Kils AIK Hockey
TEAM J18

Cup i Kungsör
2019-01-02 19:50

Kils U16 lag åkte på cup till Kungsör under en dag där de skulle spelas fyra matcher. Dagen slutade med final där Kil förlorade i förläggning och blev 2:a i cupen. ⭐️

Kil-Linköping 2-1 (2-0, 0-1) ⭐️

Första matchen spelades mot Linköping. En match där vi startade matchen riktigt bra och hade en ledning på 2-0 efter 10 minuters spel. Laget gjorde en riktigt bra första period och Linköping hängde inte alls med. 20 skott sköt Kil under första perioden. Tyvärr kanske det kändes lite för enkelt och man började slarva i andra perioden. Linköping kom mer och mer in i matchen och fick också in en puck, men närmare än så kom aldrig Linköping. Kil kunde vinna matchen med 2-1 och starta cupen på bästa tänkbara sätt.

Tyresö/Hanviken-Kil 5-2 (4-0, 1-2)

Andra matchen var direkt på. Bara av isen och spolning och sen var det Tyringe/Haninge som stod som motståndare. Där gjorde vi en blek första period och Tyringe hade en 4-0 ledning redan efter 16 minuter i första perioden. Spelet blev något bättre under andra perioden men slutsiffrorna slutade 5-2 till Tyringe/Haninge. En match där vi kändes lite trötta och slarvade mycket och var inte rejäla i det vi gjorde.

Köping-Kil 1-3 (0-1, 1-2) ⭐️

3:e och sista gruppspelsmatchen vart det Köping som skulle få åka på förlust. En match där Kil hittade tillbaka till spelet man hade i första matchen. Man gjorde saker rejält, låg rätt i banan och visade rätt attityd. Det var en jämt match med väldigt många utvisningar där Kil spelade med minst en man kort under andra perioden. Trotts detta kunde man vinna denna matchen med 3-1 och i och med detta så blev vi tvåa i tabellen och skulle återigen få möta Tyringe/Haninge i en final då de vann gruppen på bättre målskillnad än oss.

Kil-Tyringe/Hanviken 4-5 (4-1, 0-3, 0-1)

Inför finalen visste vi att det skulle bli en tuff match. En match där Kil sökte revansch efter den dåliga första perioden man gjorde, bara några timmar tidigare. Kil började riktigt starkt och det såg fantastiskt bra ut och killarna hade väldigt kul där ute. Man hade bestämt sig för att vinna denna finalen och ta revansch på Tyringe. Det såg väldigt bra ut och Kil hade en ledning med 4-1 efter första perioden. Tyvärr tog de inte mer än 1 minut in i andra perioden så gjorde Tyringe/Haninge 4-2 i powerplay. Sen började Kil slarva ordentligt och man var väldigt pressad större delen av andra perioden. Tillslut fick Tyringe/Haninge en straff som man också satte och det var 4-3 med 5 minuter kvar av perioden. Det tog inte lång tid till innan det låg en lös puck framför Kils målet och de kunde också slå in 4-4 pucken med 2 minuter. Kil fick också en utvisning med sig när de var sista minuten av matchen. Tyvärr kunde man inte utnyttja det läget och det blev övertidsspel där de skulle spelas 3 mot 3. Kil hade de flesta chanserna och många bra lägen att avgöra. Men med halva övertidsspelet blev det ett friläge för Tyringe/Haninge som inte gjorde några misstag och avgjorde matchen och vann också cupen.

Ett otroligt tråkigt avslut på dagen med tanke på 4-1 ledningen Kil hade efter första perioden. Men vi hade en otroligt rolig dag tillsammans och gjorde många bra saker som vi tar med oss in till serien. Även många saker vi får ta med oss som lärdomar och gör bättre och behöver träna på.

Men en grymt roligt dag och kul att möta andra lag som vi inte har i serien. Nu laddar vi för ny seriestart lördag den 12:e januari när Kristinehamn kommer på besök! ⭐️⭐️⭐️