Förlust trots vändning och publikrekord!
Kils AIK - IFK Munkfors 5-7 (1-2, 2-3, 2-2)

1-2 C. Flödén (K. Ekengren, P. Adolfsson)
4-5 H. Höglund (C. Rockmyr, T. Nilsson)
5-7 H. Höglund (K. Ekengren, C. Flödén)

Succé på läktaren, succé innan match, succé i pauserna men inte lika mycket succé över resultatet när Munkfors slog tillbaka oss efter 8 raka vinster.
Senast Kil förlorade efter ordinarie matchtid var i slutet på oktober, då HC Flyers var ofina nog att nolla oss i vår hemmaborg. Nu, drygt tre månader senare, var det tyvärr dags igen.

Båda lagen startade väldigt avvaktande. Det kändes som att Munkfors bestämt sig för att invänta vårt drag och vi själva var lite tagna av stunden med över 800 på läktaren och seriefinal. Ju längre perioden led desto mer släppte det.
Efter lite böljande spel hittar en halvpassning in i nätmaskorna efter att oturligt ha studsat på insida benskydd på Hugo och in i mål. 10 minuter senare får man komma alldeles för fri framför mål när pucken lättas in från position bakom mål till en framstörtande Johan Larsson hos gästerna som bara har att stänka dit den. Det känns lite håglöst i båset. Inte alls samma energi som det brukar vara. Ända tills Flödda krigar in en viktig reduceringspuck med endast 1.5 minut kvar att spela av perioden.
Skotten slutar 7-11

Andra perioden börjar bättre och målmässigt på allra bästa sätt då vi efter 6 minuter gått ikapp och förbi till ledning 3-2. Först genom Pontus som krigar sig fri och stänker upp den i taket och sen vår Kapten, som hyllades innan matchen, Rocky när han skickar in pucken med en klassisk dragare. Målet kommer till i powerplay efter att Samuel gjort som han alltid gör, spelat med energi och åkt skridskor så det sprutade om honom och Munkfors fick ta till oschysstheter och hamnat på botbänken!
Efter målet blir det lite Hawaii-hockey ett tag innan Munkfors återigen skulle hitta nätet. Tre gånger om dessutom. 3-5 på tavlan, dags för Timeout och försöka samla grabbarna och få energin att hamna på rätt ställen. I ett försök att väcka laget byter vi dessutom målvakt. Inga fler mål i perioden utan vi går till paus med 2 mål upp på gästerna.
Skotten i andra 11-11

Vi skulle knyta näven i byxfickan och visa er alla på läktaren att det var värt att komma på hockey denna fredag inför den tredje perioden. Varje spelare var tvungen att gå till sig själv, vad kan JAG göra bättre för att hjälpa laget.
Tyvärr räcker vi inte till i den tredje perioden heller. Vi har häng när Högga gör 4-5 men när 4-6 och 4-7 kommer strax efter med bara nån minuts mellanrum, ja då räcker det inte ens med det läckra 5-7 mål som Högga gör efter fint förarbete och framspelning av Eken.
5-7 blir vad vi får skriva på sista raden men jag kan lova er alla som var där, vi ville SÅ mycket mer!
Skotten i sista, 11-9.

Vi har nämnt det tidigare, Munkfors va numret för stort denna kväll och hur mycket vi än ville vinna för er så kunde vi inte rå på dem.
Matchens lirare utsågs Pontus Adolfsson och Christian Flödén till. Välförtjänta båda två som gör ett jäkla jobb och dessutom var frekventa i poängprotokollet⭐️⭐️⭐️

Det var i alla fall ett fantastiskt arrangemang och många imponerande insatser som bör lyftas fram i ljuset!
Vi från A-lagets sida skulle vilja rikta ett stort Tack till alla som var med och på något sätt bidrog till att vi kunde göra denna kvällen till vad den faktiskt blev🙏
Från Elin med den fina sången innan match, konståkningen och Team 10s fina uppvisningar och alla röda små krigare, som färgade publiken i de vackraste färgerna, till alla sponsorer, styrelsen, publik och inte minst alla föräldrar till de ungdomslag som hade hand om all bemanning för att allt skulle flyta på under kvällen⭐️⭐️⭐️
Ni är alla grymma och utan Er hade vi aldrig haft en chans att arrangera detta!
Så alla pengar som nu trillat in till föreningen är Er förtjänst.
Vi alla gjorde detta tillsammans och vi från A-laget kunde inte vara mer ödmjuka och tacksamma för all hjälp...