Kils AIK Hockey
TEAM J18

J18 vann seriepremiären
2019-09-30 16:55

På söndagen var det dags för seriepremiär för Kils AIK J18 lag. Det var Sunne IK som var det gästande laget. Men det var hemmalaget som var starkast och kunde gå segrande ur striden med en 3-1 vinst. ⭐️🔥

En första period som böljade mycket fram och tillbaka. En intensiv och fartfylld period direkt i premiären. Perioden kantades av en hel del utvisningar som också skulle pågå resten av matchen.

Men det var hemmalaget som tidigt i matchen kunde ta ledningen av en fin backhand pass bakom mål från Adam till en fristående Pontus Skogberg i slottet, som tryckte till direkt och satte pucken mellan benen på målvakten och gjorde 1-0.

Resten av perioden spelades mestadels i boxplay eller powerplay men inget mer mål och Kil kunde gå till pausvila med en ledning och en positiv känsla. ⭐️

2:a perioden startade hemmalaget bäst. Genom att sätta hårt tryck i anfallszon och spela med hög fart. Detta gav också energi och Sunne orkade inte riktigt hänga med. Då var det återigen Adam Olsson som passar till Jaspar Skålèn på kanten som sätter dit 2-0 pucken.

Det dröjer inte länge innan nästa utdelning ska komma. Då William Cerwall tar fart från egen zon och trampar igenom ett stillastående bortalag och lurar även målvakten och gör 3-0 genom en elegant och fin soloprestation. Kil fortsätter spela resolut och bestämt byte för byte och gör allting helt rätt, och Sunne är aldrig riktigt nära att få in någon puck. Hemmalaget kan återigen gå till pausvila med en större ledning och en skön känsla inför sista perioden.⭐️

3:e perioden blir något helt annat än vad vi hoppats på. Efter bara 3 minuters spel, där William Cerwall får en sen tackling i huvudet och blir liggandes på isen. Trotts detta så hamnar istället Kil i ett boxplay och då kommer också utdelning för Sunne som gör 3-1. Det blir betydligt mer oreda och rörigt i sista perioden och återigen mycket utvisningar. Bortalaget pressar på under långa perioder. Men Kil klarade av detta med ett bra försvarsspel, ett bra boxplay och med en vägg i mål vid namn Noel Ankerfeldt så kunde hemmalaget ta 3 poäng i seriepremiären!⭐️⭐️⭐️

En grym insats hela matchen igenom av hela laget. Där alla grabbarna krigade för varandra och hjälptes åt. En bra match som Kil vann rättvist och kunde plocka första 3 poängaren!🔴⚪️👊

3-1 (1-0, 2-0, 0-1)

Skott: 33-36 (14-13, 13-9, 6-14)

Utv min: 16-12

1-0 4:40, Pontus Skogberg (Adam Olsson)

2-0 24:59, Jaspar Skålèn (Adam Olsson)

3-0 27:05, William Cerwall