Kils AIK – Hammarö HC 5-3 (1-0, 0-1, 4-2)

3-2 W. Flodin
4-3 F. Skoglund
5-3 O. Persson

Kil besegrar Hammarö efter en match som lämnade en heeeel del i övrigt att önska...och gav rejält med smolk i bägaren.

Vi måste någonstans börja med det absolut tråkigaste. Vår kapten och härförare landade olyckligt i en situation bakom mål. Rocky är ingen som gnäller eller hörs när han får ont. Därför går det rysningar, och gör fortfarande när jag tänker på det, längs hela ryggen när han blir liggande och skriker ut sin smärta. Hur illa skadan är vet vi ännu inget om, men han åkte med svullen fot och knä med ambulans in till Karlstad och vi kan inget annat än hoppas att det är så lindrigt som möjligt. Vi vill passa på att tacka Clas Wikman som var med på plats och kunde ingripa snabbt när olyckan var framme. 🙏

Matchen då.
Den började riktigt bra för vår del med ett snyggt styrningsmål genom Carl i powerplay. Det var en genomgående bra period och vi släppte inte upp Hammarö till många lägen förutom en 2-3 minutersperiod i slutet av perioden.

Allt det vi gjorde bra i första var som bortblåst i upptakten av andra och vi märkte hur Hammarö kom till mer och mer öppna lägen och det var chip och välkommen till vår zon när hammaröspelarna kom i slalomåkning efter slalomåkning.
Lagom i denna nedförsbacke kom 1-1 och några minuter senare kommer skadan på Rocky och efter DET, är det som att tåget tappade sin lokförare.

1-1 höll sig dock och en tredjeperiod stod för dörren där vi skulle vända på det igen och ta tag i oss själva och matchen...så blev det dock inte. En, på ren svenska, riktigt dålig hockeyperiod avslutar denna matchen med hafsigt Hawaiispel och öppna spjäll. Hammarö tar ledningen innan Wille kan både kvittera och gå förbi till 3-2 där det sista målet var en riktigt fin upprullning!
4-3 är också det läckert när Filip trycker in den stolpe/kryssribba in, bakom duktige Åhgren i Hammarökassen.
Olof sätter sen 5-3 i öppen bur och vi lägger en dålig match, både ur ett rent publikt perspektiv men även sett till vår insats.

Matchens Mr King blev ikväll föregående matchs Assisterande.
- Ett jäkla slit matchen igenom och mål för andra matchen i rad så är han värd denna, säger Carl när han  som innehavaren av mössan skickade den vidare till 🌟 Filip Skoglund 🌟

Nu håller vi tummarna för Rocky och skickar våra varmaste tankar och pepp i hans väg tillbaka❤️