Det blev till slut en storseger mot Sunne IK i en märklig tillställning. Sjukvårdare Clas Wikman var nog den som fick jobba hårdast ikväll - men mer om det senare.

Kvällens match gick, som många redan vet, i mustaschens tecken! Vi hade såklart hoppats på än mer folk på läktaren men är alla väldigt tacksamma för varenda en av er som kom 🙏

5780kr samlade vi alla in till Mustaschkampen. TACK💙

Våra härliga maskotar åkte in på isen till introt, tillsammans med laget, med en Kilsflagga och en mustaschkampenflagga. Kan nog finnas risk för att mamma och pappa där hemma fick höra ett och annat ord om den upplevelsen ikväll.

Efter några viktiga ord från mustaschkampen-teamet så var det dags att spela match också.

Vi hade bestämt oss för att gå ut och föra matchen och spela vårt spel. Det är också precis vad vi gör. Vi parkerar i långa stunder i Sunnes zon. Chanserna duggar också tätt men det skulle dröja halvvägs in på minut 7 innan Zäta, med ett direktskott som Erik Karlsson hade blivit avundsjuk på i sin skrala samling av mål i årets NHL, skickar in den via målvaktens vänstra kryssribba och in.

7 minuter senare kommer sjukvårdare Wikmans första uppdrag och lagets andra mål i samma veva. När Pontus bryter in på mål skickas en klubba samtidigt upp och delar den annars så fulländade mustaschen i tu. Kraftigt blodflöde och efter konsultation fanns inget annat alternativ än att åka in till sjukhuset. Det positiva var att Flödén var där och petade in pucken i samma situation. Det negativa, förutom avsaknaden av Pontus, var att det inte gav oss någon form av ytterligare fördel trots tilltaget👀

Skotten i första: 19-6

Den andra perioden hade många händelser. Ett axplock i avskalad version:

- Foppa får kramp i vaderna och tvingas vila.

- Patrik hamnar lite fel i en tackling och kliver av för undersökning.

- Eken får en skridsko över halsen och åker ut i omklädningsrummet i panik.

- Zäta åker på matchstraff för brottning(?).

Man står lite som ett frågetecken i båset när den fjärde spelaren i samma period tvingas av.

Trots detta så kliver vi ifrån till en komfortabel 5-1 ledning inför paus. Starkt ändå att trots att så mycket går emot oss så fortsätter vi att mala på och skapar chanser.

Vill också nämna det att det gått bra med alla spelare. Väldigt läskigt i händelsen med Eken där en skridsko olyckligt tar mot halsen. Det var, tack gode gud, bara ytligt och Eken kunde, efter att ha fått hämta sig lite, spela vidare i den tredje perioden.

Skotten: 14-9

Vi startar tredje perioden i ett 3.5 minuter långt boxplay. Ett boxplay som vi dödar men Sunne har här en bra period i matchen då de lyckas etablera lite längre anfall även efter deras powerplay.

Det blir aningen tiltat fokus i den här perioden. Orsaker och anledningar låter vi stanna innanför väggarna i Sannerudshallen men det enda vi kan beklaga är att det lag som så tydligt för spelet och vill spela, inte får mer fördel med sig av det.

Vi lyckas ändå peta in 3 baljor till och ska vi lyfta något av de 3 så får det bli Carls 6-1 i powerplay när han på en fin flippmacka från Patrik tar med sig pucken i motsatt riktning mot målvakten och i samma dragning smeker in den läckert mellan benskydden på målvakten.

Skotten i sista: 11-13

Detta var en match där vi går ut och tar tag i allt direkt. Vi är snäppet vassare är känslan och med alla skador och annat som sker ikväll så är vi mer än nöjda med 8 mål framåt och en inkasserad andraplats i serien👌

Matchens Mr King blev ikväll matchens Mr Kings! Kapten Rocky valde nämligen att splitta mössan på två där den ena halvan hamnade hos Josef ”Jofa” Hallquist⭐️⭐️⭐️ efter ett efterlängtat mål och pigga ben. Den andra hamnar hos Carl ”Crosby” Forsberg⭐️⭐️⭐️ efter sitt läckra mål och sin fina insats överlag. Bild precis innan båda målen sker finns att beskåda på vår instagram ”kaikhockey”. Det finns fler bilder att beskåda på vår hemsida och ”bilder”.