Kils AIK Hockey
TEAM J18

En riktigt bra bortamatch
2019-02-10 09:41

Vi åkte igår till tabellettan Arvika med 12 utespelare då vi har mycket skador och sjukdomar i laget. Men alla grabbarna gjorde en grymt bra insats där man kämpade och slet i 60 minuter. Trotts detta blev det förlust med 6-4.⭐️

1:a perioden var en riktigt spelmässigt jämn hockeymatch. Det var chanser åt båda hållen och Kil krigade på bra. Såg till att ha korta byten för att orka spela på så få spelare som vi hade. Men Arvika öppnade målskyttet med 1-0 efter 7:18. Men Kil fortsatte att jobba stenhårt och fick också utdelning då Erik Hallgren passar in pucken i slottet till Kasper Kangasvieri som trycker in 1-1 pucken.

I slutet av perioden lyckades Arvika sätta dit två puckar när man satte dom högt vid första stolpen, svårt att försvara mot 2 riktigt bra skott. Trotts detta 13-13 i skott och en 3-1 ledning för hemmalaget som inte alls kändes rättvis efter den första perioden.

2:a perioden var lika bra spelmässigt och Kil gör en av sina bättre andraperioder under säsongen. Vilket också tillslut gav utdelning när Hannes Widström står inne på offensiva blålinjen och hittar en helt fri Erik Hallgren i slottet som inte gör några misstag och sätter 3-2 pucken. Men precis som i första perioden så lyckades Arvika göra 4-2 med bara halvminuten kvar av perioden efter ett friläge man tog vara på. Återigen 2 mål upp men en riktigt grymt stark period av Kil. ⭐️⭐️⭐️

3:e perioden började på värsta sätt. Utvisning direkt och mål i powerplay för Arvika som gjorde 5-2 redan efter 52 sekunder. Men trots detta så liksom tidigare under matchen så gav sig aldrig Kil. Jobbet gjordes fast vi var riktigt trötta och med ett stenhårt jobb kommer också utdelningen. Det är första Albin Forsberg som får pucken av Wilmer Mäkinen som styr bort Arvikas passning och Albin skjuter stolpe in. Direkt i bytet efter får Kil utdelning igen då Pontus Skogberg sliter hårt åt pucken och får fram den till Kasper  Kangasvieri som kastar in en backhand från dålig vinkel på högerkanten som studsar på hemmalagets backar och in i mål. Vi har nu 5-4 på tavlan. Men vi hinner knappt andas förrän Arvika tyvärr sätter 6-4 pucken och även punkterar denna matchen.

En grym laginsats i 60 minuter där vi verkligen jobbar för varandra varje byte och biter ihop när vi är trötta. Vi ska vara riktigt stolta över denna matchen men surt att inte få med sig poäng och att vi hade väldigt mycket domslut emot oss. Men vi tar med oss denna känslan och kämparglöd in i de sista matcherna så kommer vi få resultaten med oss.⭐️👊

6-4 (3-1, 1-1, 2-2)

Skott: 53-37 (13-13, 17-12, 23-12)