Tredje raka i Banken efter stark andra halva av matchen.
Arvika HC – Kils AIK 2-5 (1-0, 0-3, 1-2)

1-2  F. Skoglund
1-3  K. Ekengren
1-4  C. Forsberg
2-5 A. Andersson

Arvika borta. Det betyder ALLTID 379% fart från första nedsläpp från hemmalaget och idag var ingen skillnad.

Gång på gång sköljde Arvika över oss de första minuterna och vi fick slå ifrån oss. Trots detta, som vi också pratat om innan, så är det vi som får första farliga chansen. Efter drygt 5 minuter spelat blåser domaren för utvisning på en Arvikaspelare efter att Rocky ryggat tillbaka när en klubba for upp mot ansiktet. Rocky visar här fantastiskt sportmanship när han åker fram till huvuddomare Nederman och berättar att nejnejnej, klubban träffar aldrig, det är ingen utvisning. Sagt och gjort, inget PP för oss utan fortsatt spel fem mot fem. SNYGGT, Rocky!
Ett par minuter senare åker istället vi på en utvisning och i sitt powerplay hittar man upp med passning på blå där man trycker till direkt och pucken letar sig in precis under ribban bakom Oscar.

Andra perioden börjar bättre och Arvika har ”åkt av sig” vilket gör att vi äger mer puck och tar över mer och mer ju längre perioden lider. I pp skickar Ardon in kvitteringen på ett försök till passning som ändå till slut letar sig fram och han nyper till direkt. Nu är vi på gång och gör många bra saker där ute. Bland annat en fin, snabb, spelvändning när Eken tar jobbet vid egen blå och vinner fram pucken till Flödda som vänder upp och ser Filip komma med jättefart genom mittzon, sätter pucken på läppen, Filip, med sin fart, åker sig fri och sätter pucken lågt till höger om Tindefjord i Arvikakassen. Någonstans här börjar det bli en hel del spelförstörande moment som gör att det blir svårt att spela ut. Vi får dock en hel del tryck men hamnar på botbänken återigen och Eken och Billy ställer upp för box. De ville dock annat och spelade aggressivt i box, snodde åt sig pucken och drog iväg och gjorde 1-3 med en man mindre.

Tredje perioden kändes säker från början till slut, även om Arvika kom upp i några längre anfall så är det vi som hittar nät när Carl styr pucken på skott från Rocky. Mycket klubbor och fysiskt spel från hemmalaget hjälpte inte även om vi i perioder la en del fokus kring det nyss nämnda. Arvika hittar en reducering men vid slutforceringen plockas målvakten och Andreas kan sätta 2-5 när klockan slår 60 minuter.

Matchens Mr King är ingen mindre än dagens födelsedagsbarn som, precis som han alltid gör, ger 100% i allt och får även kröna kvällen med ett mål på kontot! Passa på att lämna ett Grattis till allas våran 🌟Carl Forsberg🌟 i kommentarsfältet nedan så blir han glad🥰

Jag skulle, förutom Matchens Mr King, vilja lyfta ytterligare en spelare som går från klarhet till klarhet i upptakten av den här säsongen. En spelare som har gnuggat på grymt bra ända sen han kom till oss förra året och gjorde sitt första seniorår. En spelare som OCKSÅ fick kröna sin kväll med ett mål men som också spelar med ett självförtroende och en kyla som vi hela tiden sett embryon till men som nu också börjar bära frukt. Otroligt kul att se att ett grymt slit och att aldrig ge upp lönar sig. Matchens Assisterande Mr King: 🌟Filip Skoglund🌟

Nu kliver vi på träning imorgon igen och på lördag är det dags för genrepet när Hammarö HC kommer på besök!
Då hoppas vi att vi SES (i alla fall några av er😉)