Skott i sista blev anmärkningsvärda 3-5 🤔

Efter matchen är det ett mycket nöjt gäng som kliver in i omklädningsrummet för hurrande och utdelande av Mr King-mössan....men vart var den @oscarskoglund 🤔? Laget var inte sena med att påminna Herr Skoglund om hur dyrt det är att glömma såna viktiga traditioner☝️
Den imaginära mössan lämnades iaf över till en som både hittade nätet idag och verkligen hittat formen de senaste matcherna...nämligen Robin Wall⭐️⭐️⭐️
Många förtjänade stjärnor idag efter denna kämpainsats. Det är många matcher nu som vi visat upp ett fint spel över hela banan och vi fortsätter visa moral och det betalar sig i poäng och en andraplats som numera även fått lite luft under sig!🔥

Nu är det träning imorgon och på onsdag tar ni glöggen med er och kommer och avnjuter den sista hemmamatchen innan uppehållet☕️🏒 Det är isbjörnarna från Arvika som kommer och hälsar på🙏
19:00 på onsdag alltså👌