Kils AIK - HC Flyers 3-2 (0-1, 2-1, 1-0)

Skott: 23-38

1-1 R. Nilsson (K. Ekengren, W. Flodin)
2-2 W. Flodin (T. Ardon)
3-2 W. Flodin (R. Nilsson, K. Ekengren)

Inför matchen hade vi redan tunga skador och namn på frånvarolistan och under dagen kom även beskedet att Flödén får avstå på grund av sjukdom. Inte dom bästa förutsättningarna, men vad gör väl det när vi har ett helt lag som i slutändan offrar allt och krigar till sig alla tre poängen.

Första perioden såg ut som en riktig omstartsmatch. Inte bara för oss. Kvalitén överlag var inget som framkallade glädjeyra på läktaren precis. Det var ringrostigt och på många håll lite håglöst. Vi förlorar också första perioden med 0-1 när vi släpper in en puck i numerärt underläge från blå som man snappar upp returen på.

Andra perioden börjar lite som den första. Vi pratade om att idag kanske är en sån dag när konstruktiviteten kanske får ge vika för det lite enklare. Ett rakare spel och bättre kroppsspråk för att höja varandra. Det tar ungefär 10 minuter av andra perioden innan vi fattar vinken. I sina första byten i matchen kliver två av våra tre juniorer för dagen, Adam Olsson och Lucas Haag fram i ett flygande anfall och den förstnämnde är ytterst nära att sätta pucken i förstakrysset. Där någonstans får ett momentum i matchen ihop med att vi slänger om lite i femmorna. Rasmus sätter matchens läckraste när Wille flippar ner pucken till Eken bakom mål som i en och samma rörelse vinklar pucken till en fristående Rasmus framför mål som trycker dit den. Flyers gör sen ytterligare ett mål i powerplay som var snarlikt det första med ett tyst skott uppifrån blå som styrs och letar sig in. Vi kvittrar och går till pausvila med likaläge.

Vi spelar bättre nu och i tredjeperioden märks det mer att vi är inne i grejerna. Det är fler som hörs, både i båset och på isen. Fler som offrar sig. Fler som åker mer skridskor än i inledningen. Vi var inte dominanta på något vis, men känslan var att vi kontrollerade matchen på ett tryggt sätt. Vi boxade ut dom och var det några puckar som kom igenom så stod Oscar där som tryggheten själv och motade.
På en kontring och ett två mot ett-läge lägger Rasmus ut pucken till William som bara kliver in och distinkt trycker in 3-2 med ett handledsskott från vänster. Vi bibehåller tryggheten och även periodnollan och inkasserar tre otroligt sköna poäng!

Matchens Mr King var idag direkt inblandad i alla tre målen och var, sin vana trogen, en riktig trollgubbe där ut är på isen med sina dribblingar och fina speluppfattning.
Matchens Mr King:
William Flodin⭐️⭐️⭐️

Idag fanns det ett koppel av spelare att lyfta fram så här kommer ett axplock:
⭐️ Olof - Otroligt fin match med rejält spel både fysiskt och med pucken. Satte inte ett skär fel på isen och var en trygghet i defensiven!
⭐️ Oscar - Hade nog kunnat dela mössan med Wille ikväll. Gör en handfull fantastiska räddningar och en trygghet för backarna genom hela matchen.
⭐️ Kasper/Adam/Lucas - Våra tre juniorer som idag plockades in för att hjälpa oss gjorde det alldeles lysande. Kasper kamperade ihop med Hermansson som tredje backpar och var stabil matchen igenom. Adam och Lucas hade som sagt ett finger med i spelet när vi fick momentum i matchen när de kastades rakt in i hetluften i mitten på andra och visade båda två upp fin spelförståelse och att dom minsann vill ta för sig även i A-laget. Känns fantastiskt kul att se våra egna produkter komma upp och visa upp sig på det viset 💪🏼

Nu är det träning torsdag och lördag som gäller innan vi på söndag ska upp till, alltid så svårspelade, Valhall och match mot Viking HC!