Hallstahammar HK - Kils AIK 2-3 e.str. (1-1, 0-1, 1-0, 0-0)

1-1 P. Eriksson (P. Adolfsson, A. Sterner)
1-2 P. Adolfsson (T. Ardon, A. Sterner)
2-3 K. Ekengren (avgörande straff)

SEGER I FÖRSTA PLAYOFFMATCHEN EFTER STRAFFDRAMA🔥

Pheew..vi sätter oss på bussen och pustar ut. Väldigt nöjda med fördel i matchserien med oss men ska vi vara helt öppna och ärliga här så var det mer eller mindre ett rån idag. Hallstahammar malde på hela matchen och var hetare i det mesta och under större delen av matchen. MEN..detta laget har vad som krävs, även när vi inte presterar på topp, det har vi bevisat gång på gång nu. Sen har vi en krydda till ikväll...och han stavas HUGO SVENSSON⭐️⭐️⭐️

Matchen börjar med ett klassiskt ställningskrig och och för att vara än mer klyschig så kände man på varann lite. Man bytte chanser med varann en del men 6 minuter in i matchen hittar Hallsta nätet efter ett virrigt försvarspel och 1-0 var ett faktum.
Efter målet tar Hallstahammar över mer och mer och vi börjar stirra puck. Efter att ha varit nedryckta en bra stund sticker vi upp på en kontring och Patrik hittar en förlupen puck i slottet som han drar med sig i skäret och skickar upp i krysset hos den för kvällen riktigt duktige hemmakeepern.
Vi höjer oss något mot slutet men vi ska vara väldigt nöjda med 1-1 efter första.

Andra perioden fortsätter lite i samma anda. Vi pratade om att tighta till mittzon och ta mer ansvar för pucken där ute för att inte sätta varandra i svåra situationer. Hallstahammar har tre jämna och bra femmor som tuggar ner oss och deras driv över hela banan blir ikväll svårmanövrerat för oss. Samtidigt ger vi oss själva inte chansen då vi inte kommer upp i nivå den här perioden heller. Men så kryper den där mirakel fram igen. Pontus är en som du som tränare VET att du alltid får 100% av i alla lägen. Trots att vi är tillbakapressade större delen av perioden så på ett klassiskt brunkmanér trycker Pontus ”Mr 100%” Adolfsson in ledningspucken till 2-1 som vi bär med oss in i paus.

Den tredje perioden startar på sämsta tänkbara sätt med tidig kvittering men resten känns det som att det blir ett enda långt ställningskrig där det blir ett böljande spel och flera chanser i powerplay men utan resultat. Hallstahammar får också några fina lägen när de kommer k tvåmotenlägen men Hugo är näst intill omutbar ikväll och tar oss till förlängning.

Förlängningen blir som så ofta annars. Några riktigt fina lägen åt båda håll men målvakterna hade spikat igen och matchen går till straffar..och vilket drama det blev.
Efter att Hallsberg tog ledningen i andra omgången, kvitterar vi genom Eken som hittar nät med en säker handledare lågt till vänster om målvakten. Detta i den fjärde av fem omgångar. Resterande straffar missas och vi går till suddenstraffar. Båda missar sin första, Hallstahammar missar sin andra innan det är dags för Eken igen...denna gången lurar han ner målvakten och lägger pucken kyligt mellan benen😍⭐️🔥 (in på instagram för att se straffmålen och avgörandet i sin helhet👏🏼).