Kils AIK – IFK Munkfors 5-2 (0-2, 1-0, 4-0)

2-2 W. Flodin
3-2 T. Ardon
4-2 K. Ekengren
5-2 S. Jansson (ENG)

En träningsmatch är en träningsmatch, men en seger mot IFK Munkfors är också alltid en seger mot IFK Munkfors.

Det var en märklig afton med tomma läktare och inte ens musik i högtalarna. Svårt att peppa igång när man är van vid något annat.
Men det blev match av det här också. En trevande start blev bättre i andra och sen ännu bättre i tredje.

Vi är lite ängsliga till en början och det kändes som att Munkfors var som kor på grönbete och visade upp ett sug att ”kötta på” från start. Vi hämtar oss något efter 5-6 minuter och hittar några längre anfall men efter 0-2 i baken och några långa sekvenser i egen zon får vi helt klart ge första perioden till de vita för kvällen.

Efter lite skruvande i paus och ett avklarat boxplay i upptakten av andra så börjar vi så sakteliga hitta rätt i positioner och arbetsvilja. När sen också Johan får hål på Jonas Westerlund i Munkforskassen så ingjuts det mod i Kilskillarna som tar för sig mer och mer.

Inga fler mål föll i andra perioden men stärkta av målet som ändå gjordes och ett lyft i spelet går vi ut och vinner sista perioden med 4-0 och matchen med 5-2. Visserligen ett mål som nog Westerlund gärna tar tillbaka och ett i öppen kasse men vi tänker inte be om ursäkt för vinsten utan jag tycker vi är det starkare laget i tredje och lyckas hålla dem utanför farligt område i stora delar av matchen.

Matchens Mr King ser ni på bilden, vårt nyförvärv ⭐️Simon ”Janssa” Jansson⭐️ plockar hem säsongens förstas utmärkelse och han gör det för ett otroligt slit och driv över hela banan. Huvudpersonen själv var nöjd med lagets prestation ikväll:
-Jag tycker vi får en trevande start men köttar oss in i matchen. Det kommer gå väldigt bra för oss om vi fortsätter så här i vinter, säger han i sitt första tal till laget efter utmärkelsen.
Av leendet att döma verkar han vara helt klart nöjd med kvällen(hagfôrsing som han är😏)😁

Det lär dock bli något helt annat på onsdag när vi åker upp till Munkfors. Dels har dom en match i benen nu, dels har de hemmaplan och dels kommer de vara revanschsugna!
Men det är då det, nu njuter vi av en skön seger och återgår till träning inför nästa batalj! 💪🏼

KUL att se att så många ville surfa in och följa oss på Facebook och att ni var med och kommenterade och hängde med matchen igenom! En härlig virtuell inramning får vi nöja oss med denna gång🥰